Süper Lig Kulüplerinin Tercihi Polonyalı Futbolcular Oldu

10.08.2023 - 11:49 | Son Güncellenme: 10.08.2023 - 12:06

Süper Lig kulüpleri Polonyalı futbolculara yöneldi. F.Bahçe, Başakşehir, Antalyaspor ve Ankaragücü gibi kulüpler bu ülkenin oyuncularını tercih etti...

Süper Lig Kulüplerinin Tercihi Polonyalı Futbolcular Oldu

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Süper Lig'de mücadele eden kulüplerimizin bu sezonki yabancı transferinde öncelikli alternatifleri arasında rota Polonya pazarına dönmüş durumda. Hem ülkemize uyumlu olmaları hem de performanslarının artmasından dolayı Polonyalı (Leh) oyuncular tercih edilmeye başlandı.

Sebastian Szymanski - Fenerbahçe

Dinamo Moskova’dan transfer edilen 24 yaşındaki Sebastian Szymanski, merkez orta saha ve forvet arkası bölgelerinde görev alıyor. Polonya’nın alt yaş milli takım kategorilerinde oynadı ve şu an A milli kadroda.

Krzysztof Piatek - Başakşehir FK

Birkaç yıl önce Milan’ın 35 milyon Euro bonservis ödeyecek kadar önem verdiği 28 yaşındaki Polonyalı santrfor Krzysztof Piatek, en son Almanya’nın Hertha Berlin takımında görev alıyordu. Polonya’nın alt yaş milli takım kategorilerinde oynadı ve şu an A milli kadroda.

İlgini Çekebilir
G.Saray'dan Parades, Tete ve Rashica harekatı!
Habere Git

Rafal Tadeusz Gikiewicz - Ankaragücü

35 yaşındaki tecrübeli kaleci Rafal Tadeusz Gikiewicz son olarak Almanya Bundesliga ekiplerinden Augsburg forması giydi. Uzun yıllar Alman kulüplerinde görev aldı.

Adam Buksa - Antalyaspor

Lens’te kiralanan 27 yaşındaki santrfor Adam Buksa, özellikle fiziği ile dikkat çekiyor. Polonya’nın alt yaş milli takım kategorilerinde oynadı ve şu an A milli kadroda.

Jakub Kaluzinski - Antalyaspor

Polonya ligi ekiplerinden Lechia Gdansk’tan transfer edilen 20 yaşındaki genç oyuncu Jakub Kaluzinski, merkez orta saha oyuncusu mevkiinde oynuyor. Polonya U-21 Milli takımının oyuncusu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Livakovic tamam! İşte ödenecek ücret...
Habere Git

Hali hazırda sözleşmesi bulunan Polonyalı oyuncular:

  • Patryk Szysz - Başakşehir FK
  • Konrad Michalak - Konyaspor
  • Jakub  Szumski - Samsunspor


Ayrıca Sivasspor, geçen sezon transfer ettiği Polonyalı santrforu Karol Angielski ile bu sezon sonu yolları ayırmıştı.

Samsunspor ise, Polonya’nın ünlü kulübü Lech Poznan’da 4 sezondur görev yapan Slovak stoper Lubomir Satka ile anlaşmıştı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da hedef Jaloliddin Masharipov!
Habere Git

Rekor 9 Polonyalı futbolcu

Öte yandan, Süper Lig’in en fazla Polonyalı futbolcuya ev sahipliği yaptığı sezonlar ise 2021-2022 ve 2010-2011 oldu. İki sezon tam 9 Polonyalı futbolcuya kapılarını açan Süper Lig’de 2019-2020’de 8, 2001-2002’de de 7 Polonyalı futbolcu mücadele verdi.

Senin için hazırladığımız haberler