Galatasaray'ın rakibine Liverpool'dan yarım düzine gol!

15.03.2024 - 00:37 | Son Güncellenme: 15.03.2024 - 00:46

İngiltere Premier Lig takımı Liverpool, Avrupa Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Anfield'da Çekya temsilcisi Sparta Prag'ı konuk etti. İşte detaylar.

Galatasaray'ın rakibine Liverpool'dan yarım düzine gol!

AJANSSPOR HABER

Avrupa Ligi son 32 turunda Galatasaray'ı eleyerek son 16 turuna yükselen ve Liverpool'un rakibi olan Sparta Prag, ilk maçta rakibine 5-1 mağlup oldu. Rövanş karşılaşmasında Anfield'da rakibinin evine konuk olan Sparta Prag, deplasmanda rakibine 6-1 mağlup olarak Avrupa Ligine veda etti. Liverpool'a çeyrek finali getiren golleri; Gakpo (2), Darwin Nunez, Clark, Mohammed Salah ve Dominik Szoboszlai kaydetti.

İki maçta 11 gol yediler

Çekya temsilcisi, İngiliz deviyle oynadığı ilk maçı 5-1, ikinci maçı 6-1 kaybederek toplamda kalesinde 11 gol gördü. Prag, Liverpool kalesine sadece 2 kez gol atabildi.

Mohammed Salah resital verdi

Liverpool'un Mısırlı yıldızı Mohammed Salah, Sparta Prag maçında taraftarlarına ve futbolseverlere adeta resital izlettirdi. 31 yaşındaki yıldız futbolcu, Sparta Prag ağlarına 1 gol atarken ayrıca 3 kez asist üreterek maçın yıldızı olmayı başardı. Salah, Liverpool'un attığı 6 golün 4'ünde direkt katkı verdi.

En ağır yenilgilerini aldılar

Sparta Prag, bu sezon çıktığı tüm müsabakalarda 7 mağlubiyet aldı. Temsilcimiz Galatasaray'a İstanbul'da 3-2 mağlup olan Sparta Prag, bu sezonki en ağır yenilgilerini Liverpool'a karşı aldı. İlk başta 5-1'lik bir yenilgi alan Çekya ekibi, rövanşta rakibine 6-1 mağlup oldu ve bu sezonki en ağır mağlubiyetini yaşadı. Ayrıca Prag, ligde son maçta Viktoria Plzen'e 4-0 mağlup oldu.

Senin için hazırladığımız haberler