Stefan Kuntz, Deniz Undav'ı kadroya çağırmama sebebini açıkladı

03.06.2022 - 13:25 | Son Güncellenme: 03.06.2022 - 16:16

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve milli futbolcu Cengiz Ünder, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta yarın Faroe Adaları ile yapacakları maç öncesi basın toplantısı düzenledi.

Stefan Kuntz, Deniz Undav'ı kadroya çağırmama sebebini açıkladı

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta yarın akşam Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda saat 21.45'te Faroe Adaları ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Stefan Kuntz, milli futbolcu Cengiz Ünder ile birlikte basının sorularını yanıtlıyor.

 

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısından öne çıkanlar açıklamalar şöyle:

Cengiz Ünder: "Bizim için yeni bir dönem başlıyor"

Toplantıda ilk olarak söz alan Ceniz Ünder, Faroe Adaları maçına iyi hazırlandıkları belirterek, "Sezon sonu her zaman zordur. Amacımız 4 maçın hepsini kazanmak. Burak Abi (Yılmaz) bizim için önemli bir kişi, onun gidişine çok üzülmüştük ancak artık bizim için yeni bir dönem başlıyor.

"Hayalim futbolu Avrupa'da bırakmak"

Futbolcu olarak hayalinin futbolu Avrupa'da bırakmak olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, "Genç yaşta Avrupa'ya çıktım. Hayatımın en doğru kararıydı. Her zaman Avrupa hayalim vardı. Umarım uzun yıllar Avrupa'da oynarım. Hedefim Avrupa'da futbolu bırakmak. İnşallah gerçekleşir. 3 ülkede oynadım. Kendimi oynadığım liglerde geliştiriyorum. Umarım bir sonraki sene daha iyi olur. Artık kendimi daha güçlü hissediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Stefan Kuntz: "Oyuncular kendi tarihlerini yazmak istiyorlar"

UEFA Uluslar C Ligi'nde olmalarından dolayı hazırlıklarında özel bir değişiklik olmadığını ifade eden A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Burak'ın milli takımı bırakmasından sonra yeni bir organizasyon ortaya çıktı. Oyuncular kendi tarihlerini yazmak istiyorlar." şeklinde konuştu.

"Portekiz'de kaçan penaltını anını yakalamayı çok istiyorduk"

Göreve geldiği ilk dönemde takım ruhuna odaklandıklarını ifade eden Alman teknik adam, "Tabii ki hepimiz Portekiz'de kaçan penaltını anını yakalamayı çok istiyorduk. Oraya kadar gelebildiğimizden dolayı mutlu oldum. İtalya maçına bakarsak güzel özellikle var öne çıkan. İtalya maçındaki performans beni tatmin etti. Yeni bir sayfa ve yeni bir hikaye. Genç bir takımız. Her attığımız adım EURO 2024 finallerine kalabilmek için." diye konuştu.

 

"Seviyenin yükselmesi önemli"

Cengiz Ünder'in Avrupa'daki deneyiminden bahsettiğine değinen Kuntz, "Artılarından bahsetti. Bu tarz mükemmel oyuncuları burada yetiştirebilmek yapılması gereken bir durum. Böylece uluslararası takımlar oluşabilir. Buradaki seviyenin yükselmesi önemli. Seviye burada yüksek olsa belki de kariyerlerine burada devam etmek isteyeceklerdir."

"Topa daha fazla sahip olmamız gerek"

Ofansif çeşitlilik ve organizasyon üzerine çalıştıklarını vurgulayan Stefan Kuntz, "Normalde FIFA sıralamasında 4 ya da 8. sırada yer alan takımla ya da 100. sırada bulunan takımla oynadığınızda başarılı olmak istiyorsunuz. Hedef değişmiyor. Topa daha fazla sahip olmamız gerek. Pas kalitemizi geliştirmeliyiz. Taktiksel  değişiklikler de olacak." dedi.

"Tercihimizi Süper Lig'in gol kralı Umut'tan yana kullandık"

Kadro tercihleri üzerine de konuşan Stefan Kunz, "Deniz Undav ve Umut Bozok arasında tercihi Süper Lig'in gol kralı Umut'tan yana kullandık. Umut sakatlanınca Tiago'yu kadromuza dahil ettik. Eren Elmalı uzun süredir takip ettiğimiz bir oyuncuydu" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler