Sinan Kaloğlu'ndan Ankaragücü-G.Saray maçı öncesi zemin eleştirisi!

13.02.2024 - 00:17 | Son Güncellenme: 13.02.2024 - 00:44

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Eyüpspor'a kaybettikleri karşılaşma sonrası açıklamalar yaptı. Kaloğlu, “O zeminde kesinlikle maç oynatılmamalı” dedi.

Sinan Kaloğlu'ndan Ankaragücü-G.Saray maçı öncesi zemin eleştirisi!

Trendyol 1. Lig’in 22. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği, deplasmanda karşılaştığı Eyüpspor’a 2-0’lık skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

"Maalesef bir pozisyon hatasıyla golü yedik"

Eyüpspor’u 3 puan aldıkları için kutlayarak sözlerine başlayan Kaloğlu, “Aslında istediğimiz şekilde oyuna başladı. İlk 10 dakika oyunun yönünü değiştirerek kenarlara inerek yan ortalardan pozisyon bulmak istiyorduk. Bunda da aslında başarılı olduk. İlk 10 dakika öne geçebilirdik. Maalesef bir pozisyon hatasıyla golü yedik. Pozisyonlarda verdik ilk yarı, rakibimize karşı biraz panik yaptık. Çabuk topu ayağımızdan çıkarmaya çalıştık. Devre arası sonrası değişikliklerle topu biraz daha yere indirdik. Daha çok risk aldık. Özellikle son 30 dakika neredeyse 3 forvete döndük. 

"İnanılmaz derecede verilmeyen bir penaltı var"

Maalesef kale önünde o beceriyi tam gösteremedik. İstediğimiz şekilde olmadı. Normalde ben hakemler hakkında çok konuşmuyorum. Ama bu maçta Yasin’e yapılan bir hareket var ilk yarıda. Penaltı olması için artık neyin olması gerekiyor merak ediyorum. Çok bariz herkesin gördüğü bir faul var. İnanılmaz derecede verilmeyen bir penaltı var. Açıkçası şaşkınım. Hakem arkadaşlar biraz daha dikkatli olurlarsa iyi olur. Eyüpspor, bu ligin en güçlü ve en büyük bütçeli takımı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den TFF'ye bildiri! Yıldız futbolcu liste dışı kaldı
Habere Git

"Oyuncularım içinde onlar için gurur duymaya devam ediyorum"

Tabii ki onların galibiyetlerine gölge düşürmek istemiyorum. Hakemlerin biraz daha adil olması gerekir diye düşünüyorum. Bu maçlar çok daha önemli maçlar. Çünkü sezon sonuna kadar yapılan maçların artık boyu kısaldı. Her maç çok önemli, çok daha dikkatli olmaları gerekir. Oyuncularım içinde onlar için gurur duymaya devam ediyorum. Zor şartlarda çok iyi mücadele ediyorlar. Bulunduğumuz konumun daha yukarısına çıkacağız. Fikstür gereği her hafta rakiplerimizle oynuyoruz. 3,4 gün önce Trabzonspor’la 140 dakika süren bir maç oynadık. Buda kolay değildi. Yorgun bir takım vardı. Olsun önümüze bakacağız. Bu maçtan da derslerimizi alacağız. Özellikle ikinci yarı oynanan oyundan ve oyuncularımın mücadelesinden memnunum.

“O zeminde kesinlikle maç oynatılmamalı”

Son zamanlarda gündemde olan Eryaman Stadyumu’nun zeminiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Sinan Kaloğlu, “O zeminde kesinlikle maç oynatılmamalı. Biz bunun zararını Çorum FK maçında en iyi oyuncularımızdan birinin çapraz bağlarının kopmasıyla bunu ödedik. Maalesef saha elverişli değil. Orada oynanmaması gerektiğini düşünüyorum. Futbolcu sağlığını düşünmemiz lazım. 

"Futbola elverişli bir saha yok orada"

Biz zaten bir tane sakat verdik. Zaten kadro derinliğimiz çok yok. Dediğim gibi sahanın ne zaman hazır hale geleceğini bilmiyorum. Nasıl bir bakım yapıldığını bilmiyorum. Ama bu sene sahamızı kaybettik diye düşünüyorum. En azından bu aralar sahamızı kaybettik. Artık yetkililer o kararı verecektir ama bence futbola elverişli bir saha yok orada” diye cevapladı.

İlgini Çekebilir
TFF'den zemin operasyonu! 5 kulübün zeminleri incelemeye alındı!
Habere Git

Galatasaray'dan TFF'ye başvuru

Bilindiği üzere Ankaragücü ile Galatasaray, 18 Şubat Pazar günü saat 19.00'da Eryaman Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Sarı-Kırmızılı kulübün, Eryaman Stadı'nda yapılacak karşılaşmanın yerinin değiştirilmesi için raporlar hazırladığı ve Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru da bulunduğu iddia edilmişti.

Metin Öztürk: "Sahanın sporcu sağlığına uygun olması esastır. TFF karar verecek"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, "Bu aslında bizim konumuz değil, TFF'nin konusu. Olimpiyat'ta oynadığımız ve zeminin boyandığı bir maç vardı. Bizim futbolcularımız mohikan gibi olmuştu. Her tarafları yeşil yeşil, bir değişik. Sporcu sağlığı çok önemli. Galatasaray futbolcuları, Ankaragücü futbolcuları önemli, diğer takımların sporcuları önemli. Saha oynanacak durumdaysa çıkar oynarız. Biz her yere gidiyoruz zaten. TFF karar verecektir. Biz hele deplasmana gittiğimiz bir maçta şurada, burada oynansın talebimiz olamaz. Hangi sahada oynarsak oynayalım, bu Ankaragücü sahası olabilir, yarın Konya deplasmanı olabilir, yarın başka bir deplasman olabilir. Sahanın sporcu sağlığına uygun olması esastır. TFF karar verecek. Buna rağmen 2 hafta önce saha felaketti. Orada oynanır, iki takımdan birinde sakatlık olursa vebali kararı verenlerdedir. Biz çıkar oynarız" ifadelerini kullanmıştı.

Ankaragücü'nden Metin Öztürk'e yanıt 

MKE Ankaragücü Kulübü Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin ise, Galatasaray ile karşılaşacakları maç öncesi zemin hakkında açıklama yapmıştı. Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk'ün açıklamalarına yanıt veren Aytekin konu ile ilgili "Şu an 9 günlük bir ara var ve çok ciddi bir çalışma yapılıyor. Yani sahanın o günün çok ilerisinde olacağı kesin. Ankara'da şu an hava şartları aynı bugün Konya'daki gibi çok da iyi gidiyor. Bugün biz bu konuyu niye tartışıyoruz açıkçası anlamıyorum. Bu konunun bir yerlere çekilmesini istemiyoruz. O gün 20 bin seyircimizle kendi sahamızda Galatasaray'a karşı oynayacağız. Bunun çok manipüle edilmesini de istemiyorum" dedi.

TFF zeminlerin bozukluğu ile ilgili 5 kulübü inceleme altına aldı

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, son haftalarda futbol kamuoyunu meşgul eden zeminlerin bozukluğu ile ilgili 5 kulübü inceleme altına aldı. İlgili haberi okumak için tıkla.

Senin için hazırladığımız haberler