Tarihi boks maçının kazananı Serrano

29.10.2023 - 18:05 | Son Güncellenme: 29.10.2023 - 18:33

Son dakika | Kadın boksör Amanda Serrano, tarihte ilk kez erkek boks müsabakalarıyla aynı sürede yapılan maçta Danila Ramos'u yendi. İşte tüm detaylar.

Tarihi boks maçının kazananı Serrano

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Her biri 2 dakikadan 10 raunt olarak gerçekleşen kadın boks müsabakalarında bir ilke imza atıldı. Erkek boks müsabakalarıyla aynı süreye getirilen maç her biri 3 dakika olan toplamda 12 raunt üzerinden oynandı. Tarihte ilk olan bu mücadeleyi, rakibi Danila Ramos'u mağlup eden Amanda Serrano kazandı.

"Bu dövüş için çok sıkı çalıştım"

Galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Amanda Serrano, “Kendimi iyi hissettim. Gerçekten iyi durumdaydım. Sahaya çıkıp herkese bunu kanıtlamam gerekiyordu. İnsanların haklı ya da haksız olduğunu, kadınların akıllarına koydukları her şeyi yapabileceklerini kanıtlamam gerektiğini bilerek bu dövüş için gerçekten çok sıkı çalıştım.” dedi

Daha önce de 12 raunt talep etti

Amanda Serrano, daha önce de 12 raundluk bir dövüşte yer almak istediğini ifade etmişti. 2022 yılında karşılaşacağı İrlandalı boksör Katie Taylor'a bu daveti yapan Serrano, rakibin olumsuz cevabıyla karşılamıştı.

İlgini Çekebilir
Tyson Fury zorlandığı maçı jüri kararıyla kazandı
Habere Git

Kadınlar beyin sarsıntısına daha yatkın

Dünya Boks Konseyi (WBC) kadın sporcuların beyin sarsıntısına daha yatkın olduklarını ifade eden çalışmaları öne sürmüştü. Bu sebeple 3'er dakikalık 12 raunttan oluşan müsabakalara sıcak bakmayan WBC, ilk kez bir maçta bunu denemiş oldu.

Mevcut formata eleştiriler vardı

Çoğu kadın boksör, ikişer dakikadan 10 raund için mücadele ettikleri formatı yeteri kadar kazanç elde edememeleri sebebiyle eleştiriyordu. Kadın boksörler aynı zamanda bu formatın antrenmanlarıyla uyumlu olmadığını ve erkek boks müsabakaları kurallarıyla mücadele etmek istediklerini ifade ediyordu.

Senin için hazırladığımız haberler