Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Tete açıklaması

22.08.2023 - 20:16 | Son Güncellenme: 22.08.2023 - 20:29

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Molde maçı öncesi açıklama yaptı. TFF'nin maçları ertelemesi ve yeni transfer Tete'nin lisans durumu hakkında konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Tete açıklaması

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Molde ile karşı karşıya gelecek. İlk maçı Norveç'te oynayacak Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Başarılı teknik adam, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Avrupa'da oynayan 4 Türk takımı için aldığı erteleme kararını yorumladı. Ayrıca Buruk, henüz lisansı olmamasına rağmen maç kadrosuna alınan Tete hakkında konuştu.

"Kendi kalitemizi ortaya koyacağız"

Okan Buruk, "İki takım için de hedef Şampiyonlar Ligi'ne girmek. İki tane maç var. İki maçı hedefleyerek hazırlandık. Rakibin güçlü bir rakip olduğunu ve kendi sahasında iyi işler yaptığını gördük. Burada kendi kalitemizi ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Cimbom'a iyi haber! Torreira'nın cezası belli oldu
Habere Git

"Şampiyonlar Ligi'ne girmek istiyoruz"

Okan Buruk, "Burada çok güzel bir stat atmosferi var. Zalgiris'e göre zemin daha farklı. Topun güzel bir şekilde aktığını gördük. Antrenman yapacağız, sahayı tanıyacağız. En iyisini yapmaya çalışacağız. İki tur geçtik. Üçüncü turu da geçip Şampiyonlar Ligi'ne girmek istiyoruz. Bu, Türk takımları için de çok önemli" dedi.

Sözlerine devam eden Buruk, "Zorlu bir takıma karşı oynayacağız ama tek hedef Şampiyonlar Ligi'ne girip, kendi kaderimizi belirlemek. Bunun iki yönü var. Birincisi kulüplerin finansal geliri, ikincisi teknik ekip ve oyuncuların Şampiyonlar Ligi'nde oynaması" şeklinde konuştu.

"Tete'yi alamasak da sonraki maça yetişecek"

Henüz lisansı çıkarılamayan yeni transfer Tete'nin Molde kadrosuna alınması konusunda konuşan Okan Buruk, "Tete ile ilgili süreç devam ediyor. Buraya getirdik. Yarın akşama kadar oynama izninin çıkma şansı olduğu için buraya getirdik. Oyuna alamasak da bir sonraki maça yetişeceğini düşünüyoruz. Takımla beraber olsun, hem de ne oynadığımızı görür. En kısa zamanda gelecek cevabı bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek ve Ahmet Nur Çebi PFDK'ya sevk edidi
Habere Git

"TFF'ye teşekkür ediyorum"

TFF'nin Avrupa'da oynayan dört Türk takımının hafta sonu maçlarını ertelemesi hakkında Okan Buruk, "Bizim açımızdan sevindici oldu. 6 gün içinde 3 maç oynayacaktık. Dört Türk takımı için bu düşünce çok önemli. TFF'ye teşekkür etmek istiyorum. Buradan dönüşte dinlenme ve hazırlanma şansımız olacak. Avrupa'da gruplara girmek çok önemli, çok doğru bir adım oldu. Bu anlamda teşekkür ediyorum" dedi.

"Cehennem, kurulan baskının benzetmesi"

Maç öncesi konuşan Molde Teknik Direktörü Erling Moe, "Türkiye'ye gittiğimizde seyirciler, 'Cehenneme hoş geldiğiniz' diyorlar. Biz burada Molde'ye konuk olan seyircilere, 'Cennete hoş geldiniz' diyoruz" demişti. Bunun hakkında konuşan Okan Buruk, "Futbolculuğumda da aynı atmosfer vardı. Yeni statta da o atmosfer var. Futbolun içinde, stattaki cehennem ortamını anlatmada kullanılan bir şey. Taraftar çok etkileyici oluyor. Rakipler üzerinde kurulan baskının benzetmesi. Ama Molde taraftarının da ne kadar etkili olduğunu seyrettiğimiz maçlarda gördük" dedi.

Nelsson: "Her futbolcunun hayali Şampiyonlar Ligi'nde oynamak"

Okan Buruk ile birlikte basın toplantısına katılan başarılı stoper Victor Nelsson ise "Son maçlar. Bu maçlardan sonra Şampiyonlar Ligi'ne gireceğiz. Çok heyecanlıyız. İlk maç Molde'de, ikinci maç İstanbul'da. Amacımız gruplara kalmak. Eminim ki her futbolcunun hayali Şampiyonlar Ligi'nde oynamak. Böyle bir şansımız olabilir. Hemen önümüzde olan şeyi yakalamamız gerekiyor sadece" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler