Şirketleşme kararı alan Denizlispor'da başkan Mehmet Uz konuştu

18.11.2022 - 14:44 | Son Güncellenme: 18.11.2022 - 15:00

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Denizlispor'da şirketleşmek için karar alınırken, başkan Mehmet Uz, takımın borç durumu ve ligdeki konumuyla ilgili konuştu.

Şirketleşme kararı alan Denizlispor'da başkan Mehmet Uz konuştu

Nazım TÜRKNAS / AJANSSPOR

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Denizlispor'da şirketleşmek için olağanüstü genel kurul gerçekleştirildi. Başkan Mehmet Uz'un çağrısına yanıt veren üyeler, tüzük değişikliği için oy çokluğuyla şirketleşme için Mehmet Uz'a yetki verdi.

Denizlispor kulüp başkanı Mehmet Uz da Radyospor'da yayınlanan Üçleme Programına Nazım Türknas’ın konuğu oldu. 

"İlk adımlarımızı attık"

Şirketleşme için alınan kararın hayırlı olmasını dileyen Uz "Biz kulübün başına geldiğimizden beri şirketleşmemiz gerektiğini belirtiyorduk zaten. Doların, giderlerin 2-3 kat arttığı bir ortamda ne sponsorluklar ne de bağışlar tek başına çare olmuyordu çünkü. Denizli’nin önce gelenleri zaten bağış konusunda nereye ve nasıl yapılacağı konusunda çekinceleri vardı. Bu anlamda şirketleşme konusunda dün olağanüstü kongremizin onayıyla ilk adımlarımızı attık. Tabii bu kolay bir süreç değil, tüm şehir bir olarak elimizden geleni yapmalıyız. Denizlispor için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"Sağ olsunlar onlar da bizi destekliyorlar"

Bu tür kongrelerde fikir ayrılıklarının olmasının doğal olduğunu ifade eden Uz "Her kongrede fikir uyuşmazlıkları olur, farklı adaylar olur. İllaki bizim kongremizde de oluyor fakat biz şehrimize, Denizli'mize fikirlerimizi net bir şekilde anlattığımız için, sağ olsunlar onlar da bizi destekliyorlar." dedi.

İlgini Çekebilir
Denizlispor şirketleşiyor!
Habere Git

Denizlispor A.Ş yatırım alacak

Başkan Mehmet Uz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hemen her Denizlili, Denizlispor’a yatırım yapmayı ister. Ama şirketleşme ile bu durum resmi ve düzenli hale gelecek. Artık her kesimden insan, Denizlispor hissesi alarak, hem kulübün bir parçası olacak hem de kulübüne yardımcı olacak. Bu süreçte ALTAŞ ile hep birlikteydik zaten, birlikte olmayada devam edeceğiz."

"1 TL borç yapmadık"

Yönetimi boyunca kimseye borç yapmadıklarını ifade eden Uz "Ben kulübün başına kayyum atamasına saatler kala geldim. Günler içinde yasakları kaldırdım. Milyonlarca borç ödedim, ödüyorum. Benim dönemimdeki oyuncularıma, teknik heyete vs. borcum yok, kimse de var diyemez. Kulüpten 1 ₺ alacakları yok, hepsini kapattık. Bizim yaptığımız hiçbir borç yok kısaca. Ancak bizden önce yapılan borçlar, bugün saçma bir şekilde bizim önümüze engel oluyor. Bizden önceki borçlar yüzünden bizim transfer tahtamız kapanıyor. Toplam borcumuz ise 209 Milyon TL." dedi.

"Mesut Bakkal hocamız bizim en kötü günümüzde geldi"

Eski teknik direktörleri Mesut Bakkal ile ilgili de konuşan Uz "Mesut Bakkal hocamız bizim en kötü günümüzde geldi ve bizi ligde bıraktı. Bunun üzerine de devam etmek istediğini belirtti. Bu sezon ise ne oyuncularla ne de Mesut hocamızla bir sorun yaşıyorduk ancak şanssızlıklar peşimizi bırakmayınca bir kan değişikliği yapmayı uygun gördük ve Giray Bulak hocamızla anlaştık. Zaten daha önce burada görev aldığı için camiamızı iyi bilen bir isim. Nasip oldu ilk galibiyetimizi Giray Hoca ile aldık. Mesut Hocamızla direkten dönen, son anda kaçan, şanssız çok maçlarımız olmuştu. Her iki hocamız da çok kaliteli ve çok iyi teknik direktörler." dedi.

"Bu sene ligde kalacağız"

Denizlispor'u kesinlikle ligde tutacaklarını dile getiren Uz "Ben şahsım ve yönetimimiz olarak her türlü konuda Denizlispor'u layık olduğu yere getirmek için daima elimizden geleni yapacağız. Bu takım bu sene de ligde kalacak şüpheniz olmasın, zaten ondan sonra her şey çok daha iyi olacak. Taraftarlarımız da sağ olsunlar yağmur, çamur demeden geliyor, destekliyorlar. İnşallah el birliğiyle çok daha iyi bir konuma geleceğiz." dedi.

Denizlispor, Ankara Keçiörengücü'ne konuk olacak

Spor Toto 1'inci Lig'de önceki hafta evinde Tuzlaspor'u 4-3 yenerek bu sezonki ilk galibiyetini alan Denizlispor yarın 14'üncü hafta mücadelesinde Ankara Keçiörengücü'ne konuk olacak.

Senin için hazırladığımız haberler