Spor Yazarları Fenerbahçe- Çaykur Rizespor Maçını Yorumladı!

02.10.2023 - 08:31 | Son Güncellenme: 02.10.2023 - 08:45

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası spor yazarları maçı değerlendirdi. İşte detaylar.

Spor Yazarları Fenerbahçe- Çaykur Rizespor Maçını Yorumladı!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti. Spor yazarları karşılaşmadan sonra yorumlarda bulundu. İşte çarpıcı köşe yazıları...

''Bunlar Türk futbolunun kanserleri''

''İyi, Kötü, Çirkin… Bu bir film adıydı. İki gündür bu filmi Türk futbolunda izliyorum. Ama başlıkları biraz değiştireceğim. İyinin yanına 'çok' koyacağım, 'çok iyi' olacak; bu F.Bahçe. İyi G.Saray, kötü Beşiktaş ve Konya, çirkin ise hakemler… Türk futbolunu yıllardır için için kemiren, çınar ağacını bitirir gibi bitiren bir hakem olayı var. Bu olaya ben şu adı veriyorum; Türk futbolunun kanserleri. Kim geliyorsa temizlikten bahsediyor ama etraf pislik kokuyor. İnanamıyorum, VAR ve AVAR varken bunlar yaşanıyor. Eğer bu böyle giderse vah ki vah! Futbolcuyu sinirlendireceksin, hakkını vermeyeceksin, o da sinirlenip ters hareket yapacak, sonra atacaksın ve 'Haklıyım' diyeceksin.''

 

- Erman Toroğlu (Sabah)

''Operasyoncular!''

Bu hükümdarlık ne kadar devam edecek bilmem ama F.Bahçe sadece rakiplerini değil, 9 sezondur beline yapışan "düdüklü – mikrofonlu – bayraklı kuvvetleri" de yeniyor. Bir gün önceki maça bakıyorsunuz, diğer maçların yorumlarını dinliyorsunuz, iş F.Bahçe'ye gelince arkadaşların pozisyon yorumları birden bire standart değiştiriyor. Fenerbahçe'nin farklı kazandığı, serisini 14 maça çıkardığı bir maç sonrası bunlar mı yazılmalı? Artık samimiyetini ve inandırıcılığını yitirmiş hakem camiası var karşımızda. Sayılmayan golü bir kenara bırakalım, Szymanski ve Tadic'e verilmeyen iki penaltı, tabanın 1.80 metreye kalktığı bir ayak varken, "devam" diyebilen hakem ve arkadaşları vardı dün. Daha önce başkaları böyleydi. Son dakikalarda artık İsmail Hoca bile gülmeye başladı, bu dramatik komediye. H H H İsmail Kartal üç gün arayla bir oyuncusu değişen takımı aynı coşku ve tempoyla oynatmayı başardı. Rizespor'u kendi alanında tuttular, ilk yarı kalelerine bir kere getirdiler. İkinci yarıda sadece şut imkanı verdiler. Bu arada iki kanadı da çok etkili kullanıp, Dzeko'yu da, Tadic'i de pozisyonlara soktular. Ferdi sol beke geçip, eski ezberlerine geri döndüğünde yine takımın bel kemiği oldu. İrfan Can Kahveci ve Fred direkt paslarla sürekli rakip defansın sırtındalar. Her bölgesiyle etkili ve tehlikeli bir takım var ortada. Eskiden taraftarı bölerek, takıma – oyunculara düşman ederek hallederdi işleri. Sarı – Lacivertli "askerler" ortada bilet bırakmamacasına stada akın etmeye başladıklarında, ıslıkları – alkışlarını doğru yere koyduklarında, silahsız kaldı operasyoncular. Beş gollü şov maçında neler olmuş diyebilirsiniz. Anlayın; bu maçları hakemler yönetmiyor !

 

- Gürcan Bilgiç (Fotomaç)

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den VAR isyanı
Habere Git

''Kondisyonu mükemmel, cesur yönetti''

Fenerbahçe, hem ligde hem Avrupa kulvarında sıfır kayıpla doludizgin gidiyor. Bana göre sezonun en iyi ve keyifli futbolunu dün oynadılar. Mükemmel bir yardımlaşma, etkili önde baskı, çeşitli varyasyonlarla sürekli gol arama... Bunun yanında da rakibe adeta nefes aldırmadılar. Aslında atılan beş gol kadar kaçan net fırsatlar var. Takımda futbolcuların birbirleriyle uyumları gün geçtikçe artıyor. Teknik direktör İsmail Kartal da belli bir ideal 11 oturttu. Sonuçta uzun zaman sonra Fenerbahçe taraftarını çok mutlu eden bir futbolla, farklı bir galibiyeti elde etti. Dzeko'nun attığı üçüncü goldeki mükemmel İrfan Can katkısını da takdir etmemek mümkün değil. Birkaç nokta üzerinde durmak istiyorum. Büyük kalite Tadic'in gün geçtikçe fiziki düşüşü artıyor. Ferdi, çok disiplinli ve Fenerbahçe için çok önemli bir oyuncu. Dün de çok etkili ofansif girişimlerde bulundu ama bir sorunu düzeltmesi gerekiyor. Kanat bindirmelerinde topu fazla ayağında tutuyor, çabuk çıkardığı zamanlarda da isabet kaydedemiyor.

Ömer Üründül (Sabah)

''Harikasınız beyler!..''

Harikaydılar gerçekten!.. Sadece sahadaki alan ve zamanın tek sahibi, oyunun tartışmasız hakimi, tempo, baskı ve akıl üreten, adeta tek kale oynayan Fenerbahçeli futbolcular değil, 5-0 kaybetmelerine karşın direnmeye çalışan, en azından Başakşehir kadar kolay teslim olmayan Rizesporlular da harikaydı.
Futbol, duygularına hakim olamayıp sevinçten ağlamış olmalı Kadıköy’de!Harikaların istisnası, hakemler ve VAR odası. Fenerbahçe’nin galibiyet serisinden, farklı skorundan bağımsız, anlatır mısınız ne yapmak istiyor bu hakem takımı? Hayır… “Fenerbahçe’nin 3 penaltısını göz göre göre yediler” demiyorum. Lakin, ortada somut bir durum var: 39. dakikada Fred asist yaptı, Dzeko Fenerbahçe’nin ikinci golünü attı. Olaya VAR el koydu. Taa pozisyonun başında, Fenerbahçe yarı alanında Osayi’nin topu kazanırken elle teması ortaya çıktı. Gol iptal edildi. Sabah kahvaltısında hakeme sinkaflı laf etmiş duyumu gelseydi Osayi kırmızı kart bile görebilirdi yani!

Ercan Güven (Milliyet)

''Fener büyük düşünmeli''

FENERBAHÇE zorlu fikstüre rağmen yine çok iyi bir oyun ile ligin sert takımlarından Rizespor'u sürklase etmeyi başardı ve yoluna emin adımlarla devam etti. İsmail Kartal'ın elinde çok yetenekli oyuncular var. Özellikle Szymanski, Tadic ve Dzeko üçlüsü hücum anlamında durdurulamaz bir hale geldiler. Bunlara İrfan Can Kahveci de eklenince ön bölgede resmen rakibin başını döndüren bir pas örgüsü seyrediyoruz. İki bek sürekli hücuma destek vererek takımın hücumda çoğalmasını sağlıyorlar ve rakibin dengesini bozuyorlar. Fred zaten oyunun en anında ve topun olduğu her yerde fark yaratıyor. Hücumdaki bu kadar başarıya bir de işin savunma tarafındaki oyun eklenince, rakipler Fenerbahçe kalesine gelmekte zorluk çekiyor. Açıkçası bu kadro ligin üstünde. Bırakın mağlubiyeti, puan kaybetmesi bile sürpriz olacak gibi görünüyor. Dünkü maçın hakemi ilk devre Fenerbahçe'nin sinir uçlarıyla oynasa da Kanarya'nın aldığı farklı skor, bir anlamda onu da kurtardı. Son olarak İsmail Kartal'ı bir kere daha tebrik edelim. Bu takımın büyük düşünmesi gerektiğinin altını çizelim. 


Bundan kastım; Avrupa'da final oynaması...

- İlker Yağcıoğlu (Takvim)

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal’dan çifte yasak
Habere Git

''Kritik yanlışlar''

Cihan Aydın, dünkü maçtaki kararlarıyla sınıfta kaldı. Çok fazla kritik pozisyonun yaşandığı maçta önemli yanlışlara imza attı.

37. dakikada Hojer’in Szymanski’ye arkasından omzuyla yaptığı müdahaleye penaltı kararı verilse çok daha doğru bulurdum ama devam diyen hakemin yorumuna da saygı duyabilirim.

38. dakikada Dzeko’nun golünün başlangıcında Samuel’in elle oynaması gerekçesiyle gol iptal edildi. Ancak burada ben açık bir elle oynama olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla VAR’ın müdahalesini doğru bulmuyorum.

71. dakikada Olawoyin’in Tadic’e yaptığı müdahalenin karşılığı net penaltı olmalıydı. Devam kararı hatalıydı.

78. dakikada Djiku’nun Laine’nin çenesine dirseğiyle vurduğu pozisyonda da net bir penaltı vardı. Hakemin Rizespor lehine penaltı kararı vermesi gerekirdi.

 - Deniz Çoban (Fanatik)

''Derindeki oyun kurucu''

Hafta içinde Başakşehir’i sahadan silerek 4-0 yenen Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında da o kadar yüksek tempolara çıktı ve rakibine bariz üstünlük kurdu ki aradaki fark dudak uçuklatıcı seviyedeydi. İsmail Kartal ve futbolcuları 4 günde hiç gol yemeden 9 atıp tüm istatistikleri alt üst ettiler. İsmail Kartal, Dzeko’ya sahip olduğu için çok şanslı. Boşnak yıldız olağan dışı bir santrfor performansı göstermekle kalmıyor, aynı zamanda savunmanın derinine kadar inip bağlantıları yapıyor, gerçek bir oyun kurucu gibi davranıyor. Bu davranış modeli her santrfor tipine uygun olmamakla birlikte Dzeko bunu dünya üzerinde en iyi yapanlardan olduğu için nefis bir kariyer inşa etmeyi başardı. Çaykur Rizespor’a karşı kendi savunmasının derinlerine kadar inen Dzeko, yaptığı nefis pas bağlantılarıyla Fenerbahçe’nin bölge geçişlerini daha da pürüzsüz hale getirdi. İrfan Can’ın İsmail Kartal ile değişen dünyası üzerine kitap yazılmalı.

 

- Serkan Akcan (Fanatik)

''Dzeko'dan bir tür Mario Gomez katkısı''

Rizespor, Süper Lig’in enteresan takımlarından. Kadrolarının yaş ortalaması sadece 23,9... Dün de Fenerbahçe karşısına 24,5 yaş ortalamalı genç bir 11’le çıktılar. Sezon başından beri dakika alan 30 yaş üstü tek oyuncuları Shelvey. Süper Lig’de bir tür Salzburg modeli benimsemişler. Transferde de genç ve potansiyelli yabancılara yönelmişler. Ki içlerinde Macar milli Mocsi gibi, Boşnak milli Varesanovic gibi, bir kez Arjantin milli takımına çağırılmış Gaich gibi, Özbek Ligi’nde bir sezonda 5 gol atan stoper Alikulov gibi isimler var. Şüphesiz ki zaman lazım bu genç kadroya.

Dün Fenerbahçe’de İsmail’le Dzeko arasında oynayan dörtlü “İrfan-Szymanski-Fred-Tadic” yine başroldeydiler. Ama birçok hücumda ikinci hatla üçüncü hat arasına gelerek 9,5 numara rolü oynayan Dzeko’nun hakkını ayrıca teslim etmek lazım. Dzeko’nun bu katkısını, Beşiktaş’ta oynadığı tek sezonda etrafındaki Olcay, Oğuzhan, Gökhan Töre gibilerin hepsini yıldızlaştıran Mario Gomez’e benzettim ben.

 

- Uğur Meleke (Hürriyet)

''Golün iptal edilmesi doğru karardı''

Fenerbahçe'nin mükemmel oynayıp 8-10 farklı kazanabileceği ama 5-0 kazandığı bir maç izledik. Ürkütücü oynuyorlar, rakibi boğuyorlar, rakibe gol pozisyonu vermiyorlar ve herkes gol atıyor. Böyle bir başarı tablosu, herhalde F.Bahçe tarihinde ligin başlangıcı için yoktur. Maça çok tartışmalı hakem kararları damga vurdu. Önce şunu söyleyeyim, hakem Cihan Aydın'ı genel olarak çok beğendim. İki kararı dışında tüm kararları doğru. Buna Osayi'nin, F.Bahçe'nin attığı ikinci gol öncesi elle oynaması dahil ve dolayısıyla iptal edilen gol dahil tüm kararlarında haklı. Gelelim hatalı kararlarına… İlk yarıda Szymanski'ye yapılan yüzde 100'lük bir penaltı var. Hakem pas geçti, VAR daveti gelmedi. İkinci yarıda da Tadic'in kafayla topa temas ettiği anda Ç.Rizeli oyuncunun ayağı suratına kadar kalkmıştı. Karar, ceza alanı içinde bir çift vuruş olmalıydı ama Cihan Aydın bunu fark edemedi.

- Ahmet Çakar (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler