Denizlispor'un olağanüstü genel kurulundan şirketleşme kararı çıktı

18.11.2022 - 10:14 | Son Güncellenme: 18.11.2022 - 10:36

TFF 1. Lig'de son sırada bulunan Altaş Denizlispor'da olağanüstü genel kurul toplandı. Bugün yapılan toplantıdan şirketleşme kararı çıktı. İşte tüm detaylar...

Denizlispor'un olağanüstü genel kurulundan şirketleşme kararı çıktı

NAZIM TÜRKNAS/AJANSSPOR

Dün Denizlispor'un tüzük değişimi için olağanüstü genel kurul toplantısı yapacağını söylemiştik. Haberini yaptığımız toplantı bugün gerçekleşti.

Toplantıdan şirketleşme kararı çıktı

Kulüp başkanı Mehmet Uz'un da katıldığı olağanüstü genel kurul sonucunda Denizlispor'un şirketleşmesine karar verildi. Yeşil siyahlı ekipten şu açıklama yapıldı: "Yapılan oylama sonucunda mevcut Yönetim Kuruluna yetki verilmesi, 26.04.2022 tarih ve 31821 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanununun ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde, spor faaliyetinde bulunan Denizlispor Kulübü Derneği'ne bağlı futbol şubesinin, Denizlispor A.Ş. adıyla Anonim Şirketi'nin kurulması, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 08 Temmuz 2022 tarih ve 31890 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Spor Kulüpleri ve Spor Anonim Şirketleri Tescil Yönetmeliği ve TFF Futbol Kulüpleri Tescil Talimatı uyarınca aktif ve pasif varlıklarıyla bir bütün olarak devri ve tescili için mevcut yönetim kuruluna yetki verilmesi kabul edildi."

Kulübün borcu belli oldu

Olağanüstü genel kurul toplantısında ayrıca Denizlispor'un güncel borcu da açıklandı. Açıklamaya göre kulübün 209.068.32 TL borcu bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Denizlispor’da kongre zamanı!
Habere Git

TFF 1. Lig'de son sıradalar

Bugün yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı sonucu şirketleşme kararı alan Altaş Denizlispor, TFF 1. Lig'de zor günler geçiriyor. 12 hafta sonunda 5 puan toplayan Ege ekibi, ligde 19. yani son sırada bulunuyor. Yeşil siyahlı ekip ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nın dördüncü turunda evinde Şanlıurfaspor'a 5-0 yenildi ve kupadan elendi.

Mesut Bakkal gitti Giray Bulak geldi

Altaş Denizlispor, ligde alınan kötü sonuçlar sonrasında teknik direktör Mesut Bakkal ile yollarını ayırdı.Horozlar lakaplı takım 58 yaşındaki teknik direktör yönetiminde bu sezon çıktığı 11 maçta 1 galibiliyet ve 2 beraberlik alırken 8 kez mağlup oldu. Mesut Bakkal'dan boşalan teknik adamlık koltuğuna Giray Bulak getirildi. Yeşil siyahlı ekip 64 yaşındaki teknik adam yönetiminde çıktığı 2 maçın birini kazanırken birini kaybetti.

Sıradaki rakip Keçiörengücü

Denizlispor, TFF 1. Lig'in 13. haftasında deplasmanda Keçiörengücü ile karşılaşacak. Maç 19 Kasım Cumartesi günü (yarın oynanacak). Karşılaşma saat 13.30'ta başlayacak.

İlgini Çekebilir
Denizlispor Başkanı Uz: "Giray Bulak ile ilk maçta ölü toprağını attık"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler