Sivasspor-Beşiktaş maçının faturası ağır! PFDK'dan Feyyaz Uçar ve Bülent Uygun'a ceza

01.02.2024 - 21:04 | Son Güncellenme: 01.02.2024 - 21:16

TFF, PFDK tarafından verilen cezaları açıkladı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ceza aldı.

Sivasspor-Beşiktaş maçının faturası ağır! PFDK'dan Feyyaz Uçar ve Bülent Uygun'a ceza

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 23'üncü haftasında evinde Beşiktaş'ı ağırlayan ve zorlu mücadeleyi 1-0 kazanan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun 80 ve 83'üncü dakikalarda sarı kart görerek oyundan atılmıştı. Uygun'un aldığı ceza belli oldu.

Bülent Uygun'a 2 maç men ve para cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen kararları açıkladı. Duyuruya göre Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş maçında çift sarı kart görmesi nedeniyle yer almaması gereken müsabaka dışında ayrıca 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve ayrıca 26 bin TL para cezasına çarpırıldı.

Feyyaz Uçar'a 200 bin TL'lik para cezası

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, müsabaka sonrası basın mensuplarına yaptığı ve kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan beyanlarında yer alan hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle 200 bin TL para cezası aldı.

İlgini Çekebilir
Feyyaz Uçar'dan olay açıklama: "Şu hakemlerden kurtulalım, yeter artık!"
Habere Git

Beşiktaş'a kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle ceza

Feyyaz Uçar'ın dışında, Siyah-Beyazlı kulüp hakkında yapılan açıklamada, "BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, 28.01.2024 tarihinde oynanan EMS YAPI SİVASSPOR–BEŞİKTAŞ A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 7. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 380.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR KUZEY TRİBÜN B ve C bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, kulüp idarecisinin müsabaka sonrası basın mensuplarına yaptığı ve kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan beyanlarında yer alan Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamalar nedeniyle FDT’nin 38/3. maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 200.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Murat Sancak'a 3 ay hak mahrumiyeti

Ayrıca evinde Hatayspor'a 1-0 kaybeden Adana Demirspor'da başkan Murat Sancak 3 ay hak mahrumiyeti cezası aldı. Konuyla ilgili yapılan duyuruda, "YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş.’nin, 27.01.2024 tarihinde oynanan YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş.-ATAKAŞ HATAYSPOR Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. Başkanı MURAT SANCAK’ın, akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 58.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. Başkanı MURAT SANCAK’ın, hakem soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemlerine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti nedeniyle FDT’nin 39/2., 39/3. ve 10/2. maddeleri uyarınca 3 AY HAK MAHRUMİYETİ ve 300.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler