Alper Pirşen: "Trabzonspor Sezon Başında Arda Güler'i Kiralamak İstedi"

26.02.2022 - 11:45 | Son Güncellenme: 26.02.2022 - 17:37

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Alper Pirşen, Galatasaray için atılan karanlık tweetini kendisinin yazdığını söyledi. Pirşen'in verdiği bilgiye göre Trabzonspor sezon başında Arda Güler'e talip oldu.

Alper Pirşen: "Trabzonspor Sezon Başında Arda Güler'i Kiralamak İstedi"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'de Sportif Hukuk İşleri ve Futbol Altyapı'dan sorumlu eski yönetim kurulu üyesi Alper Pirşen, sarı lacivertlilerin yükselen yıldızı Arda Güler'den altyapıdaki görevinden ayrılan Serhat Pekmezci'ye kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

"TFF teknik olarak 28 şampiyonluğu reddetti"

Twitter'de sohbet odasında açıklamalarda bulunan Pirşen, "Federasyon şu ana kadar cevap vermediği için teknik olarak 28 şampiyonluk talebimizi reddettiklerini söyleyebiliriz" diye konuştu. Genç oyuncuların oynaması konusunda fikirlerini açıklayan Fenerbahçe'nin eski yöneticisi, "Sırf genç diye oyuncu oynatamayız, biz yarışmacı bir kulübüz" dedi.

"Ailesi, Arda Güler'i altın yumurtlayan tavuk olarak görmüyor"

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi, sarı lacivertlilerin yükselen genç yıldızı Arda Güler'in ailesine de övgüler yağdırdı.  Pirşen şunları söyledi: "Arda Güler'in ailesiyle konuştum. 'Ömer Faruk ile yaşananların ardından siz Fenerbahçe altyapısının imajı için son kalesiniz' dedim.  Arda'nın en büyük şansı ailesi. Onu koruyup kolluyorlar. Altın yumurtlayan tavuk gibi görmüyorlar, çok olgunlar."

"Trabzonspor sezon başında Arda Güler'i kiralamak istedi"

Pirşen, Arda Güler'in altyapıda bilinen bir futbolcu olduğunu vurgulayarak "Arda öyle bilinmeyen bir oyuncu değildi. Beşiktaş, Trabzonspor ve Altınordu da istemişti onu. Ali Koç devreye girdi ve Arda'yı kulübe kazandırdı. Herkes biliyordu onun yeteneğini. Daha bu sezon başında Trabzonspor Arda için kiralama teklifi yaptı" dedi.

"Arda Güler'in transferini tek kişiye mal etmek yanlış"

Arda Güler'in transferini tek kişiye mal etmenin yanlış olduğunu belirten Pirşen, "Serhat Pekmezci onu önermiş olabilir ama görevi bu zaten. Kalecinin gol kurtarması gibi bir şey bu. Tahir hocanın da çok emeği var. Tüm hocaların katkısı var Arda'nın üstünde" diye konuştu.

"Serhat Pekmezci'yi gönderme kararının arkasındayım"

Alper Pirşen, Serhat Pekmezci'yi yollama kararının kendisine ait olduğunu söyledi. Kararının arkasında olduğunu belirten Pirşen şöyle konuştu: "Serhat'la ana scouting felsefesinde anlaşamadık. Biz İstanbul ve Marmara dışından çok oyuncu getirmek istemiyorduk, o 11-12 yaşındaki çocukları doldurmak istedi. 15 yaşından önce İstanbul'a yatılı oyuncu almak istemiyorduk. Buna uyum sağlamadı. Çok ciddi maliyet yaratıyorlardı. 60'a yakın transfer yapmalarına rağmen her yaş grubunda özellikle sağ bek, sol bek ve stoperde önemli eksiklikler vardı."

"Devamlı aynı pozisyona oyuncu alınmış"

"Ben kulüpten kovduğum insanları boşuna kovmadım. Elimizde hepsinin dosyaları var. Hakkımızda da konuşmaya devam ediyorlar. Aptallar" ifadesini kullanan Pekmezci, "Devamlı aynı pozisyonlara oyuncu alınmış. Toplam süre alma oranları yüzde 30 civarında. Bunun başarılı bir scouting olmasının ihtimali yoktu. Bu yüzden görevden alma kararımın arkasındayım. Bir scout gönderirken iletişim yapmak zorunda mıyız?" dedi.

"Arda'yı tutamayız, önem vermemiz gereken futbolcu Muhammed"

Fenerbahçe'nin Giresunspor'a kiraladığı Muhammed Gümüşkaya hakkında da fikirlerini açıklayan Pirşen, "Arda Fenerbahçe'ye maalesef 10 yıl hizmet etmeyecektir. Maksimum 4-5 yıl burada tutabiliriz. Muhammed'i Giresun'a kiraladık ama asıl önem vermemiz gereken oyuncu o. Geri dönmesinin ardından Fenerbahçe'ye çok uzun yıllar hizmet eder" diye konuştu.

"Max Kruse meselesi üzerime yıkıldı"

Pirşen, Fenerbahçe'nin maaşını ödemediği gerekçesiyle kulübü terk eden ve sarı lacivertlilerin davayı kaybetmesinden sonra uzlaştıkları Alman futbolcu Max Kruse için de açıklama yaptı. Kruse ayrıldığında "Hayatının kumarını oynadı" ifadesini kullandığı için eleştirilen Pirşen, “Max Kruse konusu benim üstüme yıkıldı ama ne oyuncuyu ben aldım, ne ödememe kararını ben aldım. Kumar kelimesini de iletişim departmanımız özellikle söylememi istedi" dedi.

"Galatasaray'a karanlık gece tweetini ben yazdım"

Pirşen, Fenerbahçe'nin geçen sezon 4-1 kazandığı Başakşehir maçından sonra Galatasaray'ın yaptığı 'Karanlık gece' paylaşımına yanıtını kendisinin verdiğini de açıkladı. Fenerbahçe sosyal medya hesabından Galatasaray'a verilen yanıtta şöyle denilmişti: "O karanlık; şampiyonluk posterlerinde saklamak zorunda kaldığınız yüzlerde, yıllarca futbolu tahakküm altına aldığınız derin ilişkilerinizde gizli! Kendi ışıklarınızı yakarsanız aydınlanır!"

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Instagram hesabının çalındığını duyurdu!
Habere Git
İlgini Çekebilir
Fenerbahçe için "Tarkan'ın dediği gibi geççek!" dedi... İşte herkesin konuştuğu spiker
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler