Yasemin Ecem Anagöz'den Türkiye Okçuluk Federasyonu'na sert eleştiri!

06.11.2023 - 17:55 | Son Güncellenme: 06.11.2023 - 18:08

Milli okçu Yasemin Ecem Anagöz, Türkiye Okçuluk Federasyonu'na sert eleştirilerde bulundu. Anagöz, "Federasyonu’nun tutumunu tamamen amatör bir tavır olarak görüyorum" dedi.

Yasemin Ecem Anagöz'den Türkiye Okçuluk Federasyonu'na sert eleştiri!

Milli okçu Yasemin Ecem Anagöz, Türkiye Okçuluk Federasyonu ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Anagöz, "Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun tutumunu tamamen amatör bir tavır olarak görüyorum. Federasyon yöneticileri kişisel ego ve kibirlerine yenildiler" dedi.

Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından dünyanın en iyi okçusu seçilen ve olimpiyat sporcusu olan Anagöz, İLKSES TV ekranlarında Hüseyin Demir'e konuştu.

Başarılı sporcu milli takımdan men edilme sürecinin detaylarını ilk kez anlattı. Ulusal ve uluslararası başarılarıyla ülkemizin büyük gururu olan sayısız başarılara imza atan Yasemin Ecem Anagöz, Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun yaklaşımına anlam veremediğini ifade ederek büyük haksızlığa uğradığını söyledi. Olimpiyat sporcusu, bu süreçten olumsuz etkilenmediğini söyleyerek “Pozitif Beden” projesi ile küresel bir yardımlaşma ve dayanışma ağına dair açıklamalarda bulundu.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten Ali Koç'a yanıt: "Hayretler içerisindeyim"
Habere Git

"Geçtiğimiz sene 1 sezon için izin istemiştim"

Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun Milli Takım için yönetmeliğe özel maddeler eklediğini, federasyonunun milli takımda yer almaması için her türlü zorbalığa başvurduğunu anlatan başarılı sporcu Anagöz, “Milli takımımızın en eski sporcularından biriyim. 2013 yılından beri ay yıldızlı formayı gururla temsil ediyorum. İki kez olimpiyatlara katılma başarısını gösterdim. Geçtiğimiz sene 1 sezon için izin istemiştim. Göztepe Spor Kulübü’nde antrenmanlarıma devam ederek ailemle vakit geçirmek için dilekçemi yazarak talepte bulundum. Günde 12 saat antrenman yaparak yoğun bir çalışma temposunda hazırlanıyoruz. Hayatımızdan büyük fedakârlıklar yapıyoruz. 

"Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun almış olduğu kararları şaşkınlık içerisinde takip ettim"

Gelişimimi tamamlamak için özel hocalar eşliğinde çalışmalarımı sürdürüyordum. Türkiye’de düzenlenen bütün yarışmalarda madalya aldım, en son turnuvada ise ikinci oldum. Milli takıma seçilmek için bütün kriterleri sağlıyordum. TOF (Türkiye Okçuluk Federasyonu) yönetmeliğe; 21 yaşından büyük kadınların milli takıma seçilemeyeceğine dair bir madde ekledi. Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun almış olduğu kararları şaşkınlık içerisinde takip ettim. Resmen Yasemin Ecem Anagöz’ün milli takımda yer almaması için her şeyi yaptılar. Federasyon özel maddeler ekledi. Spor hayatımı maalesef bitirdiler. Olimpiyatlar'da ve Avrupa Oyunları'nda 40’lı yaşlarda yer alan sporcular ile yarıştım. Bu sporda sağlık sıkıntınız yoksa gücünüz yerindeyse 50 yaşına kadar bile üstün performans sergileyebilirsiniz” şeklinde konuştu.

"Federasyonun tutumunu tamamen amatör bir tavır olarak görüyorum"

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hak arayışında olduğunu, tekrardan Milli Takımda yer almak için hukuki sürecinin devam ettiğini ifade eden olimpiyat sporcusu Anagöz, “Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun bana karşı olan yaklaşımına anlam veremiyorum. Sporculuk kariyerimde hiç disiplin cezası almadım, yüz kızartıcı bir suçta bulunmadım. Sporcu karakterim ve spor ahlakım ile her zaman yeni nesillere rol model oluyorum. Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun tutumunu tamamen amatör bir tavır olarak görüyorum. Federasyon yöneticileri kişisel ego ve kibirlerine yenildiler. Milli takımdaki okçuluk seçmeleri yarışmalarda elde edilen puanlarla gerçekleşiyor. 

İlgini Çekebilir
Milli okçu federasyona isyan etti: "Hakkım yendi, ülkemi temsil edemeyeceğim!"
Habere Git

"Bu bozuk düzene karşı biat etmiyorum"

Ben hakkım olmayan bir şeyi talep etmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hakkımı arıyorum. Hak arayışında olduğum için bu bozuk düzene karşı biat etmiyorum. Milli takıma geri dönmem için elimden geleni yapıyorum. Beni sosyal medya üzerinden destekleyen insanların tehdit edildiğini duymak rahatsız ediyor. Hukuksal olarak iptal kararına başvurduk eğer iptal edilirse milli takıma gitmem yasal olacak. Federasyonun bana karşı olumsuz düşünce ve yargılarını değiştirmesi gerekiyor. Milli takımda yer aldığım dönemlerde hep yöneticilerime, büyüklerime saygı duydum fakat bana yapılan bu haksız tutumları kabul edemiyorum. Beni düşmanlaştırmalarını anlamıyorum” dedi.

"Göztepe Spor Kulübü beni her zaman destekledi"

Milli takım sürecinde Göztepe Spor Kulübü’nün her zaman yanında durduğunu ve en büyük destekçisinin Göztepeli taraftarlar olduğunu vurgulayan Anagöz, “Göztepe Spor Kulübü beni her zaman destekledi. Taraftarlarımız, Mehmet Sepil ve yöneticilerimiz süreci yakından takip ederek bana hep moral verdiler. Şanlı Göztepe taraftarlarının hak arayışımda yanımda durmaları beni mutlu ediyor. Kulübe karşı aidiyetim çok güçlü olduğu için taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Göztepe ailesinin bir parçası olmak benim için onur verici bir durum… Başkanımız ve yöneticilerimizin hepsi profesyonel insanlar olduğu için sporcunun ruh halini çok iyi anlıyorlar. Mehmet Sepil, Deniz Durmaz gibi yöneticilerimiz sporun içinden gelerek bize destek veriyorlar. Her türlü desteği esirgemeden yanımda duruyorlar. İlerleyen yıllarda benimde yetiştirdiğim bir sporcunun olimpiyatlarda madalya almasını çok isterim” ifadelerini kullandı.

"Bu süreç içerisinde kendi kişisel gelişimime önem verdim"

Kendini sürekli geliştirerek kişisel gelişimine önem veren, uluslararası projelere imza atan Yasemin Ecem Anagöz, “Antrenmanlarıma ve kişisel gelişimime devam ediyorum. Önümüzdeki yarışmalarda mücadele etmek istiyorum. 8 yaşından beri bu sporlarla uğraştığım için kendime buna adadım. Bu süreç içerisinde kendi kişisel gelişimime önem verdim. Pozitif beden diye bir projem var. Sosyal medya üzerinden içerikler hazırlıyorum. Beden olumlama hareketinin ülkemizde gelişimini sağlamak istiyorum. Sosyal sorumluluk projesi adı altında oluşturduğum bu platform uluslararası bir ağ ile farklı kitlelere ulaştım. Sosyal medyanın, sistemin çocuklara ve gençlere idealize ettiği bir algı var. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan Süper Kupa kararı
Habere Git

"Bu düzenin ve haksızlıkların değişmesi gerekiyor"

Ben bu estetik ve görsel algıya karşı beden olumlamayı savunuyorum. İnsanların bedeni ile barışık olması ve sevmesini sağlıyorum. Bedenimiz bizim evimiz… Yardım hattı kurdum, ergen çocukların gelişimlerinde yaşadığı sorun ve problemlere çözüm üretmeye çalışıyorum. Mentörlük adı altında web sitesi kurdum, temel teknikleri kısa videolar ile anlatıyorum. Arjantin, Kore, Meksika, Arabistan ve farklı ülkelerden olmak üzere uluslararası sporcularım var. Temel tekniklerin yanında spor psikolojisine yönelik eğitimler veriyorum. Dünya’da bir ilki gerçekleştirdiğim bu platform sayesinde sporcular arasında önemli bir dayanışmayı gerçekleştirdim. Bu dönemde kendimi daha çok keşfetme fırsatını buldum. Bir başarı elde etmek istiyorsanız bütün fedakârlıkları yapmak zorundasınız. Bu düzenin ve haksızlıkların değişmesi gerekiyor” diye konuştu.

2021 yılında ABD'de düzenlenen Açık Hava Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Mete Gazoz ile beraber Klasik Yay Karışık Milli Takımı'nda yarışan ve Japonya'yı 6-2 yenerek bronz madalya kazanan Göztepe Spor Kulübü'nün milli okçusu Yasemin Ecem Anagöz, Türkiye Okçuluk Federasyonu (TOF) ve Teknik Kurulun almış olduğu yeni karar sonrası milli takımı sonlandırmak zorunda kaldığını duyurmuştu. İlgili haberi okumak için tıklayın.

Senin için hazırladığımız haberler