Serdar Bilgili'den Fatih Terim ve Beşiktaş sözleri: Taraftar beni yerle bir etti

16.04.2024 - 22:21 | Son Güncellenme: 16.04.2024 - 22:43

Beşiktaş'ın eski başkanı Serdar Bilgili, takımda görev aldığı dönem, Beşiktaş'tan ayrılma nedeni, taraftarlar ve Fatih Terim hakkındaki itirafları ile dikkat çekti.

Serdar Bilgili'den Fatih Terim ve Beşiktaş sözleri: Taraftar beni yerle bir etti

Bir dönem Süper Lig ekibi Beşiktaş'ta başkanlık yapan Serdar Bilgili, Rafine TV için özel açıklamalar yaptı. Bilgili, Fatih Terim'den dilediği özür ve Beşiktaş taraftarından beklediği desteği göremediğinden bahsetti. 

"Taraftarımızın bize gösterdiği tavrı kabullenemedim"

Serdar Bilgili açıklamalarında 2004'te yaşananların ardından taraftardan  beklediği desteği göremediğini şu sözlerle anlattı:"2004 yılında yaklaşık Beşiktaş’ın ilk yarıyı 11-12 puan önde bitirdikten sonra peş peşe mağlubiyetler aldığımız, bence de o dönem kesin bazı organize olayların içinde yer almamıza rağmen taraftarımızın bize gösterdiği tavrı kabullenemedim o zaman. Ben orada taraftarımızdan çok büyük destek beklerdim. Maalesef o gün onu görmediğim için bıraktım."

"Ben hayatımın en iyi dönemini Beşiktaş’a verdim"

Beşiktaş'ta 4 yıl başkanlık yapan Serdar Bilgili bu dönemden sonraki beklentisini şu sözlerle anlattı: "Yaklaşık 12 sene... Ben 28 ve 40 yaşım arasını Beşiktaş’a adadım. Süleyman abi ile yaklaşık 8 sene çalıştım ve 4 sene başkanlık yaptım. Yani ben hayatımın en iyi dönemini Beşiktaş’a verdim. Bu görevler tabii ki geçici görevler ve bu görevleri yaptıktan sonra tek beklediğimiz saygı ile anılmak, arkamızdan güzel konuşulması, kötü konuşulmaması, sonuçta bu bir camia ve bu camiaya girip çıkmak. Fakat futbolun maalesef bugün geldiği noktaya bakıyorsunuz artık futbolda pozitif ve güzel bir şey kalmadı. Kavga, herkesin birbirinin arkasından kötü konuştuğu, kötü bir yere geldi. Bugün Beşiktaş’ın da Fenerbahçe’nin de Galatasaray’ın da kuruluş amacı sporlara spor yaptırmak. Bence maalesef ki bugün futbol çok yanlış bir yere geldi."

İlgini Çekebilir
Serdar Bilgili'den flaş itiraf! Galatasaray'a bıraktığı futbolcu kim?
Habere Git

Serdar Bilgili, Beşiktaş'tan ayrılma sebebini açıkladı

Siyah-Beyazlı ekipten ayrılma sebebini de açıklayan Serdar Bilgili bu kararı Fenerbahçe - Beşiktaş maçında yaşananlar sonrasında aldığını şu sözlerle anlattı: "Ayrılma sebebim ise biz o gün Beşiktaş – Fenerbahçe maçındayken benim kızıma küfrettiler. Benim o gün 5 yaşındaki kızıma ve rahmetli anneme ağza alınmayacak küfürler ettiler 3-4 metre mesafeden. Ben bu yüzden bıraktım. Ben bu küfürleri hak etmedim ki. Ben Beşiktaş’a 12 yıl hizmet ettim bunları hak etmedim. Daha da üzücüsü -ki bunu bugün bile yazıyorlar- ben ayrıldıktan sonra yok benim mafyaya borcum varmış, şampiyonluğu Fenerbahçe’ye satmışım."

Bilgili konuşmasına şu sözlerle devam etti: O gün bir yöneticinin, bir başkanın onurlu bir şekilde, kendi onurunu korumak amacıyla, camianın korumadığı noktada kendisinin onurunu korumak amacıyla görevini bırakmasını dahi anlayamadılar. Çünkü bugün kimse onurla görevini bırakmıyor. Herkes koltuğuna yapışmış durumda. Ben o koltuğa hiçbir zaman yapışmadım. Ben bu camiaya hizmet vermeye çalıştım. Tek beklediğim camianın bu takdir etmesiydi. Takdir etmediler ben de ayrıldım."

Fatih Terim'den dilediği özür tepki çekti

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim'den bir maç sonrası özür dilediğini anlatan Serdar Bilgili, Beşiktaş taraftarının tepkisi için "Bir maçta Fatih Terim’e bizim taraftarlar çok ağır küfrettiler, tükürdüler. Ailesine küfrettiler. O maçta biz yendik fakat ben çok üzüldüm. Çok tatsızdı ve yakışmadı. Ertesi gün ben çıktım ve özür diledim. Dedim ki ‘Biz bugün iyi bir ev sahipliği yapmadık sevgili hocadan ve ailesinden özür diliyorum. Yanlış davrandık.'   Bizim taraftar beni yerle bir etti ‘Sen nasıl Galatasaray camiasından özür dilersin’ diye. Bu davranışlar Türk sporunda çok takdir görmüyor." ifadelerini kullandı. 

"Beşiktaş'a yeniden başkan olmam"

Kendisine Beşiktaş'a yeniden başkan olmayı düşünüp düşünmediği sorulan Serdar Bilgili bu soruya olumsuz yanıt verdi ve "Tabii ki olmam. Yaşım ilerledi bir kere, genç olmak lazım. Enerjik, mücadeleci olmak lazım. Ömür boyu yapılacak bir iş değil. Hayatınızda bir dönem yapılması gereken bir iş. Ben dışardan Beşiktaş’ı büyük bir keyifle izliyor, destekliyor ve başarılı olmasını istiyorum. Ama maalesef şu anda gidişatın çok parlak olduğunu söyleyemem." dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan TFF açıklaması: "İsim vermeyeceğim ama..."
Habere Git

"Başkan neden hâlâ orada oturuyor anlamıyorum"

Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki başkan krizine de değinen Bilgili, Mehmet Büyükekşi için "Sayın başkanı ben gayet iyi tanıyorum, çok da sevdiğim, düzgün bir insandır. Neden hâlâ orada duruyor anlamıyorum. Bir camiaya hizmet ediyorsunuz, hizmet ettiğiniz insanlar sizi istemiyor. O zaman neden duruyorsunuz orada bırakın değiştirsinler. Ben bunu gerçekten anlayamıyorum. Oturmaması lazım, çoktan bırakmış olması lazım. Yeniden seçime gitsin, kendisi de aday olsun isterse. Bu kadar bir talebin olduğu ortamda zorla orda oturmayı ben onuruma yediremezdim." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler