NBA All-Star Maçında LeBron James ve Giannis Antetokounmpo'nun Takımları Karşılaşıyor

19.02.2023 - 19:29 | Son Güncellenme: 19.02.2023 - 20:17

NBA All-Star maçında LeBron James ve Giannis Antetokounmpo'nun seçeceği takımlar bu sabaha karşı 3.30'da başlayacak mücadelede karşı karşıya gelecek.

NBA All-Star Maçında LeBron James ve Giannis Antetokounmpo'nun Takımları Karşılaşıyor

AJANSSPOR-HABER

Utah eyaletinin Salt Lake şehrinde düzenlenen 2023 NBA All-Star hafta sonunda beklenen gün geldi. Yarın sabaha karşı 04.00'da başlayacak 72. All-Star maçında Los Angeles Lakers'lı LeBron James ve Milwakuee Bucks'lı Giannis Antetokunmpo'nun seçeceği takımlar kozlarını paylaşacak.

Sakatlıklar can sıktı

All-Star listesinin ilk 5'lerinde yer alan Golden State Warriors'tan Stephen Curry, Phoenix Suns'tan Kevin Durant ve New Orleans Pelicans'tan Zion Williamson sakatlıkları nedeniyle yerlerini başka oyunculara bıraktı.

Yeni yüzler sahnede

Açıklanan kadrolarda bu sezon All-Star maçında ilk kez yer alacak birçok isim bulunuyor. Organizasyonun ev sahibi Utah Jazz'den Lauri Markkanen; Oklahoma City Thunder'dan Shai Gilgeous Alexander, Memhpis Grizzlies'ten Jaren Jackson, Minnesota Timberwolves'tan Anthony Edwards, Sacramento Kings'ten De'Aaron Fox ve İndiana Pacers'tan Tyrese Haliburton bu yıl ilk kez yıldılar karması maçında boy gösterecek.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'yi reddetti, NBA onu konuşuyor!
Habere Git

Yeni formatta LeBron'un bileği bükülmüyor

NBA All-Star maçında 2018'de yeni bir formata geçildi. Artık maçlar Doğu-Batı karması yerine belirlenen iki takım kaptanının seçtiği kadrolar arasında oynanıyor. 5 sezondur takım kaptanlığı görevini üstlenen LeBron James'in seçtiği takımlar; Stephen Curry, Kevin Durant ve Giannis Antetokounmpo'nun takımları tüm maçlarda mağlup etti.

Draft maçtan önce yapılacak

Formata geçilen 2018'den bu yana kaptanlar oyuncu seçimini maçtan önceki günlerde yapıyordu. Bu yıl oynanacak olan All-Star maçında ise kaptanlar seçimlerini maçın hemen öncesinde yapacak.

Oyuncuları büyük ölçüde seyirci seçti

NBA'de All-Star kadrosunun şekillenmesinde taraftar oyları %50, oyuncuların ve basın mensuplarının oyu ise %25'erlik oranda etken oldu.

İlgini Çekebilir
NBA oyuncusu yetişkin film yıldızını darp etti!
Habere Git

Hedef skor kuralı

NBA, All-Star maçındaki rekabet düzeyini arttırmak için hedef skor uygulaması kullanıyor. Bu uygulama doğrultusunda ilk 3 çeyreğin sonunda maç saati duruyor ve son çeyreğe önde giren takımın skoruna 24 sayı eklenerek "Target Score" (Hedef Skor) belirleniyor. Belirlenen sayıya ulaşan ilk takım maçın galibi oluyor. Bu uygulamaya Kobe Bryant'ın hayatını kaybettiği 2020 yılında geçilmişti.

NBA All-Star S Sport'ta

Sabaha karşı 04.00'te yapılacak hava atışı ile başlayacak nefes kesici NBA All-Star maçı S Sport ve Sport+ ekranlarından canlı olarak izleyici ile buluşacak.

İşte kadrolar

Senin için hazırladığımız haberler