Jose Mourinho doğruladı! Roma, Sardar Azmoun ile anlaştı

25.08.2023 - 17:15 | Son Güncellenme: 25.08.2023 - 18:09

Bayer Leverkusen'in İranlı forveti Sardar Azmoun Roma ile anlaştı. Jose Mourinho, Azmoun ile ilgilendiklerini ve sözleşme imzalanacağını doğruladı.

Jose Mourinho doğruladı! Roma, Sardar Azmoun ile anlaştı

Serie A ekiplerinden Roma, hücum hattına takviyede bulunmak için transfer çalışmalarına başladı. İtalyan kulüp, Bundesliga temsilcisi Bayer Leverkusen'de forma giyen Sardar Azmoun ile anlaşma sağladı.

Transferde sona gelindi

Bayer Leverkusen ile yaptığı görüşmelerde önemli yol kateden Roma, transferde sona geldi. Sardar Azmoun, önümüzdeki süreçte sağlık kontrollerinden geçtikten sonra başkent takımının formasını giyecek.

Mourinho açıkladı

Sardar Azmoun ile sözleşme imzalanacağını, Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho açıkladı. Portekizli teknik adam, ismi Roma ile anılan Romelu Lukaku hakkında gelen bir soruyu, "Lukaku anlaşması mı? Kulüp bana Sardar Azmoun'un ardından bir forvetle daha sözleşme imzalayacağımızı söyledi ve bu beni mutlu etti" şeklinde cevapladı.

İlgini Çekebilir
İşte Livakovic'in Fenerbahçe'ye maliyeti
Habere Git

İran Türkmeni

Sardar Azmoun, İran Türkmeni bir aileden geliyor. İran’da doğup büyüyen ve futbola Etka altyapısında başlayan Sardar, 2013’ten 2019’a kadar Rubin Kazan ve Rostov takımlarında kiralık olarak gitgelli bir futbol süreci yaşadı. 2019 yılının şubat ayında ise 12 milyon Euro’luk bedelle Zenit’e transfer oldu.

Leverkusen süreci

Leverkusen’e 2022’nin ocak ayında katılan Sardar, burada 33 maça çıktı. Çıktığı 33 maçta 4 gol ve 4 asistle oynayan Azmoun, şimdi Roma’nın yolunu tutmak üzere.

Sardar Azmoun'un kariyeri

İran Türkmeni olan ve iyi bir Türkçe’ye sahip olan Sardar Azmoun, ilk profesyonel imzasını Rubin Kazan 2 takımına attı. Ordan da Rubin Kazan A takıma çıkan Sardar, Rostov’a kiralandıktan sonra 2016 yılında bonservisle Rostov takımına katılmış oldu. Rostov’dan 2017’de bedelsiz olarak tekrar Kazan’a dönen Sardar, 2019’da ise Zenit ile sözleşme imzaladı.

İlgini Çekebilir
Masuaku en az 2 hafta yok!
Habere Git

2022’nin devre arasından beri de Xabi Alonso’nun takımı Bayer Leverkusen forması giyiyor. İran A Milli Takımı ile de Dünya Kupası’na katılan Sardar Azmoun, kariyerinde 69 kez milli oldu. Sardar, bu 69 maçta ise 42 gol atma başarısı gösterdi.

Fenerbahçe'yi tutuyor!

Sardar Azmoun geçtiğimiz aylarda Tivibuspor'a açıklamalarda bulunmuştu. Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Azmoun, Türkiye'den teklif geldiğini de duyurdu. Ali Koç ile arkadaş olduğunu kaydeden Sardar, Türkiye'de futbol oynamayı istediğini ancak profesyonellikle arkadaşlık ilişkilerinin farklı olduğunu belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler