Roma, Jose Mourinho ile yollarını ayırdı! İşte yerine düşünülen isim

16.01.2024 - 11:51 | Son Güncellenme: 16.01.2024 - 16:13

Son dakika haberleri. İtalya Ligi takımlarından AS Roma yönetimi, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırdığını açıkladı. Detaylar.

Roma, Jose Mourinho ile yollarını ayırdı! İşte yerine düşünülen isim

AJANSSPOR-HABER

Bu sezon İtalya Serie A Ligi'nde istediği performansı bir türlü ortaya koyamayan ve son lig maçında deplasmanda AC Milan'a mağlup olan Roma'da teknik direktör Jose Mourinho dönemi resmen sona erdi.

Roma'da Jose Mourinho dönemi sona erdi

Kulüpten yapılan açıklamada, "Roma, Jose Mourinho ve teknik ekibin ayrılığı konusunda anlaşmaya vardı. Yeni A takım teknik direktörü kısa süre içerisinde duyurulacaktır" ifadelerine yer verildi. 

En büyük aday Rossi

İtalyan basını Jose Mourinho'dan boşalan teknik direktörlük görevi için en büyük adayın Roma'nın efsane futbolcularından Daniele De Rossi olduğunu duyurdu.

Roma ligde 9. sırada

Bu sezon Serie A'da 20 karşılaşmaya çıkan Roma, 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 29 puan topladı ve 9. sırada yer aldı.

İlgini Çekebilir
Roma'da Daniele De Rossi dönemi!
Habere Git

Avrupa Ligi'nde tur atladı

İtalyan temsilcisi Jose Mourinho ile UEFA Avrupa Ligi G Grubu'nda adını bir üst tura yazdırmıştı. Roma; Slavia Prag, Servette ve Sheriff'in olduğu grubu 13 puanla ikinci sırada bitirmişti. İtalyan devi 22 Şubat'ta deplasmanda Hollanda ekibi Feyenoord ile karşılaşacak.

Mourinho'nun Roma kariyeri

60 yaşındaki Portekizli teknik adam Roma ile çıktığı 138 karşılaşmada 68 galibiyet, 30 beraberlik ve 40 mağlubiyetle 234 puan topladı ve maç başına da 1.70 puan ortalaması yakaladı.

Şampiyonluk sevinci yaşadı

Jose Mourinho, İtalyan devi ile 2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonluğu sevinci yaşadı. Roma, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi finalinde, İspanya'nın Sevilla takımına penaltılarda 4-1 kaybetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler