Galatasaray, Yunus Akgün'ün Sözleşmesini 2026 Yılına Kadar Uzattı

06.12.2022 - 18:55 | Son Güncellenme: 06.12.2022 - 22:13

İç transferde harekete geçen Galatasaray, genç yıldızı Yunus Akgün ile sözleşme uzattı. İmzanın ardından Yunus Akgün ve Dursun Özbek açıklama yaptı.

Galatasaray, Yunus Akgün'ün Sözleşmesini 2026 Yılına Kadar Uzattı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de sezon başında kadrosuna kattığı yıldızlarla dikkat çeken Galatasaray, 2022 Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e verilen arada iç transfere yöneldi. Harekete geçen Dursun Özbek yönetimi, genç yıldızı Yunus Akgün ile sözleşme uzattı.

KAP'a bilridildi

Galatasaray, Yunus Akgün ile 2026 yılına kadar geçerli olmak üzere imzalanan yeni sözleşmenin detaylarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcumuz Yunus Akgün ile sözleşmesinin tadil edilerek uzatılması konusunda anlaşmaya varılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Yunus Akgün'ün Galatasaray'dan alacağı garanti ücret

  • 2022/23 sezonu: 13.650.000 TL
  • 2023/24 sezonu: 14.950.000 TL
  • 2024/25 sezonu: 17.200.000 TL
  • 2025/26 sezonu: 19.750.000 TL
İlgini Çekebilir
Resmi görüşmeler başladı! Sözleşmesi uzuyor...
Habere Git

Akgün: "Galatasaray formasını giymekten her zaman onur duydum"

İmza töreninin ardından ilk açıklamaları kulübün YouTube kanalına yapan Yunus Akgün, konuşmasına "Çok mutluyum. Çok gururluyum. Galatasaray'da büyüdüm, Galatasaray'da yetiştim. Bu yüzden çok gururluyum. Galatasaray formasını giymekten her zaman onur, gurur duydum. İki taraf için de hayırlı olur inşallah." ifadeleri ile başladı.

"Kaldığımız yerden devam edeceğiz"

Takımın ligdeki performansı hakkında konuşan Yunus Akgün, "Galatasaray akademisinden yetiştim. Her oyuncunun hayali Galatasaray A Takım forması giymektir. Ben de bunu başardım. 14 maçlık serüven de bizim için bence gayet güzel geçti. Dünya Kupası arasına girmeseydik bence bizim için daha iyi olurdu. Ama sıkıntı yok, şu an çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Kaldığımız yerden devam edeceğiz." dedi.

"Bu seneki hedefimiz tabii ki şampiyonluk"

Yunus Akgün son olarak şunları söyledi: "Bu seneki hedefimiz tabii ki şampiyonluk. Onun için çabalıyoruz. Kaliteli bir takımız. İnşallah bunu başaracağız. Taraftar bize her zaman destek oluyor. Bizlere her zaman mesajlar atıyorlar. Çok teşekkür ediyoruz onlara. Onlar bizim her zaman 12. adamımız. Onlar olduğunda biz her zaman daha güçlüyüz. Bizi böyle desteklemeye devam etsinler. Onlarla beraber şampiyon olacağız."

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a teklifler sağdan sağdan geliyor!
Habere Git

Özbek: "Yunus bizim evladımız"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Yunus bizim evladımız. 8 yaşında kulübe gelmiş, 14 senedir kulübün içinde. İnsan evladına nasıl sahip çıkarsa, biz de Yunus'a kendi gelişmesi ve kariyeri açısından sahip çıkmamızın gereği var. Bu bizim vazifemiz. Dolayısıyla bugün de kendisiyle sözleşme yenilendi. Hem Yunus için hem de Galatasaray için hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

"Dünya futbol piyasasında Galatasaray Yunus'a her zaman yardımcı olacaktır"

Dursun Öbek, "Bizim Yunus karakterinde, bünyemizden yetişmiş futbolculara çok ihtiyacımız var. Sadece Galatasaray'ın değil tüm kulüplerin ihtiyacı var. Bizim görevimiz de evlatlarımızı iyi yetiştirmek, dünya futbol piyasasında da önemli görevler almalarını sağlamak. Bu konuda da Galatasaray Yunus'a her zaman yardımcı olacaktır. Kendisine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yunus Akgün'ün bu sezonki performansı

Adana Demirspor'daki kiralık dönemin ardından Galatasaray'a geri dönen Yunus Akgün, bu sezon Sarı-Kırmızılı forma ile 11 karşılaşmada süre aldı. 22 yaşındaki genç sağ kanat henüz gol sevinci yaşayamazken, 1 defa takım arkadaşlarına son pası veren isim oldu. Yunus Akgün 1 maçta ise sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler