Tyson Fury zorlandığı maçı jüri kararıyla kazandı

29.10.2023 - 13:06 | Son Güncellenme: 29.10.2023 - 13:09

Tyson Fury ve Francis Ngannou arasındaki merakla beklenen boks mücadelesi dün gece Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde gerçekleşti. İşte detaylar...

Tyson Fury zorlandığı maçı jüri kararıyla kazandı

AJANSSPOR - HABER

Dünya ağır siklet boks şampiyonu Tyson Fury ve eski UFC ağır siklet şampiyonu Francis Ngannou Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde kozlarını paylaştı. 

Kariyerindeki ilk boks müsabakasına çıkan Ngannou, Fury'yi zorlasa da Britanyalı boksör jüri kararıyla karşılaşmanın galibi olmayı başardı.

Tyson Fury namağlup

Dünya ağır siklet boks şampiyonu Tyson Fury kariyerinin 34. galibiyetini Francis Ngannou karşısında elde etti. 2021 yılında Deontay Wilder'ı yenerek unvanı eline geçiren Britanyalı boksör, kariyerinde henüz resmi bir müsabaka kaybetmedi. 

Fury'nin 34 galibiyetinin yanı sıra 1 beraberliği bulunuyor.

Ngannou beklentileri aştı

Francis Ngannou, UFC kariyerinin ardından ilk kez Dünya Boks Konseyi (WBC) maçına çıktı. Tyson Fury karşısında şans tanınmayan Fransız sporcu, beklentileri aşan bir performans sergilemeyi başardı. 

Fury'yi 3. periyotta deviren Ngannou, maçı hakem puanlamasıyla kaybetti.

İlgini Çekebilir
Ali Eren Demirezen, boksa geri döndü
Habere Git

50 milyon Euro kazandı

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, Tyson Fury'nin Francis Ngannou mücadelesi için 50 milyon Euro alacağı öğrenildi. Ngannou'nun ise karşılaşma için 10 milyon Euro alacağı belirtildi.

Fury'nin sıradaki rakibi

Francis Ngannou'yu mağlup etmeyi başaran Tyson Fury'nin sıradaki rakibi Oleksandr Usyk olacak. Bu karşılaşmanın da Suudi Arabistan'da gerçekleşmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler