Santarelli küplere bindi Vargas seyircinin arasına daldı

17.09.2023 - 11:56 | Son Güncellenme: 17.09.2023 - 12:06

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Olimpiyat Elemeleri'nde Bulgaristan'ı 3-0 yendi. Daniele Santarelli ile Melissa Vargas maça damga vurdu. İşte detaylar.

Santarelli küplere bindi Vargas seyircinin arasına daldı

AJANSSPOR HABER

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri grup aşamasının ikinci maçında Bulgaristan'a şans tanımadı ve maçtan 3-0 galip ayrıldı. 

Filenin Sultanları'ndan üst üste 17. galibiyet

Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Bulgaristan'ı 25-20, 25-19 ve 25-15'lik setlerde devirdi. Filenin Sultanları böylece üst üste 17'inci galibiyetini aldı.

Santarelli'yi kızdırdılar

Bir pozisyonda Bulgaristan anonsu çalındı. Milliler kenara gelirken hakem Türkiye'ye pozisyon hatası çaldı. Bunun üzerine millilerin başantrenörü Daniele Santarelli, sert tepki gösterdi. Gizem Örge hakemi ikna etmeye çalıştı. Yardımcı hakeme de rakip oyuncuların kenara geldiğini ve anonsun duyulduğunu söyledi. Baş hakem hatasını kabul ederek servis kararı verdi.

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları olimpiyat elemelerinde 2'de 2 yaptı!
Habere Git

Vargas, seyircilerin arasına daldı

Maçın ikinci setinde Melissa Vargas'ın savunması alkış aldı. 23 yaşındaki pasör çaprazı, bir topu çıkarmak isterken hızını alamayıp seyircilerin arasına daldı. Vargas son anda seyircinin yanındaki boş koltuğa oturarak olası bir sakatlanmayı önledi.

Vargas daha sonra blok için fileye gitti ve rakibini hataya zorlayarak sayıyı Türkiye'ye kazandırdı. Vargas maçı 15 sayıyla tamamlayarak galibiyete katkı yaptı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un heykelini dikeceklerini açıkladığı kaptan Eda Erdem Dündar karşılaşmayı 13, Hande Baladın ise 11 sayıyla tamamladı. 

İlgini Çekebilir
Olimpiyat Oyunları uyardı: Melissa Vargas’a dikkat
Habere Git

A Milli Takın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları'na nasıl katılır?

Olimpiyat Elemeleri gruplarını ilk iki sırada tamamlayacak takımlar Olimpiyat vizesi alacak. Filenin Sultanları birinci veya ikinci olursa Paris biletini alacak. 

Olimpiyat Elemeleri Grupları hangi takımlardan oluşuyor?

  • A Grubu: Çin, Sırbistan, Dominik Cumhuriyeti, Hollanda, Kanada, Çekya, Meksika, Ukrayna
  • B Grubu: Japonya, Brezilya, Türkiye, Belçika, Bulgaristan, Porto  Riko, Arjantin, Peru 
  • C Grubu: Polonya, İtalya, ABD, Almanya, Tayland, Kolombiya, Güney Kore, Slovenya

Elemelerde Paris 2024 bileti alamayan takımların olimpiyat rüyası hemen bitmeyecek. İlk ikiye giremeyen ülkeler, elemeler sonrası 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

B grubu fikstürü

19 Eylül Salı
07.00 | Türkiye - Peru

20 Eylül Çarşamba
07.00 | Türkiye - Arjantin

22 Eylül Cuma
10.00 | Türkiye - Breezilya

23 Eylül Cumartesi
13.30 | Türkiye - Japonya

24 Eylül Pazar
10.00 | Türkiye - Belçika

Senin için hazırladığımız haberler