Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi PFDK'da!

22.08.2023 - 17:45 | Son Güncellenme: 22.08.2023 - 17:56

Süper Lig'de ikinci hafta maçlarının ardından hakem açıklaması yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi PFDK'ya sevk edildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi PFDK'da!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de 2023/24 sezonu hakem tartışmalarıyla başladı. Ligin ikinci haftasında Galatasaray Trabzonspor'u, Beşiktaş ise Pendikspor'u ağırladı. İki İstanbul devi de karşılaşma sonunda hakemler hakkında yaptıkları açıklamalar ile gündem oldu.

Özbek ve Çebi PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Profesonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) sevklerini açıkladı. Yapılan bilgilendirmeye göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, PFDK'ya sevk edildi.

Hukuk Müşavirliği'nden Galatasaray kararı

Sarı-Kırmızılılar ile ilgili yapılan açıklamada, "GALATASARAY A.Ş. Kulübü’nün 19.08.2023 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “ çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “ talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 4. maddesi uyarınca, “ belgelerin haksız kullanımı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 47. maddesi uyarınca ve 20.08.2023 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yapılan açıklamada yer alan “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar ” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine, GALATASARAY A.Ş. Kulübü Başkanı DURSUN AYDIN ÖZBEK ’in 20.08.2023 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yapılan açıklamalarında yer alan “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar ” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine, GALATASARAY A.Ş. Kulübü görevlisi MUSTAFA ERHAN KAPLAN ’ın aynı müsabakadaki “belgelerin haksız kullanımına iştiraki” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 47. maddesi uyarınca 22.08.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor: Dursun Özbek iki sezondur hakemleri baskı altına alıyor
Habere Git

İşte Beşiktaş için yapılan açıklama

Beşiktaş hakkında ise "BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü’nün 20.08.2023 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “ çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve 21.08.2023 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda yer alan ve Kulüp resmi youtube hesabından yayınlanan açıklama suretiyle “ hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar ” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine, BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü Başkanı AHMET NUR ÇEBİ ’nin 21.08.2023 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda yer alan “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar ” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine, BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü idarecisi ENGİN BALTACI ’nın müsabaka sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamalar suretiyle “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar ” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Özbek: "Böyle bir hakem faciasının yaşandığını görmedim"

2-0 kazanılan Trabzonspor maçının ardından kameraların karşısına geçen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "73 yaşındayım, 50 senedir maçlara gidiyorum böyle bir hakem faciasının yaşandığını görmedim. Belli ki, daha sezonun başından birileri işi sıkı tutuyor. Attila Karaoğlan'ı tebrik ediyorum, bir görev bundan daha iyi yapılamaz! Ayıp ya!" demişti.

"Ayıp! Daha ikinci haftadayız"

Özbek, "Hakemleri de yenmek zorunda kalıyoruz! TFF'ye sesleniyorum. MHK'ye sesleniyorum. Açın maçı, defalarca izleyin ya! İzleyin! Bu sistemle, bu şekilde memnunsanız yorumunuzu yapın! 'Başkanın dediği gibi bir şey yok' deyin ve cevap verin. Ayıp! Daha ikinci haftadayız" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi'den TFF Başkanı Büyükekşi'ye mektup
Habere Git

"Atilla Karaoğlan'a bakalım TFF ne yapacak?"

"Sacha Boey'in çenesine dirsek atıldı. Bunun takipçisi olacağız. Bakalım dirsek atılınca penaltı çalacaklar mı? Dries Mertens'e tekme atılıyor ve çorabı yırtılıyor. Ceza sahası içerisinde tekme atılınca penaltı verilecek mi, verilmeyecek mi?" diyen Özbek, "TFF izlesin ve yorum yapsın. Aksi takdirde bu büyüyecek ve köpürecek. Atilla Karaoğlan'a bakalım TFF ne yapacak? Aranızda bir kişi 'Öyle olmadı, böyle oldu' diyecek var mı?" şeklinde konuştu.

"İkinci haftadan itibaren işi sıkı tutuyorlar"

Özbek son olarak, "İkinci haftadan itibaren işi sıkı tutuyorlar, bunun altını siz doldurun! Yazık günah ya! Muhteşem bir takım kurduk. Maçı böyle katletmenin anlamı yok" açıklamasını yaptı.

Çebi VAR kayıtlarını istedi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise Pendikspor maçı hakemini hedef alarak TFF'ye açık mektup yazdı. Çebi mektubunda, "Futbol ailemizin adil reisi olarak Pendikspor ile dün (20.08.2023) yaptığımız karşılaşmanın VAR kayıtlarının, acilen incelenip, kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz. Bu tür bir işlemi daha önce yaptınız ve söylediğiniz gibi futbolumuzun adil bir yöneticisi iseniz bir kez daha yapmanızı sizden talep ediyoruz. Ayrıca kendinizin de, dünkü maçın pozisyonlarını inceleyip, araştırıp, danışıp, değerlendirip, görüşlerinizi kamuoyuna açıklayarak, gereğini yapmanızı bekliyoruz" diyerek VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etti.

"Özür dilenmesi gerekiyorsa özür dileyin"

Beşiktaş Başkanı, "Bir eksiklik, bir hata söz konusu ise, bu hatayı ortadan kaldırmanızı umuyoruz. Bunu yapmadığınız takdirde, ligin geleceğine ve kulübümüzün ligdeki konumuna ilişkin tedirginliğimiz ve üzerinizdeki şüphe artarak devam edecektir. Aksi halde, adil ve şeffaf olduğunuz yönündeki beyanlarınızın hiçbir kıymeti kalmayacaktır, camiamızın şüpheleri devam edecektir. Sonuçsuz kalınması halinde şeffaf, adil, güvenilir ve eşitlikçi olmadığınızı, camia olarak her gün ve en şiddetli şekilde seslendirmeye devam edeceğimizi bilmenizi isteriz. Bunun için bir özür dilenmesi gerekiyorsa da, lütfen çıkıp özür dileyin" ifadeleri ile mektubunu tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler