Hüseyin Eroğlu'ndan Şampiyonluk Sözleri: "Kupayı Beraber Kaldıracağız"

06.03.2023 - 11:32 | Son Güncellenme: 06.03.2023 - 12:01

Son lig maçında Çaykur Rizespor'u 2-0'la geçen Samsunspor'da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu açıklamalarda bulundu. Eroğlu, "Şampiyonluğa oynamak istediğimizi belirttik" dedi.

Hüseyin Eroğlu'ndan Şampiyonluk Sözleri: "Kupayı Beraber Kaldıracağız"

Nazım TÜRKNAS-AJANSSPOR

TFF 1. Lig'in maç fazlasıyla lideri Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Karadeniz ekibine ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Rizespor galibiyeti çok değerliydi"

İlk olarak Rizespor galibiyeti ile sözlerine başlayan Eroğlu, "Rizespor maçı çok önemli bir maçtı, her şeyden önce bir Karadeniz derbisi. Bu anlamda bizim için iyi ve olumlu bir maç oldu. Hem takım olarak hem de taraftarımızla maçın ilk dakikasından itibaren galibiyeti arayan taraf olduk. Belki şu anlık lideriz ama önemli olan sezon sonunda lider ve şampiyon olarak bitirebilmek. Lige verilen arada da ciddi çalışmalar yaptık, umarım ilerleyen haftalarda bunu daha iyi yansıtabiliriz" dedi. 

"Şampiyonluğa oynamak istediğimizi belirttik"

Şampiyonluğua oynamak istediklerini söyleyen Eroğlu, "4-5 Aylık bir sürecimiz oldu burada şu ana dek. İlk günden itibaren sistemimizi kurgulamaya başladık, şampiyonluğa oynamak istediğimizi belirttik ve bunu da takımımıza yansıttık. Adaletli olmaya çalıştık, rekabet ortamı yarattık, maçlarımızı oyuncu üzerinden değil, oyun üzerinden planladık ve şu an geldiğimiz nokta da hem oyunumuzun hem de oyuncumuzun gelişmeye başladığını gördük. Bu anlamda çok fedakar bir başkanımız var. Bununla birlikte kulüp personelimizden, taraftarımıza herkes elinden geleni yapıyor, bu da dışardan net bir şekilde görülüyor" şeklinde konuştu. 

İlgini Çekebilir
Hollandalı yıldızdan Galatasaray'a müjde!
Habere Git

Kırmızı kazağın büyüsü

Açıklamalarına devam eden Eroğlu, "Kırmızı kazağım aslında benim eski ve çok sevdiğim giysilerimden birisidir. Samsun'a gelirken de yanıma aldığım ilk ürünlerden biri oldu. İlk giyeceğim giysi de o olmalıydı. Bununla birlikte zaten tüm iç saha maçlarımızda o kazağı giymeye başladım. Bu da takım ve taraftarımız arasında güzel bir uğur sayılmaya başladı, böylece güzel bir hikayesi oluştu. Tabii bu kazak uğuru gibi durumlar güzel şeyler olsa da aslolan çok çalışmak ve camiaya layık olabilmektir bizim için" diye konuştu.

"Gollerden sonraki kenetlenme, inancımızın sembolü"

Eroğlu, "Maçlarda atılan gollerden sonra takımın topluca vermiş olduğu reaksiyon ve sevinç, bizim ne kadar inandığımızı ve başarıyı arzuladığımızı çok net gözler önüne seriyor. Dileriz sonunda da arzuladığımız başarıya ulaşırız. 

"Çok kaliteli bir kadroya sahibiz"

Genelde üçlü defans ve iki forvetli sistemde oynasakta çok değişken bir sistemimiz var, hatta bazı maçlarda üçlü forvet oynadığımız da oluyor. Birçok organizasyonu, kurguyu deniyoruz. Rakiplerimiz de bizi analiz ediyor neticesinde, bu doğrultuda bizler de hem hücumu hem savunmayı birlikte yapmak zorundayız. Ben de oyuncularımdan çalışmadığımız hiçbir şeyi istemiyorum. Onlar da sağ olsunlar çok karakterli oyuncular ve hemen hemen her isteğimize yanıt veriyorlar. Bu vesileyle her birisine de teşekkür ediyorum.

İlgini Çekebilir
Ümit Milli Takım'ın başına gelecek isim belli oldu! TFF'den resmi teklif...
Habere Git

"Penaltı şanssızlığımızı kırmak istiyoruz"

Penaltı kaçırmayı biz de istemiyoruz tabii ki, bununla alakalı da çalışmalarımızı yapıyoruz. Birinci penaltıcımızı Zeki Yavru olarak belirlemiştik maçtan evvel. Penaltıyı kaçırsa da 2 tane de asist yaptı bu maçta. Sahada o an görev verdiğimiz oyuncularımızı değerlendiriyoruz, onlar da tabii çok istiyor ama maalesef şu an böyle bir şanssızlığımız var. Benden önce de 2 penaltı kaçmış, benden sonra da 3 penaltı kaçtı. Baktığımız zaman bu penaltılar kaçmasa belki ciddi bir puan farkı oluşabilirdi. Bu anlamda çok çalışıp, bir önlem almak zorundayız.

Kaptan Osman Çelik'e özel parantez

Osman Çelik uzun zamandır bu ligde oynayan, şampiyonluk yaşamış bir oyuncumuz. Sistem içerisinde verdiğimiz görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Biz de her oyuncumuzda olduğu gibi Osman'ın da performansını arttırmaya yönelik çabalarımız oluyor, bu da oyuncularımıza verdiğimiz değerle alakalı. Sezon sonu geldiğinde belki birçok oyuncumuza ciddi teklifler gelecek.

"Sezon sonunda kupayı beraber kaldıracağız"

Cumhuriyetimizin 100. yılında, hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Buraya geldiğimiz ilk gün bu sözü vermiştik. Şu an önemli bir mesafe katettik ama daha sonuca ulaşmadık. Bu vesileyle taraftarımıza sesleniyorum; sezon sonunda kupayı hep beraber kaldıracağız fakat önümüzdeki iç saha maçlarında stadımızın dolmasını istiyoruz. Bize verecekleri destek çok değerli ve anlamlı" ile sözlerini tamamladı.

İlgini Çekebilir
Milli yıldıza Premier Lig ekibi talip oldu!
Habere Git

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ile 17 lig maçına çıkan Samsunspor, 10 galibiyet 6 beraberlik alırken, yalnızca 1 kez mağlup oldu.

Senin için hazırladığımız haberler