Şenol Güneş'ten Arda Güler göndermesi: Eleştiri kabul etmem!

28.10.2022 - 12:45 | Son Güncellenme: 28.10.2022 - 13:03

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçeli Arda Güler örneği vererek altyapı ve genç oyuncuları oynatmadığına dair eleştirileri kasıtlı bulacağını söyledi.

Şenol Güneş'ten Arda Güler göndermesi: Eleştiri kabul etmem!

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ta Valerien Ismael'den boşalan teknik direktörlük görevine Şenol Güneş getirildi. Güneş'in daha önce iki kez şampiyonluk yaşadığı, Şampiyonlar Ligi'nde grup lideri olarak yenilgisiz çıkan ilk Türk takımı yaptığı siyah beyazlılara imza atarken en dikkat çekici sözleri altyapı oyuncuları hakkında oldu. 

Başkan Çebi'nin seçim vaadi: Altyapı oyuncuları

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, ikinci kez başkan seçilmeden önce altyapı vaadidinde bulunmuştu. Çebi,  altyapıdan kaynak sağlanmasıyla, dışarıdan alınacak ucuz maliyetli futbolcuların parlatılmasıyla kulübe ekonomik katkı sağlayacaklarını belirterek, "Bir seçim var önümüzde. Bizler devam edebilirsek Allah nasip ederse geldiğimiz takdirde siyasetimiz böyle olacak. Bu camiayı sportif ve ekonomik anlamda da uçurmayı hedefliyoruz" demişti. 

İsim vermeden Arda Güler örneği: Arkasında bir şey ararım

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü, kendisine altyapı ve genç oyuncularla ilgili soruya isim vermeden Arda Güler örneğiyle yanıt verdi. Güneş, "İsim vermek istemiyorum ama Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu oynamadığında tartışılmayıp, benim gençleri oynatıp oynatmamam tartışılıyorsa arkasında bir şey ararım" dedi.

İlgini Çekebilir
Arda Güler'in beğendiği tweet olay oldu: Galatasaray...
Habere Git

Çebi: Özkaynakla ilgili taviz vermeyeceğiz

Çebi, Şenol Güneş ile yapılan imza töreninde altyapı ve genç oyuncularla dair açıklamalarda bulundu Beşiktaş Başkanı, şunları söyledi: "Özkaynakla ilgili bir taviz vermeyeceğiz. Ama özkaynak hocamızın dediği gibi altyapıdan oyuncu alıp A takımda oynatmak değildir. Süper Lig'de bir yarış var ve birinci olmak için yarışıyoruz. Özkaynak düzeni altyapıdan iyi oyuncuların A takımda oynamaya hazır hale gelmesini sağlar. Direkt olarak A takımda oynamasını değil."

Arda Güler 236 dakika şans buldu

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yeteneği Arda Güler bu yıl Jorge Jesus yönetiminde tüm kulvarlarda 11 maçta 236 dakika şans buldu. Sadece Kasımpaşa maçında oyuna sonradan girerek 2 gol attı.  Arda Güler, Rennes maçının son bölümünde de oyuna sonradan dahil oldu.

Jesus'un Arda Güler yorumu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus, Arda Güler'in neden fazla şans bulamadığına dair şu açıklamayı yapmıştı: "Arda henüz 17 yaşında bir oyuncu. Herkes onu oynarken görmek istiyor. Ama hala tabii ki geliştirmesi gereken şeyler var. Fenerbahçe ile kıyasladığımızda milli takımda oynamak daha da zor. Onun şimdilik bunun için hazır olduğunu düşünmüyorum. Oyuncunun değerini biliyoruz. Adım adım öğrenmeli ve değiştirmeli kendisini. Fiziksel anlamda çok güçlü değil, topsuz oyunda çok hızlı değil. Geliştireceği şeyler var. Yaşı sebebiyle normal bunlar. Topla çok yetenekli bir oyuncu ama futbol sadece bu değil. Futbolda yeteneğin yanına eklenmesi gereken şeyler var. O da Türk Milli Takımı’nın geleceği olacak."

 

Senin için hazırladığımız haberler