Galatasaraylı Haris Seferovic Benfica'ya Dönmek İstemediğini Açıkladı

07.12.2022 - 01:23 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 01:43

İsviçre forması ile Dünya Kupası'nda mücadele eden Haris Seferovic, sezon başında Galatasaray'a gelerek ayrıldığı Benfica'ya dönmek istemediğini açıkladı.

Galatasaraylı Haris Seferovic Benfica'ya Dönmek İstemediğini Açıkladı

2022 Dünya Kupası'nda İsviçre forması ile mücadele eden Haris Seferovic, Portekiz karşısında aldıkları 6-1'lik mağlubiyet ile dev şampiyonaya veda etti. Son 16 turunda elenen İsviçre Milli Takımı ile Katar'dan ayrılacak olan golcü oyuncu, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Benfica'ya dönmek istemiyor

Sezon başında 1 milyon Euro karşılığında kiralık olarak Benfica'dan Galatasaray'a gelen Haris Seferovic, Portekiz temsilcisine geri dönmek istemediğini söyledi. Oynayabileceği bir yerde kariyerine devam etmek istediğini belirten İsviçreli yıldız, Benfica zamanının bittiğini kaydetti.

"Benfica'daki zamanım bitti"

Haris Seferovic, "Benfica'ya dönmek planlarım arasında yok, 5 harika yılımı orada geçirdim ve onlara en iyisini diliyorum. Çok iyi oynuyorlar, izliyorum. Benfica'daki zamanım bitti çünkü oynayabileceğim bir kulüpte olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk, Villarreal yenilgisinin sebebini açıkladı
Habere Git

"Umarım sezon sonunda şampiyon oluruz"

Portekiz maçıyla ilgili değerlendirmede bulunan Seferovic, Galatasaray taraftarı hakkında da konuştu. Seferovic, "Açıkçası çok iyi hissetmiyoruz kendimizi. Çok da fazla bir şey söyleyemem. Şu an kaç gün tatil yapacağım buna bakıyorum. Hem kulübe hem taraftara çok teşekkür ediyorum. Onları çok seviyorum. Umarım sezon sonunda da şampiyon oluruz." dedi.

Sezon başında kadrosuna kattığı yıldız oyuncularla dikkat çeken Galatasaray, Benfica'dan Haris Seferovic'i 1 milyon Euro bedelle kiraladı. İsviçreli santrfor, Sarı-Kırmızılı forma ile 10 karşılaşmada görev aldı.

Hazırlık dönemini sezona taşıyamadı

Sezon öncesi hazırlık kampında takıma katılan Haris Seferovic, gösterdiği performansla Sarı-Kırmızılı kulübü sevindirdi. Oynanan hazırlık maçlarında attığı goller ve antrenmanlarda çizdiği grafikle taraftarı umutlandıran Seferovic, bu iyi performansını sezona taşıyamadı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray açıkladı! Yıldız oyuncunun sözleşmesi uzatıldı
Habere Git

Ligde golü yok

Hazırlık maçlarındaki performansını ligde gösteremeyen Haris Seferovic, Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 8 maçta henüz gol sevinci yaşayamadı. 30 yaşındaki santrfor, henüz takım arkadaşlarına gol pası da veremedi. Seferovic, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise süre aldığı 2 maçta da rakip fileleri havalandırmayı başardı. İsviçreli golcü, Kastamonuspor ve Ofspor'a karşı 1'er gol attı.

Seferovic'in Benfica kariyeri

2017 yılında Frakfurt'tan bedelsiz olarak Benfica'ya transfer olan Haris Seferovic, Portekiz temsilcisi ile 188 karşılaşmada forma giydi. 74 kez ağları havalandırmayı başaran Seferovic, 24 asist kaydetti. 30 yaşındaki tecrübeli santrfor, 13 maçta sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler