Bey Çimento Bandırmaspor Başkanı Onur Göçmez Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

04.05.2023 - 15:30 | Son Güncellenme: 04.05.2023 - 16:13

TFF 1. Lig ekiplerinden Bey Çimento Bandırmaspor'un başkanı Onu Göçmez çok konuşulacak açıklamalara imza attı. İşte detaylar...

Bey Çimento Bandırmaspor Başkanı Onur Göçmez Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

AJANSSPOR-HABER

TFF 1. Lig'de bitime yaklaşılırken play-off iddiasını sürdüren Bey Çimento Bandırmaspor'un başkanı Onur Göçmez önemli açıklamalarda bulundu.

"Diyorlar ki biz Bandırmaspor'un, Süper Lig'e çıkmasını istemiyoruz"

Son hafta 3-3'lük eşitlikle tamamlanan Altınordu maçının hakemi Ali Balabıyık'ı eleştiren başkan "Ali Palabıyık'ın, 81. dakika 3. saniyede verdiği penaltı kararı için VAR, kendisini çagırıp 'sen yanlış karar verdin, gel izle ve iptal et' dedi, ama Ali Palabıyık art niyetiyle kararı devam ettirdi. Federasyonun kararıyla beraber de bu durum tescillenmiş oldu. VAR olmasaydı belki öyle görmüştür derdik ama bu kesinlikle art niyettir. Biz, dün bir açıklama yaparak bu maçın tekrarlanmasını istedik. Sezon sonunda 1 puan farkla Play-off'a giremediğimiz taktirde bunun hesabını kim verecek? Resmen 'biz Bandırmaspor'un, Süper Lig'e çıkmasını istemiyoruz.' diyorlar." ifadelerini kullandı.

"Bırakın Kuntz'u falan"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun maçlarında çıkan skandal karalara yoğunlaşması gerektiğini belirten Onur Göçmez "Bunu bize açıkça söyleyin arkadaş, biz deli miyiz yıllardır emek harcıyoruz bu işe? Değerli insanların, başkanların, camiaların emekleriyle Ali Palabıyık'ın maaşı ödeniyor. Lütfen, bize sahip çıkın. Bizim gibi başkanlara sahip çıkın, bırakın Kuntz'u falan, bizimle irtibatta kalın. TFF seçim zamanı nasıl bizden destek istiyorsanız, siz de bizleri yalnız bırakmayın artık, yeter." dedi.

"Hakem öyle bir müdahalede bulundu ki maça"

Altınordu maçında çıkan hatalı penaltı kararının karşılaşmanın seyrini etkilediğini belirten Göçmez "Altınordu beni yenebilir. Geçen hafta Erzurumspor, aslanlar gibi beni yendi. Ben de aslanlar gibi Altınordu'yu yenebilirim. Maç 3-1 devam ediyorken, 81. dakikada penaltı veriyorsun. Bu penaltı VAR'dan dönse, mental olarak 3-3 bitme ihtimali pek kalır mıydı sizce? Hakem öyle bir müdahalede bulundu ki maça, 3-5 dakika daha olsa Altınordu belki 4-3 öne geçecekti." ifadelerini kulladı.

"3 ay vermediğiniz hakemi atıyorsunuz"

Ligin hem play-off hem de kümede kalma hattını ilgilendiren bir maça 3 aydır görev almayan Ali Palabıyık'ın atanmasının yanlış olduğunu düşünen Bandırmaspor başkanı "Bandırmaspor - Altınordu maçı, haftanın en kritik 3 maçından birisi. Biri Play-off mücadelesi veriyor, biri ligde kalma mücadelesi ve siz böyle bir maça 3 ay maç vermediğiniz hakemi atıyorsunuz. Bu durum bizi üzüyor, moralimizi bozuyor. Altınordu, Türk futboluna model bir takım olarak lanse ediliyor ve onların da bu konulara dahil olmaktan rahatsızlık duyduklarından eminim. Zaten benim lafım da hiçbir takıma, camiaya değil. Sadece bu lig, benim gözümde şaibelidir. Çünkü bu hakem hareketi, bizi hiç bilinmeyen bir denklemin içerisine attı maalesef." dedi.

"Savaşmaya devam edeceğiz"

Yaptıkları onca yatırıma rağmen haklarının yenildiğini savunan Göçmez "Biz, 3 yıldır TFF 1. Lig'de güçlü bir takım izlenimi vermeye başladık. Camiasıyla, yönetimiyle, futbolcusuyla; her sezon ya Play-off'ta ya da başka şekilde mücadelesini verir. Fakat birileri Bandırmaspor'un; tesislerini, ışıklandırma sistemini bahane ederek, taraftar baskısını kırmak istiyor sürekli. Puan kaybeden, sezon kaybeden, ödeme yapan, borçlanan, hepsi benim fakat tek kazanan TFF. Sistemde bir yanlışlık var ama kimsenin umrunda değil. Bandırmaspor büyük bir camiadır ve hiçbir zaman hakkımızın yenilmesine göz yummayacağız. Hep cepheye çıkıp, savaşmaya devam edeceğiz." dedi.

"Ivan, Bandırma'yı sevdi"

Devre arasında transfer ettikleri Sırp golcü Ivan Saponjic'in takımda mutlu olduğunu ama transferinin zor olduğunu belirten Başkan "İvan Saponjic'i ben dahil, ekibim 3 ay izledi. Lig belki biraz daha uzun olsa, gol krallığına gidebilecek bir isim. 25 yaşında ve tam bir golcü. Sene sonunda takımı Bratislava'ya geri dönecek, çünkü bonservisi çok yüksek. Aslında İvan bizimle kalmak istiyor, çünkü Bandırma'yı, taraftarı ve ödeme durumlarında ki rahatlığı çok seviyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler