Volkan Demirel Canlı Yayında Fenerbahçe ve Karagümrük Hakkında Konuştu

22.02.2022 - 20:09 | Son Güncellenme: 22.02.2022 - 21:37

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Volkan Demirel, Fenerbahçe, 'Messi' denilen Ömer Faruk Beyaz, Emre Mor ve Arda Güler için konuştu.İşte detaylar....

Volkan Demirel Canlı Yayında Fenerbahçe ve Karagümrük Hakkında Konuştu

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Volkan Demirel, YouTube'da Play Spor Kanalı'nın Tele Spor programında canlı yayın konuğu oldu. Teknik adam, önemli açıklamalarda bulundu.

"Önceki teknik direktöre teşekkür ederim"

"Takımın eski teknik direktöründen kalan bir organizasyon vardı. Geldiğimizde bunu devam ettirmek istedik. Önceki teknik direktöre teşekkür ederim. Varolan bir plan vardı, biz bu planın üzerinde analiz yaptık. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu gördük. Geçmişteki teknik adamın yaptığı doğruları aldık, kendi doğrularımız ile birleştirdik. Planladığımız bir takım olma yolunda ilerliyoruz."

"Teknik heyetten bir arkadaşımla tartışmaya başladık"

"Günün şartlarına ya da rakibin durumuna göre planı belirlemek lazım. Her zaman ekibimle esnek olma konusunda tartışmalar yapıyoruz. Geçenki toplantıda teknik heyetten bir arkadaşımla tartışmaya başladık ve yarım saat geçti. Bu tartışmaları yapmak çok önemli. Doğru nedir? Doğru başarıdır. Başarılıysan hep doğru yapıyorsundur. Yenilmişsen, başarısızsındır."

"Futbolculuktan daha zor"

"Teknik adamlık futbolculuktan daha zor. Futbolcuyken kendinden sorumluydun, tek başına hareket ediyordum. Şimdi herkesin bir derdi, fikri olduğunda dinlemek zorundasın. Futbolu geriden izledim yıllarca, teknik adam yardımcılığı yaptım. Ben futbolculuk dönemimde de bunlara alışkındım."

"Fenerbahçe'de üzülmek de güzeldi"

"Fenerbahçe'de üzülmek de güzeldi. Üzülürken bile kendimize bir şey katmışız. Tabii ki zamanım var. Şu anda çok iyiyim diyemem. Hata yapa yapa, Türk futbolu için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım."

"Bin kişi, 10 bin kişinin yaptığı tezahüratı yapıyor"

"Belki büyük takımlardaki gibi taraftarımız yok ama emin olun Olimpiyat'a gelen bin kişi, 10 bin kişinin yaptığı tezahüratı yapıyor. Başkanımızın stat konusunda bir çalışması var. Güzel bir yerde, fazla değil 10 bin kişilik bir stadımız yapılacak."

"Biraz agresifleşebiliyorum"

"Futbolcular bana aile sorunlarını bile anlatıyorsa, demek ki o güveni sağladığımı gösteriyor. Her futbolcumun kendim gibi olmasını isterim. Duygusalım. Olduğu yeri sahiplenen bir adamamım. Maçtan sonraki röportajlarımda belki çok sevilmeyen bir profil olabilir. O tamamen isteğimden kaynaklanır. En ufak bir şey ters gidince, işime olan sevgim ve saygımdam dolayı biraz agresifleşebiliyorum. Soyunma odasında ses yükseleceği zamanlar olacaktır tabii ki. Futbolcuyken daha kolay ses yükselebilir. Ama teknik adamken sesinizi yükseltmeden önce onu iyi ayarlamak gerekir."

"Ne zaman hırslansam, kendime zarar verdim"

"Emre Belözoğlu da ben de zaman zaman hırslı olabiliyoruz. Eskiden de kaybederdik, 1 hafta 10 gün sokağa çıkmak istemezdik, insanlarla konuşmak istemezdik. Bunları hırs ve sinir yapıyor. Aslında başarının bir yeri de buradan geçer. Biz o anlamda 'eyvallah' demeyen adamlardandık. Ben ne zaman hırslansam, kendime zarar verdim, kimseye zarar vermedim. İkimizin de derdi Türk futboluna hizmet etmek."

"20 sene boyunca oyunu arkadan izledim"

"Ben 20 sene boyunca oyunu arkadan izledim. Kaleci olarak teknik adamlık yapanların başarılı olanların oranı fazla. Farioli de kalecilik yapmış. Şimdi 2 sene hem Ersun Hoca zamanında hem Erol Hoca'nın yanında, hem Emre ile beraber, kafamızdakileri birleştirince, Fenerbahçe'den ayrılma durumumuz oldu. Karagümrük'e geçtim."

"Fenerbahçe'nin şampiyonluk yaşamasını çok isterim"

"40 yaşındayım, 20 senesi Fenerbahçe'de geçti. Fenerbahçe'yi konuşmadan geçmek çok zor. Her zaman Fenerbahçeli olduğumu söylemekten çekinmeyeceğim. Başarılı olmalarını, şampiyonluk yaşamalarını çok isterim. Ama şu anki hedeflerim bambaşka. Karagümrük için mücadele edeceğim."

"Gördüklerimizi belki rüyalarınızda görürsünüz"

"Bizim yaşadıklarımızı hayal edemezsiniz. Gördüklerimizi belki rüyalarınızda görürsünüz. Şampiyonlar Ligi'ndeki Çeyrek Final, Avrupa Ligi başarısı vs. tatlı zamanlarımız oldu. Kötü zamanlarımız da oldu. İyisiyle, kötüsüyle çok güzel zamanlar geçirdim. Fenerbahçe'yi yaşamak gerekiyor, anlatarak olmaz. Her sene yarış başlıyor. Bu sene artık bitmiş, Fenerbahçeliler'den ricam, neyi daha doğru yapabiliriz, neyi daha iyi başarabiliriz, bunları düşünmeleri lazım. Ayrıştırarak, bölerek, her şey daha kötüye gider. Bu sorunları daha iyi yönetebilirler."

"Burada insanlar eşiyle, çocuğuyla maça gidemiyor"

"Taraftar istemiyorsa sezon sonu o oyuncu için protesto etmeli. Oyuncuyu yuhlarken, haftaya o oyuncu tekrar sahada olacaksa, bu anlamsız. Sezon biter, herkes düşünür, taşınır, taraftar da tepkisini ortaya koyar, ona göre karar verir. İnsanlar eşiyle, çocuğuyla yurt dışında maça gidiyor. Ama bizim burada kimse bunları yapamıyor. Çünkü bir yerden sonra olay kopuyor."

"Benim zamanımda sosyal medya olsa, bu kadar sene futbolcu olmazdım"

"Ben kötü gol bile yesem fazla takılmazdım. 2-3 tane kurtarırdım. Bana kötü tezahürat yapıldığında kendimi daha çok kamçılıyordum. Ama bu herkeste olmuyor. Bunlardan fazla etkilenmemek lazım. Benim zamanımda sosyal medya olsa, bu kadar sene futbolcu olmazdım."

"Messi yaptık çocuğu... Nerede şimdi?"

"Bir genç oyuncu çıkıyor, ertesi gün bir bakıyorsunuz, çok büyük futbolcu deniyor. Veya gelişimde olan biri gol atamadığında veya kötü bir gol yediğinde hemen sosyal medyada yerden yere vuruluyor. Bunun ayarını bulmak lazım. Ömer Faruk Beyaz vardı. Messi yaptık çocuğu... Nerede şimdi Ömer Faruk Beyaz?"

"Emre Mor bir zamanların en yetenekli futbolcusu olarak gösteriliyordu"

"Emre Mor bir zamanların en yetenekli futbolcusu olarak gösteriliyordu. Ekip olarak ona elimizden geldiğince doğruları anlatıyoruz. Biz geldiğimizden beri Emre performans olarak yükseliyor. Hedefin Milli takım olması gerektiğini söyledim o da gitmek istiyor. Dar alanda bu kadar rahat hareket eden bir oyuncu ben görmedim. Belki biraz geç kaldı, ama uzun zamandır Emre ismi geçtiği için yakın zamanda adından daha fazla söz ettirecek."

"Biz geldik, 2 gol 1 asist yaptı"

"Salih stoper mevkiinde, sağ bekte, liberoda 100 küsür maça çıktı. Şimdiye kadar 2 gol atmış. Biz geldik, 2 gol 1 asist yaptı. Kazandıktan sonra çayla o maçın analizini yaparken çok keyif yapıyorum."

"Bırakın ben düşüneyim, size ne?"

"Takıma ilk geldiğimde 2-3 günde oyunculara neyi anlatabilirim? İnsanlar beni doğru anlasın diye bir derdim de yok. Bu iş neyi gerektiriyorsa harfiyen yapmaya çalışıyorum. Zaten yapamıyorsam başarısız benim. Bu benim problemim, bırakın ben düşüneyim, size ne? 20 yılda bir profil yarattıysam, bu süreçte bunu daha yukarı taşımaya çalışacağım."

"Başkanla ciddi şekilde konuştum"

Geçen sene sonuna doğru Selçuk Şahin ile konuşurken seneye ayrılacağımı söylemiştim. Artık kendi kendimize bir şey yapmamız gerektiğini düşünüyordum. Tatilde Marco, Selçuk, Emre ayrıldığını duyurdu. Benden böyle bir adım gelmedi. Fenerbahçe bana git demeden gidemem. Başkana söylemek aklımda vardı. Bizim teknik ekip dağılınca, başkana telefon açtım. Durumu anlattım, başkan beklememi söyledi. O sırada da antrenmanlar başladı biz çıktık takımla beraber idmanlara. Sonra hoca belli oldu. Bu sefer tekrar başkanla ciddi şekilde konuştum. Başkan nedenini sordu. Fenerbahçe ve hoca kalmamı istiyordu. Ben kendimin neler yapacağını görmek istediğimiz söyledim. Derken yaz sonuna kadar bu süreç devam etti ben ayrıldım. Ayrıldıktan sonra lig başladı. Lig başlayınca yayıncı kuruluş geldi. Beni istediklerini çok belli ettiler, kendimi değerli hisstirdiler. Ben de bir şekilde orada başladım.

"Kavga ediyorduk"

"Şampiyonluğa gidiyorsun, yenilmişsin. Öyle bir maçtan sonra ben daha stüdyoya yeni gelmişken, oradaki futbolcu ne zaman duş alıp, giyinip, röportaja gelebilir. Ben de bu ne vurdum duymazlık dedim. Biz yenildiğimizde birbirimizle kavga ediyorduk. Orada bir Fenerbahçe vardı, eğer yeniliyorsak biz birbirimize bunun hesabını soruyorduk. Onları düşündükçe, o gün öyle bir yorum yaptım."

"Futbolcular acaba şu an o mutsuzluğu yaşıyorlar mı?"

"Fenerbahçe'nin bu sezonki başarısızlığının birçok nedeni var. Tabii ki bildiğimiz şeyler var ama konuşmak doğru değil. Başarısızlığı konuşmak yerine nasıl başarılı olunabilir bunları konuşmak gerekir. O başarısızlık hali olduğunda mutsuz olunur. Ama futbolcular acaba şu an o mutsuzluğu yaşıyorlar mı? Biz yenildiğimizde dışarı çıkamazdık. Ama onlar bu sıkıntıyı yaşıyorlar mı? Yaşamıyorlarsa işte o zaman sıkıntı var."

"Kadro dışı kalmayı hiç beklemezdim"

"Kadro dışı kalmayı hiç beklemezdim. Yaşandı bitti artık. Üzüldüm tabii. 4 ay Dereağzı'nda çalıştım, sonra geri geldim. Hepsinden bir tecrübe edindim. Şimdi teknik adamken kadro dışı bırakacağım oyuncuyu düşünüyorum. Hiçbir futbolcu kadro dışı kalmak istemez. İnşallah ben de hiçbir oyuncuyu kadro dışı bırakmam. Çünkü ben de yaşadım, çok zor bir süreç."

"Pesic'in iyileşmesi 3 hafta daha geri attı"

"Pesic gerçekten çok önemli bir oyuncumuz. Bir sakatlığı vardı, tedavi amaçlı ülkesine gitmişti. Daha sonrasında buz tedavisinde sinirlerde blokaj gerçekleşti. Bu da iyileşmesini 3 hafta daha geri attı. O yüzden şu an oynatamıyoruz.

(Arda Güler için) "1 maça çıktı ama hemen olmadı"

(Arda Güler için) "1 maça çıktı ama hemen olmadı. Hemen oldu derseniz bu sefer kaybedersiniz çocuğu. Bunun bir ortasını bulalım. Gençlere önem veren biriyim ama yeri ve zamanını planlayarak, ilerlememiz gerekir. Gençler çok önemli. Gelecekte yabancı sınırı düşecek. Süper Lig'de en fazla yerli oyuncuyu oynatan takımız. Yeni gelecek gençler var. Ama zamanı geldiğinde gelecek."

"Ekranda gördüklerinizle yorum yapıyordunuz"

"Yayıncı kuruluşta başladıktan sonra insanların bakış açısı değişti. Ekranda gördüklerinizle yorum yapıyordunuz, şimdi konuşmalarımla tanıma fırsatı oldu."

"Yanlış yaptıysam da sorumlusu benim"

Galatasaray'daki işinden ayrılarak, yayıncı kuruluşa geçiş yapan ve yaptığı yayınlarn, Fenerbahçe taraftarı tarafından Galatasaray lehine olduğu iddia edilen Hande Sümertaş, Volkan Demirel'in doğrum gününü kutlarken, sosyal medyada fotoğraf paylaştı. Demirel'in bu paylaşımı kendi hikayesine eklemesi üzerine Fenerbahçeliler, tepki gösterdi. Volkan Demirel, bu paylaşım hakkında şu şekilde açıklama yaptı: "Herhangi biri beni paylaştığı zaman nezaket gereği paylaşırım. Şimdi yaşanmış bir süreç var geçen seneden gelen. Farklı yere çekilmiş bir olay var. Konuşulan ile doğru olan gerçeği yansıtmaz. Yanlış yaptıysam da sorumlusu benim. Kendisini 10-15 senedir tanıyorum. Ama yanlış olan bir durum yok. Ben neyin ne olduğunu görecek bir insanım."

"3 Temmuz süreci bizden çok şey götürdü"

"3 Temmuz süreci bizden çok şey götürdü. Yaşadıklarımızla da kaldık. Haklı olduğumuz artık kanıtlandı. Tabii ki çok yaralar açtı. İlgili yerler bunları çözmeye çalışırlar. Biz o süreçte çok yıprandık. İstemeden ayrılan çok arkadaşımız oldu. 3 Temmuz'da kazandığımız kupa, yaşananların ardından benim hayatımda en değerli kupa olarak kalacaktır."

"Başkanım bana güvendi, 2,5 yıllık imza attı"

"Başkanım bana güvendi, 2,5 yıllık imza attı. Kulübümüzün başkanı ama abi olarak görüyorum. Transfer, bu takıma getirilen oyuncular ile başkanım zaten çok büyük işler başarmış. Ben de bu kulüp için bir şeyler yapmak için söz verdim Başaracağıma inanıyorum. Serkan Hurma'dan, Murat Akın'dan çok destek alıyorum: Keyif aldığım ve hedeflerin olduğu bir yerde bulunmaktan çok memnunum."

Senin için hazırladığımız haberler