Stefan Kuntz: "Bu sefer ağlamayacağım"

23.03.2022 - 20:49 | Son Güncellenme: 24.03.2022 - 00:41

A Milli Takım, Dünya Kupası play-off maçında Portekiz ile karşılaşacak. Kritik maç öncesi teknik direktör Stephen Kuntz basın toplantısında açıklama yaptı

Stefan Kuntz: "Bu sefer ağlamayacağım"

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Portekiz ve Türkiye, yarın karşılaşacak. Maç öncesinde A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu. Kuntz Portekiz'in teknik direktörü Santos'un 8 yıldır görev yaptığını söylerken kendisinin ise daha 8 aydır görevde olduğunu söyledi.
 

Rakibin harika oyuncuları var

Kuntz: Göreve geldiğimizden beri hem mevcut maçlar, hem geleceğe doğru adımlar için çalışıyoruz. Portekiz karşısında arın sahada aktif olacağız. Rakibin oyunundan çok sizin ne yapacağınız önemli. Buna göre çalışıyoruz. Rakibin harika oyuncuları var. Bizim de harika oyuncularımız var. Maç planımız olması gerekiyor ve buna göre hareket etmeliyiz. Yarın rakipten çok bizim ne yapacağımız önemli. Rakibimize karşı iyi bir reaksiyon göstermemiz gerekiyor.
 

Portekiz'in hocası Santos, 8 yıldır görev yapıyor, benim daha 8 ay olmadı

Santos, 8 yıldır görev yapıyor, benim daha 8 ay olmadı. Ben de bunu yapmak isterim. Santos, takımın bu durumdan nasıl çıkacağını bilen deneyimli bir isim. Ben geçmişten çok bugüne bakmak istiyorum. Zorlu mücadeleye dayanan bir takım oluşturmak istiyorum. Ronaldo'dan ahsediyorsunuz ama sahada 11 oyuncu olacak. Hepsi iyi oyuncular. Savunma oyuncularımızın hazır olduğuna inanıyorum. 
 

Kazanırsak bu sefer ağlamayacağım

Portekiz'de 3 savunma oyuncusunun kadrodan çıkartılması bizim için herhangi bir avantaj oluşturmuyor. Letonya maçı sonrası ağladığımı Portekiz medyası bilmiyordu ama sizin sorunuz sonrasında herkes öğrendi. (Gülerek) Ayıp. Ben de sizin hakkınızda bir şey öğrenince herkese söyleyeceğim. Kazanırsak bu sefer ağlamayacağım.
 

Önce Portekizi bir geçelim..

Büyükannemin bir lafı vardır, değiştiremeyeceğin bir şey için boşuna hayıflanma, dertlenme, düşünme. Henüz o maça gelmedik. Bir önce Portekiz'i geçelim. Maç öncesi basın toplantılarında maça dair fikir, taktik konuşmayı tercih etmem kabul edersinizki, maçtan sonra tüm sorularınızı cevaplayabilirim.  Merih Demiral eski takım arkadaşı Ronaldo'ya karşı oynayacağı için çok mutlu.

Senin için hazırladığımız haberler