Çin GP'nin sprint yarışında kazanan Max Verstappen! Lewis Hamilton...

20.04.2024 - 06:43 | Son Güncellenme: 20.04.2024 - 07:01

Formula 1'de yeni sezonun ilk sprint yarışında zirvenin sahibi Red Bull pilotu Max Verstappen oldu. Çin GP'nin sprint haftası olaylı geçti. İşte detaylar.

Çin GP'nin sprint yarışında kazanan Max Verstappen! Lewis Hamilton...

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonunun ilk sprint yarışı Çin'de düzenlendi. Lando Norris'in pole pozisyonunda başladığı 19 turluk sprint yarışında kazanan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen oldu.

 

Lewis Hamilton ilki başardı

Britanyalı pilot, ilk turda Lando Norris'i geçti ve 9. tura kadar liderliği ele aldı. Daha sonra Max Verstappen'e geçilen 7 kez dünya şampiyonu, 2. sıradaki yerini koruyup podyumda yer aldı. 39 yaşındaki efsane pilot, ilk kez Red Bull pilotlarıyla sprint podyumunda yer aldı ve hanesine 7 puan yazdırdı.

Fernando Alonso yarış dışı kaldı

İspanyol pilot, Lewis Hamilton'ın arkasında üçüncü sırada yer alıyordu. 17. turda Carlos Sainz ile temas yaşayan ve aracında hasar oluşan 42 yaşındaki pilot, sprint yarışını tamamlayamadı ve DNF (Yarış Dışı) kaldı. 

O sekansta üçüncü sırada bulunan Alonso ile dördüncü sıradaki Carlos Sainz'ın çekişmesi yaşanırken, bu iki pilotun birbirine teker temasından sonra beşinci sırada bulunan Sergio Perez, iki pilotu da geçti ve üçüncü sıraya yükselerek podyumun son basamağını tamamladı.

İlgini Çekebilir
Max Verstappen'in geleceği belli oldu! Christian Horner duyurdu...
Habere Git

İşte sprint yarışında puan alan pilotlar

Sprint yarışı, normal yarıştan farklı olarak daha az bir turla ve daha az kişinin puan kazandığı bir sistem. Normal yarışlarda ilk 10 sıradaki pilotlar puan kazanırken, sprint yarışlarında ise ilk 8'de yer alan pilotlar puan kazanabiliyor. İşte puan kazanan pilotlar:

1. Max Verstappen: 8 Puan
2. Lewis Hamilton: 7 Puan
3. Sergio Perez: 6 Puan
4. Charles Leclerc: 5 Puan
5. Carlos Sainz: 4 Puan
6. Lando Norris: 3 Puan
7. Oscar Piastri: 2 Puan
8. George Russell: 1 Puan

Senin için hazırladığımız haberler