Okan Buruk, transfer tartışmalarında net konuştu: Kerem, Köhn...

07.08.2024 - 18:27 | Son Güncellenme: 07.08.2024 - 18:59

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve takım kaptanı Fernando Muslera, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Okan Buruk, transfer tartışmalarında net konuştu: Kerem, Köhn...

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve takım kaptanı Fernando Muslera, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KEREM AKTÜRKOĞLU, KÖHN

Okan Buruk: "Transfer döneminde birçok teklif geliyor. Bizim de başka takımlara yaptığımız teklifler var. Bu dönem bitene kadar bunları yaşayacağız. Kerem de Köhn de bizle birlikte devam edecek. Bir gelişme olursa elbette kulüp açıklama yapacaktır. Ben teknik direktör olarak artık maçlara odaklanmak istiyorum. Transfer dönemi bittikten sonra takım performansı artıyor. Teklifler elbet gelir, bizden de teklif gidiyor. Şu anda oyuncular bizimle ve cuma günkü maça onlarla birlikte hazırlanacağız."

FERNANDO MUSLERA'NIN AÇIKLAMALARI

Fernando Muslera: "Yeni bir sezon başlıyor. Hazırlıklarımız devam ediyor. Çok fazla beklenti var. Cumartesi günü çok önemli bir maçı kaybettik ama cuma gününden itibaren tekrardan odaklanarak sezona iyi başlamak istiyoruz."

Kötü bir sonuç aldık Beşiktaş'a karşı. Beşiktaş çok iyi hazırlanmıştı. Onları da tebrik etmek lazım. Nasıl başladığımız değil nasıl bitirdiğimiz önemli. son yıllarda olduğu gibi bu sezon da en iyi şekilde bitireceğiz.

Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanma gibi bir şerefe layık görüldük. Daha önce de orada mücadele eden bir takımla eşleştik. Zor olacağını biliyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor.

Motivasyonum her zaman mücadele ve amaçlarla geliyor. Vücudumun pili bitmeden devam edeceğim. Ben her zaman yüzde yüzümle devam etmeye çalışacağım."

KEREM AKTÜRKOĞLU AÇIKLAMASI

Muhabir: "Kerem Aktürkoğlu'nun Beşiktaş maçında soyunma odasında olay çıkardığı gündeme geldi."

- Fernando Muslera: "Kim söyledi bunu?"

Muhabir: "Bir gazetecinin iddiası."

- Fernando Muslera: "Soyunma odasında mıymış bu gazeteci? Ben 13 yıldır buradayım, soyunma odasında neler oluyor iyi bilirim. Bunları siz bilemezsiniz, 5 dakika önce ne yaşandığını bilemezsiniz. Futbolda her zaman bir şekilde haberler yaratılıyor."

"En güçlü kadroya sahibiz"

Tekrar söz alan Okan Buruk, takımın ve oyuncuların durumu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"İki takım için de kazanıp kaybetmek sezonun belirleyici maçı olmayacak. İki takım da hazır değildi. İlk resmi maçımızdı. Şimdi lig başlıyor. Bizim için belki bu senenin zor kısmı 5 tane oyuncumuz Milli Takım'daydı. Bu oyuncular döndükten 10 gün sonra maça çıkardık. Onların adaptasyon sorunları, sezon başı olması... Bu sezon başını en düşük kayıpla geçmek gerekiyor. Son oynadığımız Süper Kupa maçı tabii ki oyun olarak istemediğimiz bir oyuncu, bizi yaralayan bir sonuçtu. Bu dersi erken çıkarmamız önemliydi. Antrenmanlar olumlu geçiyor. Lig için hazırız. Son iki senenin şampiyonuyuz. En güçlü kadroya sahibiz. 2 senedir buradayım. 2 senedir sezon başlarında hep böyle kaos yaratılmaya çalışılıyor. Taraftar takımına, hocasına, başkanına güvensin. 2 senedir onları çok mutlu ettik. Biz ilk sene 14 maç üst üste kazandık, 1 maç kaybettik. Burada inanılmaz gürültü koptu. Galatasaray'da her zaman bu olacak. Takıma güvenmek, destek olmak gerekiyor.

"Unutabilir, bir anda heyecanla farklı şey düşünebilir"

Zaha'yı eleştirdi algısı hakkında da konuşan Okan Buruk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Algılar ülkesinde yaşıyoruz. Bunu değiştirecek gücümüz yok. Maç sonu da söyledim. Geçen sene de söyledim. Her mağlubiyetten sonra en büyük sorumlunun kendim olduğunu söyledim. Takımı hazırlayan, transferleri yapan, oyuncu değişikliklerini yapan benim. Kazandığımız şampiyonluklarda da hep beraber kazandığımızın altını çizdim. Kazanınca beraber kazanırız, kaybedince teknik adamlar sorumludur. Süper Kupa maçından sonra da birinci sorumlu benim dedim. Teknik açıklamaları farklı şekilde yorumluyorlar. Teknik açıklamaları belki daha az yapmak lazım. Açıklamalarda oyuncu adı geçirdiğinizde farklı anlıyorlar. Zaha'yla da konuştuk. Takım içinden başka arkadaşı ona gidip, hoca seninle ilgili eleştiri yaptı demiş. Unutabilir, bir anda heyecanla farklı şey düşünebilir. Burada onu suçlayıcı bir şey olmadığını söyledim. O da haklısınız, ben yanlış anladım, siz kusura bakmayın dedi. Oyuncularımı çok seviyorum, değer veriyorum. Bir şekilde herkes kaybeden takım üzerinden konuşmalar yapacak. Futbolun bir anda güzelliği de bu. Bunları normal karşılayacağız. Biz kendi içimizde birbirimize sarıldık"

"Bu süreçte de o ihtiyacımızı görüyoruz"

Lucas Digne teklifi hakkında ise Buruk, "Transfer dönemi bitene kadar biz de alabiliriz, bizden de gidebilir. Her mevkide en az 2 oyuncu olduğu geniş bir kadro istiyoruz. Takviye de yapabiliriz. 3 tane önemli transfer yaptık ama daha oyuncu alabiliriz. Bu süreçte de o ihtiyacımızı görüyoruz. Takım son 2 senenin şampiyonu. Çok önemli kadroya sahibiz." dedi.

"Onların bize olan sevgisi saygısı hiçbir zaman değişmez"

Kerem Aktürkoğlu soyunma odası olayı hakkında ise Okan Buruk, şu ifadeleri kullandı:

"Devre arası soyunma odasıyla ilgili birçok iddia ortaya atılabilir ama biz oyuncularımızın saygısına inanıyoruz. Oyuncuların maçtan çıkarken ufak tefek reaksiyonları olabilir. Bazen oyuncu kendine kızıp da tepki verebilir. Bazen 88'de oyuncu çıkarıyorsun, oyuncu farklı tavır sergileyebiliyor. Her kulüpte bunları görebiliyorsunuz. Oyuncular sonuçta insan. Zaten soyunma odasında oyuncuları çıkardıktan sonra ne düşündüğümüzü, neden çıkardığımızı söylüyoruz. Bu tür şeyler tabii ki olacak. Bazı oyuncu çıktığında mutsuz olur. Bazen mutsuz olmak da gerekir. Onların bize olan sevgisi saygısı hiçbir zaman değişmez. Saha içinde ne oluyorsa soyunma odasında da olabiliyor. Farklı yansıtılmasını doğru bulmuyorum."

Senin için hazırladığımız haberler