A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz basın toplantısı düzenledi

27.05.2022 - 14:50 | Son Güncellenme: 28.05.2022 - 01:14

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta oynayacağı 4 maç için toplanan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Stefan Kuntz basın toplantısı düzenledi. İşte detaylar...

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz basın toplantısı düzenledi

AJANSSPOR-HABER

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Faroe Adaları, Litvanya ve Lüksemburg ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz, TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Orhan Saka Konferans Salonu'nda basın mensuplarının karşısına çıktı. 

 

Stefan Kuntz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Bizleri karmaşık bir süreç bekliyor"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Trabzonspor'u ve Sivasspor'u kazandıkları kupalardan ötürü tebrik ederek sözlerine başlarken, "Ayrıca Fenerbahçe ve Konyaspor'u da Avrupa kupaları için tebrik ederim. Şu anda 20224 Avrupa Şampiyonası dosyasını açmış durumdayız. Bizleri karmaşık bir süreç bekliyor ancak Uluslar Ligi arka kapıdan Avrupa Şampiyonası'na gidiş yolu açıyor" dedi.

"Burak'tan sonra takımımızda yeni bir hiyerarşi var"

Stefan Kuntz, Bütün maçları kazanmak için odaklanacaklarını ifade ederek, "Uzun bir sezonun ardından oyuncularımız için motive olmak kolay olmayacak. Fakat tatil yapmak için de yeterince vaktimiz olacak. Kasım ayında 4 haftalık bir sürecimiz olacak. Abdülkerim Bardakçı, Yusuf, Ersin ve Abdülkadir Ömür sakatlıkları sebebiyle kamp döneminde aramızda olamayacak. Ferdi Kadıoğlu aramıza katıldı. Burak Yılmaz'ın takımı bırakmasının ardından takımımız yeni bir hiyerarşi kazandı. Hakan ve Enes gibi isimlerin burada olması bize yeni düzen için fırsatlar tanıyacak." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Mert Hakan isyan etti! "Fenerbahçe'den ayrılmam mı gerek"
Habere Git

"Yunus Akgün aramızda olmayı hak etti"

A Milli Takıma yükselmek için U21 takımının geçiş süreci görevinde olduğunu vurgulayan Alman çalıştırıcı, "Tiago Çukur için Watford'la görüştük. Onu 4 maç için takıma dahil etmenin doğru olduğuna karar verdik. Salih Özcan aramızda o da bir başarısı hikayesi yazdı ve Borussia Dortmund'a imza attı. Yunus Akgün'ü Kasımpaşa maçında izledim, Balotelli kırmızı kart gördükten sonra 3-0 geriye düştüler, skor 3-0 olmasına rağmen isyan etti ve gol atmak için çabaladı. Galatasaray maçında da saygı dolu bir sevinç yaşadı, bu her futbolcunun sergilemesi gereken davranış. Yunus aramızda olmayı hak etti." diye konuştu.

Mehmet Can ve Amdouni

Altyaş kategorilerinde başka ülkelerin formalarını giymelerine rağmen A Milli Takım ile adları geçen oyuncular hakkında da konuşan Kuntz, "Almanya'da Schalke'yi ziyaret ettim ve onlarla Mehmet Can Aydın hakkında görüştüm. İsviçre'de Zeki Amdouni var ancak İsviçre Milli Takımı oyuncuyu milli takıma çağırdığı için işimizin zor olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

"Yoga'yı milli takıma getireceğiz"

Yogayı ilk kez milli takıma getireceklerini belirten Stefan Kuntz, "Zihinsel çalışma yapmak için özel koçlarla çalışacağız. Oyuncuların da bundan çok memnun olduğunu söyleyebilirim." dedi.

"Ferdi F.Bahçe'nin en iyilerindendi"

Fenerbahçe'den kadroya davet edilen Ferdi Kadıoğlu'nun kendilerine taktiksel varyasyon imkanı sağladığını vurgulayan 59 yaşındaki teknik adam, "Sağ bek, sol bek ve bir mevkiide daha oynuyor. Onu Almanya'daki U21 milli maçlarında izlemiştim. Sezonun son döneminde Fenerbahçe'deki en iyi oyunculardan biriydi. Emre Mor'la iletişim halindeyim ve ona milli takım kapısını açık tutmak istiyorum. İrfan Can için de aynısı geçerli. Yöneticiler bu konularda direkt benimle iletişime geçebilirler." şeklinde konuştu.

Kadroya çağrılmayan oyuncular

Kadroya davet edilmeyen futbolcular ve kulüplerinden gelen eleştirilere de cevap veren Stefan Kuntz, "Karşındakini itham etmeden iletişim kurmak gerekiyor. O nedenle ithamlar ve ifade ediliş biçimleri beni mutlu etmedi. Orta sahada çok fazla oyuncum var. Orkun, Salih, Hakan, Dorukhan... İrfan Can ve Emre Mor için milli takım kapısını açık tutuyorum. O bölgelerde 4 oyuncu tercih ettik. Benim için önemli olan tek kriter performans. Son kadroya baktığımızda 8-9 yada oyuncumuz yurt dışında oynayan oyunculardı. Milli takım için oyuncu bakarken yurt dışına çok normal değil mi?  Oyuncunun yurt içinde ve yurt dışında oynaması benim için önemsiz." dedi.

"Yurt içinde ve yurt dışında en az 40 maç izlemişimdir"

UEFA Uluslar Ligi'nde oynayacakları karşılaşmaların kendileri için 4'lü ve 3'lü sisteme geçişte belirleyici olacağını söyleyen A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Bu akşamdan itibaren yeni bir sayfa açıyoruz. İlk hedefimiz 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmak. Şu anda doğru bir temel kurarsak hedeflerimize ulaşabiliriz. Tam liste ben de yok. Yurt içinde ve yurt dışında en az 40 maç izlemişimdir. İstanbul'a gelmek benim için zorunluluk değil, bu şehri ve ülkeyi çok seviyorum. Hafta içerisinde Nişantaşı'nda ve Galata'da bana rastlayabilirsiniz."

Senin için hazırladığımız haberler