Yasemin Ecem Anagöz'den Türkiye Okçuluk Federasyonu'na tepki: "Hakkım yendi"

17.09.2023 - 14:56 | Son Güncellenme: 17.09.2023 - 15:39

Milli okçu Yasemin Ecem Anagöz, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Teknik Kurulu'nun almış olduğu yeni karar sonrası milli takımı sonlandırmak zorunda kaldığını açıkladı.

Yasemin Ecem Anagöz'den Türkiye Okçuluk Federasyonu'na tepki: "Hakkım yendi"

AJANSSPOR-HABER

2021 yılında ABD'de düzenlenen Açık Hava Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Mete Gazoz ile beraber Klasik Yay Karışık Milli Takımı'nda yarışan ve Japonya'yı 6-2 yenerek bronz madalya kazanan Göztepe Spor Kulübü'nün milli okçusu Yasemin Ecem Anagöz, Türkiye Okçuluk Federasyonu (TOF) ve Teknik Kurulun almış olduğu yeni karar sonrası milli takımı sonlandırmak zorunda kaldığını duyurdu.

Milli takıma ara vermemin nedeni yıpranmış ve tükenmiş hissetmem

Sosyal medya hesabı Instagram'dan bir açıklama yapan Yasemin Ecem Anagöz, "Profesyonel spordan biraz bile anlayan herkes bilir ki; sporcu, uzun süre üst düzey performans göstermiş olmanın verdiği mental bir yorgunluk ve çöküş dönemi yaşar. Geçtiğimiz sezon milli takıma ara vermek istememin nedeni artık kendimi gerçekten yıpranmış ve tükenmiş hissetmemdi.

Olimpiyatlara daha güçlü bir Yasemin olarak katılmak için ara verdi

Amacım bir sene çalışmalarımı kendi şehrimde yapmak, antrenmanlarıma kulübümde devam etmek ve güçlü benliğime yeniden kavuşmaktı. Bunun asla okçuluk hayatımı sonlandırmak için olmadığını tam tersine olimpiyatlara daha güçlü bir Yasemin olarak katılmak, ülkemin adını daha çok madalya ve ödülle taçlandırmak için takımıma daha güçlü dönmek adına olduğunu belirttim. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL | A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi!
Habere Git

Federasyonun kararı sonrası milli takım hayatı sonlandırıldı

Bunu makul karşıladıklarını, bu süreçte her türlü desteği vereceklerini birebir olarak söylemelerinin üstünden daha 2 hafta geçmeden, dilekçemi verdikten sonra Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Teknik Kurulu'nun almış olduğu yeni bir karar doğrultusunda milli takım hayatım sonlandırılmış oldu. 

Tarihi başarılar getirdiği ülkesinde yok sayıldı, hakkı yendi

Maalesef bundan sonra ülkemi temsil edemeyeceğim. Bunca tarihi başarılar getirdiğim ülkemde yok sayılmanın, hakkımın yenmesinin ve buna göz yumulmasının verdiği buruk bir hüzün olsa da kariyerime dönüp baktığımda kendimle gurur duyduğum birçok an var. Aldığım başarıların yanı sıra gelecek nesillere ilham olabildiysem ne mutlu bana. Boğulduğunu hissettiğinde durup nefes almak herkesin hakkı. Benim gibi güçlü birinin bile... Nefes almaya ihtiyacınız olduğunda sizi boğmak yerine o temiz havayı içinize doldurmanıza destek olan insanlarla çevreleyin hayatınızı.

Bu zamana kadar beni eğiten hocalarıma, destekleyen aileme, olimpiyatlarda beni izlemek için gecenin dördüne alarm kuran sizlere, benimle aynı amaç uğrunda ter döken birlikte birçok başarıya imza attığımız takım arkadaşlarıma, tabii ki her zaman desteğini kalbimde hissettiğim kulübüm Göztepemize ve taraftarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sizleri seviyorum" dedi. 

İlgini Çekebilir
VİDEO | Kahve içmeye giden 15 futbolcu uçağı kaçırdı!
Habere Git

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun almış olduğu yeni karar şu şekilde:

Makaralı Yay Milli Takımlarımız belirlenirken 2023 Türkiye Sıralaması sonuçlarına göre ilk 16 sırada yer alan sporcularımız 07 – 08 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2024 Milli Takım Seçme yarışmasına davet edilecek ve bu yarışmanın sonucuna göre kategorilerinde ilk 8 sırada yer alan sporcularımız 2024 Milli Takım Aday Kadrosuna dahil edileceklerdir.

2024 yılında Milli Takımlarımızı temsil edecek olan 3’er sporcunun belirlenmesi için 04 – 10 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2024 Makaralı Yay Milli Takım Son Seçme Yarışması kullanılacak ve bu yarışma sonucunda kategorilerinde ilk “3” sırada yer alan sporcularımız 2024 Makaralı Yay Milli Takımlarımızı oluşturacaktır.

Bunların dışında 2024 Yılında Federasyonumuz tarafndan Mart ve Nisan aylarında düzenlenecek olan Türkiye Kupası (TSP) yarışmalarının her birinde Makaralı Yay Erkekler için 717, Makaralı Yay Bayanlar için 712 ve üzerinde puan atan sporcularımız Teknik Kurulumuz tarafından değerlendirilerek haklarında daha önce alınmış bir aksi karar olmaması halinde 2024 Makaralı Yay Milli Takım kadromuza dahil edilebileceklerdir.

Böyle bir durum oluşması halinde mevcut kadroda yer alan sporcularımızdan performans durumuna göre en geride olan sporcu ile yer değişimi yapılabilecektir. Tüm Kategoriler için; Yukarıda belirtilen kriterlerin dışında Milli Takımlarımızın belirlenmesinde kullanılacak olan puanlama sistemleri ve yarışma yöntemleri her Seçme Yarışması öncesinde çevrimiçi haberleşme kanallarımız aracılığıyla öncelikle ilgililer olmak üzere tüm sporcu, antrenör ve kulüplerimiz ile paylaşılacaktır. 

Daha önceki yıllarda Milli Takım Aday veya Asil Kadrolarında yer almaya hak kazanmasına rağmen kendi isteği ve/veya başka bir sebeple Milli Takımlarımızda yer alamayan sporcularımız 2024 Milli Takım Seçme Süreçlerinin herhangi bir aşamasında performans durumlarından bağımsız olarak dikkate alınmayacak ve/veya bu süreçlerin herhangi bir aşamasına davet edilmeyecektir.

Bu belgede belirtilen kriter ve yöntemlerden bağımsız olarak Milli Takımlarımızın belirlenmesi hususunda tüm yetki Ana Statümüzün 6. Maddesinin “j” bendi uyarınca Federasyonumuz Yönetim Kuruluna aittir.

Türkiye Okçuluk Federasyonu

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları olimpiyat elemelerinde 2'de 2 yaptı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler