Karabağ salladı, Bayer Leverkusen yıkılmadı! Uzatmalarda çeyrek final bileti

15.03.2024 - 00:53 | Son Güncellenme: 15.03.2024 - 01:07

Azerbaycan takımı Karabağ, Bundesliga lideri Bayer Leverkusen'i 2-1 yenerek, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. Maç sonucu, yazılı özet...

Karabağ salladı, Bayer Leverkusen yıkılmadı! Uzatmalarda çeyrek final bileti

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu Azerbaycan ekibi Karabağ ile Almanya temsilcisi Bayer Leverkusen arasındaki zorlu mücadeleye sahne oldu. Azerbaycan'da oynanan ilk maç 2-2 berabere biterken rövanş Almanya'daki rövanşı Bayer Leverkusen 3-2 kazandı. Xabi Alonso ve öğrencileri çeyrek finale yükseldi.

İki maçta benzer senaryolar

Eşleşmenin iki maçında da neredeyse aynı senaryo yaşandı. Karabağ, Azerbaycan'da olduğu gibi Almanya'da da 2-0 öne geçmeyi başardı. Geriye düşen Bayer Leverkusen, ilk maçta 90+2'de Schick ile bulduğu golle durumu 2-2 yapmış ve turu Almanya'ya bırakmıştı. İkinci maçta ise yine Schick bu kez 90+3'te durumu 2-2'ye getirdi.

Leverkusen uzatmanın da uzatmasında yıktı!

+6 verilen maçın 2-2 sona ereceği ve uzatma devrelerine gidileceği düşünülürken skoru dengeleyen Schick bir kez daha sahne aldı. Uzatmanın da uzatmasında, 90+7'de rakip fileleri havalandıran 28 yaşındaki oyuncu, Leverkusen'e çeyrek finali getirdi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın rakibine Liverpool'dan yarım düzine gol!
Habere Git

Karabağ tarih yazdı

Azerbaycan temsilcisi Karabağ, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu oynadı. Karabağ, Bundesliga lideri Bayer Leverkusen karşısında gösterdiği mücadele ile beğeni toplarken, son dakikalarda yediği gollerle çeyrek finale ulaşamadı.

Senin için hazırladığımız haberler