Rusya'da skandal: Nataliya Goncharova'nın Ebrar Karakurt cezaları iptal edildi

30.08.2024 - 08:40 | Son Güncellenme: 30.08.2024 - 10:18

Filenin Sultanları'ndan Ebrar Karakurt'a Rusya Ligi'ndeki skandal hareketleri nedeniyle 1 maçtan men ve 6 ay şartlı diskalifiye cezası alan Nataliya Goncharova'nın cezası iptal edildi.

Rusya'da skandal: Nataliya Goncharova'nın Ebrar Karakurt cezaları iptal edildi

AJANSSPOR - HABER

Geçtiğimiz aylarda Rusya Ligi'ndeki Lokomotiv Kaliningrad - Dinamo Moskova maçında milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt'a el hareketi çeken Nataliya Goncharova'nın aldığı cezaların iptal edildiği açıklandı.

Goncharova'dan Karakurt'a skandal hareket

Geçtiğimiz sezon Rusya Kadınlar Voleybol Ligi'nde Ebrar Karakurt'un takımı Lokomotiv Kaliningrad final serisinin beşinci Dinamo Moskova'yı 3-1 yenerek final biletini almıştı. Karakurt ise maçtaki 28 sayılık performansı ile dikkat çekti. Dinamo Moskova'yı yendikten sonra takım arkadaşları ile maç sonunda sevinen Ebrar Karakurt'a skandal bir hareket yapıldı. Moskova'nın 35 yaşındaki kaptanı Nataliya Goncharova maç sonunda Ebrar Karakurt'a orta parmağını gösterdi. Kameralara yakalanan skandal hareketin yanı sıra Goncharova, maç sonunda Karakurt'un yerde kayarak yaptığı sevinci de maç hakemine şikayet etti.

Karakurt'a yaptığı cezasız kalmamıştı

Rusya Voleybol Federasyonu'nun Nataliya Goncharova'nın skandal hareketleri hakkındaki kararı da belli olmuştu. Federasyon tarafından yapılan resmi açıklamada Goncharova'nın 2025 Rusya Voleybol Şampiyonası'ndan bir maç men, karar tarihinden itibaren şartlı olarak 6 ay süreyle diskalifiye cezaları aldığı açıklandı. Federasyon tarafından yapılan açıklamada Nataliya Goncharova'nın cezalı olduğu süre içinde bir suç daha işlemesi halinde şartlı yaptırımın otomatik olarak şartsız yaptırıma dönüşeceği de belirtildi.

İlgini Çekebilir
Nilüfer Belediyespor oyuncusu evinde ölü bulundu!
Habere Git

Goncharova'dan federasyon başkanına mektup

Rusya Voleybol Federasyonu'ndan gelen yeni hamle ise tepki çekti. Nataliya Goncharova daha önce federasyonun ceza kararına itiraz etmiş fakat bu itiraz reddedilmişti. İtirazına ret gelen Goncharova bu kez de Rusya Voleybol Federasyonu Başkanı Stanislav Shevchenko'ya bir mektup gönderdi. Goncharova mektubunda Shevchenko'dan kendi davasıyla ilgili öğelerin dikkatle incelenmesini ve ayrıca Rus voleybol kurallarının lafzı ve ruhuna uygun bir şekilde değerlendirilmesine de yardımcı olmasını istedi.

Men ve şartlı diskalifiye cezası uyarıya döndü

Nataliya Goncharova'nın Rusya Voleybol Federasyonu Başkanı Stanislav Shevchenko'ya gönderdiği mektubun ardından başkanın inisiyatifiyle Rusya Voleybol Federasyonu İcra Kurulu toplanarak disiplin komisyonu tarafından verilen kararı gözden geçirdi. Yapılan incelemelerin ardından Goncharova'nın 1 maçtan men ve 6 ay şartlı diskalifiye cezaları iptal edilirken Rus voleybolcuya sadece uyarı cezası verildi. Yapılan açıklamada cezaların uyarı cezasına dönmesinin 'adil' olduğu da belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler