TFF'nin erken seçiminde flaş gelişme! 4 kulüp imzayı geri çekti...

25.04.2024 - 09:21 | Son Güncellenme: 25.04.2024 - 09:28

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz olarak açıkladığı seçimli genel kurul tarihini erkene çekmeye çalışan kulüplere kötü haber geldi. İşte detaylar.

TFF'nin erken seçiminde flaş gelişme! 4 kulüp imzayı geri çekti...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz için seçimli genel kurul kararı almasına karşın kulüplerin bazıları tarihi öne çekmek için imza toplamaya başlamıştı. Dün flaş bir gelişme yaşandı.

4 kulüp imzasını noter kanalıyla geri çekti

Sabah'ta yer alan habere göre; 1 Nisan'da başlatılan ve 130 imzanın gerektiği noter onaylı kampanyaya düne kadar 60 kişi katılmıştı ancak 4 kulüp imzasını noter kanalıyla geri çekti. 

Ali Koç 200 rakamını bulacaklarını açıklamıştı

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, geçen hafta yaptığı basın toplantısında 100 imzaya ulaştıklarını, 100 imzanın da gelmek üzere olduğunu belirterek 200 rakamını bulacaklarını açıklamıştı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın gündemindeydi! Sergen Yalçın'dan sürpriz karar...
Habere Git

Dursun Özbek seçimin haziran başına alınmasını istedi

Geçtiğimiz pazartesi günü Kulüpler Birliği'ni temsilen Riva'da TFF Başkanı ve yönetimi ile bir toplantı yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, seçimin haziran başına alınmasını istemişti. 

TFF seçimi 18 Temmuz olarak açıkladı

TFF yönetimi, Kulüpler Birliği'nin geçen cuma yayınladığı deklarasyon nedeniyle görüşmelerin bittiğini belirtmiş ve tarihin 18 Temmuz olarak kalacağını ifade etmişti.

Süper Lig'den 12 kulüp imza verdi

Öte yandan şu ana kadar Süper Lig'den Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, Samsunspor, Fatih Karagümrük, Adana Demirspor, Pendikspor, Ankaragücü ve İstanbulspor'dan 7'şer imza gelirken Sivasspor ve Antalyaspor'da ise başkanlar imza verdi. Kayserispor ise sadece delegelerde imza veren ekip oldu. Süper Lig'de sayı 12 kulüp olurken 2. Lig ve 3. Lig'den ise şu ana kadar 35 imza geldiği öğrenildi. 

İlgini Çekebilir
G.Saray'da Sergio Oliveira gerçekleri ortaya çıktı! Özür dilemedi...
Habere Git

İmza vermeyen kulüplerde son durum

Süper Lig'de şu ana kadar imza vermeyen kulüpler ise Galatasaray, Başakşehir, Konyaspor, Trabzonspor, Gaziantep FK, Çaykur Rizespor, Hatayspor ve Alanyaspor oldu. Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Habertürk TV'de katıldığı programda; imza sürecinin Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in WhatsApp grubuna yazmasıyla başladığını söylemişti. Öte yandan Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ genel kurulun haziran ayında yapılması konusunda çağrı yapmıştı.

Servet yardımcı başta olmak üzere delegelerden de imzalar geliyor

İmza veren kulüplerin yanı sıra delegelerden de imzalar gelmeye devam ediyor. Dikkat çeken isimlerin başında ise TFF başkanlığına adaylığını açıklayan Servet Yardımcı geliyor. Yardımcı imzasını gönderirken Abdullah Kiğılı, Erdenay Oflaz ve Ahmet Çakar imza gönderen diğer önemli isimler.

Kulüpler Birliği'nin en önemli gerekçesi atamalar

Kulüpler Birliği, imzaları toplayarak 18 Temmuz olarak duyurulan seçim tarihini erkene çekmeyi hedefliyor. Kulüpler, seçimin erkene alınmaması halinde hem hakemlerin hem de kurulların atamalarının eski TFF tarafından yapılacağı için yeni TFF'nin önünün tıkanacağını savunuyor.

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal'dan futbolculara çağrı: "Hepinize ihtiyacım olacak!"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler