Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan Lille maçı öncesi transfer sözleri

05.08.2024 - 18:40 | Son Güncellenme: 05.08.2024 - 19:25

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Lille ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe'de, teknik direktör Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan Lille maçı öncesi transfer sözleri

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe deplasmanda Lille ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jose Mourinho ile Mert Hakan Yandaş mücadele öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"7 maç oynadık ve 1 sakatlığımız oldu"

"Takımın durumu nasıl, bu maça nasıl hazırlandınız?" sorusunu cevaplayan Mourinho, "Önemli bir sakatlığımız var. Fred sakat. Onun dışında takımın durumu iyi. 40 antrenman yaptık, 7 maç oynadık ve 1 sakatlığımız oldu. Takıma sonradan katılan futbolcular durumlarını yukarı çekiyorlar. Lugano maçından bugüne kadar iyi antrenman yaptık ve yarınki maç için hazırız." dedi.

"Bu transfer dedikodularının dışındayım"

"Defansif orta saha oyuncusu transfer edilecek mi?" sorusunu da cevaplayan Mourinho, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkçe konuşmayı isterdim ama bazen de konuşamadığım için mutlu oluyorum. Televizyonlarda neler konuşuluyor anlamıyorum, haber sitelerinde, sosyal medyada neler yazılıyor anlamıyorum. Bu transfer dedikodularının dışındayım. Evet, Fred yarın olmayacak ama başka oyuncularımız var. Diğer oyuncular için fırsat penceresi açılır bir sakatlık yaşadığımız zaman, onun yerine oynayacak olan oyuncu ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Her hoca daha fazla oyuncu ister kadrosunda ama ben sakinim, ben elimdeki oyunculara odaklanmayı tercih ediyorum. Tabii ki transfer penceresi kapanana kadar yeni bir oyuncu gelirse ben de ona hoş geldin derim. Elimdeki oyuncularımın en iyisini yapacağını biliyorum."

"İkinci defa başıma geliyor bu ilk değil"

Sezonu erken açmak hakkında ise Mourinho, şu ifadeleri kullandı:

"Bu benim için ilk defa olmuyor. İkinci defa oluyor. Tottenham ile oynadığım ön eleme maçlarını unutuyorum. İkinci defa başıma geliyor bu ilk değil. Ama ilk defa Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası olan bir yaz ayında erken açıyorum sezonu. Bu da işimizi iki kat daha zorlaştırıyor çünkü zor resmi maçlar oynuyorsunuz. Avrupa Şampiyonası'ndan gelen oyuncular da farklı farklı periyotlarda takıma dönüyorlar. 40 antrenman yaptık. Belki 10'unda oyuncular vardı tamamında. Adım adım takıma katıldılar. Yarın Fred'in yokluğu durumunda takımımız daha iyi olacak. Oyuncular durum olarak daha iyi durumda olacak. Maç için motiveyiz."

"Zor bir maç olacak ama onlar için de zor olacak"

Lille takımı hakkında düşüncelerini de paylaşan Mourinho, "Yarınki maçı kazanmayı bekliyorum. Kaznamayı umuyorum. Çok zor bir maç olacağını biliyorum. Lille takımını beğeniyorum. Lugano maçlarını oynarken bana sormuşlardı Lille takımını izlemeye başladınız mı diye, ama o maçları oynarken bir saniye bile izlememiştim, fakat Lugano maçı sonrası rakibimizi izlemeye başladık ve çok fazla izledik. Hoşuma gitti takım olarak. Belçika ve İspanyol ekipleriyle oynadıkları maçları izledik. Gerçekten iyi bir takım. Yeni bir hocaları var. Zor bir maç olacak ama onlar için de zor olacak." dedi.

"Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için her şeyi yapacağız"

"Şampiyonlar Ligi'ne katılmak kulüp için hedef mi ve aynı zamanda ihtiyaç mı?" soruna ise Mourinho şu ifadeleri kullandı:

"Kulüp hiçbir zaman bana Şampiyonlar Ligi'nin bir ihtiyaç olduğunu söylemedi. Ama bence hem kulübün prestiji için hem Türk futbolu için hem de oyuncuların prestiki için eğer Şampiyonlar Ligi oynayabilirsek bizler için iyi olur. Eğer bana sorarsanız Şampiyonlar Ligi kazanabilir misiniz diye... Şunu derim: He rşey mümkün ama ben mucizelere inanmam. Ama bana Avrupa Ligi'ni kazanabilir misiniz derseniz, evet kazanabilirim derim. Şampiyonlar Ligi'nde mi yoksa Avrupa Ligi'nde mi oynamak isterseniz derseniz ben Şampiyonlar Ligi'nde oynamak isterim derim. Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için her şeyi yapacağız. Zor bir kura çektik. Ama biz de bu rakipler için zoruz. Saha içerisinde savaşacağız."

Mert Hakan Yandaş: "Tecrübeli bir hocamız ve iyi bir takımımız var"

Fenerbahçe'nin kaptanlarından Mert Hakan Yandaş ise Lille maçı öncesi şu ifadeleri kullandı:

"Lille takımı uzun yıllardır birlikte oynayan iyi bir takım. Nasıl bir takımla oynayacağımızı biliyoruz. Maçın çok zor geçeceğini de biliyoruz. Ama tecrübeli bir hocamız ve iyi bir takımımız var. İyi hazırlandık. İstediğimiz sonuçla İstanbul'a dönüp Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

"Tatlı bir rekabet olduğu için bu bizi mutlu ediyor"

"Fenerbahçe forması için elimden geleni yapmak için mücadele ediyorum" diyen Mert Hakan Yandaş, "Fenerbahçe kulübü çok büyük bir kulüp. Rekabet çok üst düzeyde ve bu çok normal. Bizim de işimiz bu rekabeti artırıp takımı ileriye çekmek. Benim beşinci senem. Bir sürü oyuncuyla oynadım ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu ne kadar olursa olsun. Tatlı bir rekabet olduğu için bu bizi mutlu ediyor. Gelen arkadaşlarımızın da kaynaşıp bize katkı vermesi için yardımcı oluyoruz. Ben beş dakikada olsa doksan dakikada olsa Fenerbahçe forması için elimden geleni yapmak için mücadele ediyorum." dedi.

"Genel olarak herkesle aram çok iyi"

"Yabancı oyuncular seni seviyorlar. Bir kaptan olarak yabancı oyuncular ve Mourinho ile olan ilişkini anlatır mısın?" sorusuna ise Mert Hakan Yandaş şu cevabı verdi:

"Hocamızın herkesle olan iletişimi aynı mesafede ve çok sıcak. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Kendisi çok çok tecrübeli ve insan ilişkileri çok iyi. Bütün takımı eline aldığını düşünüyorum.

Bana gelince camiaya karşı bir sorumluluklarım var. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Bu saha içi ve saha dışında da ayrılıyor. Saha dışında da buraya gelen arkadaşlarımızın bir an önce bize adapte olup bize en iyilerini vermesi için, genelde takım arkadaşlarımız olarak bu tavırda olduğumuzu düşünüyorum. Benle alakalı değil sadece. Genel olarak herkesle aram çok iyi. Gelen arkadaşlarımızın da karakteri hep iyi çıktı. Geçen sezon bizi ön plana çıkartan takımın karakteriydi. Bu inşallah bu sezonda rekabet içinde sevgiyle devam ederi. Samandıra'daki mutluluk bizim için çok önemli."

Senin için hazırladığımız haberler