Mercedes'in yeni hedefleri belli oldu! Verstappen ve Alonso...

09.04.2024 - 15:32 | Son Güncellenme: 09.04.2024 - 15:55

Formula 1'de Lewis Hamilton'ın Ferrari ile anlaşması sonrası Mercedes'te yeni pilot arayışları başladı. Max Verstappen ve Fernando Alonso listede mi? Detaylar.

Mercedes'in yeni hedefleri belli oldu! Verstappen ve Alonso...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Mercedes, 2025 sezonundan itibaren Ferrari'nin yeni pilotu olacak Lewis Hamilton'ın yerine yeni pilot arayışlarına başladı. Alman Bild gazetesine göre Mercedes, pilot listesinde üç kişiyi gündemine aldı. Peki bu listelerde Carlos Sainz ve Fernando Alonso var mı?

Liste belli oldu

Bild gazetesi, Mercedes'in gelecek sezon için düşündüğü üç pilotu açıkladı. Toto Wolff yönetimindeki Mercedes, George Russell'ın yeni takım arkadaşı olarak Max Verstappen, Fernando Alonso ve Kimi Antonelli'yi düşünüyor.

Fernando Alonso, Mercedes hakkında konuştu

Aston Martin pilotu, Mercedes ile ilgili iddialara yanıt verdi. Alonso F1TV'ye geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Japonya GP sonrası Mercedes pilotlarının önünde yer aldığını ve Mercedes aracının o kadar iyi olmadığını söylemiş ayrıca Mercedes seçeneği cazip bulmadığından bahsetmişti. F1 medyasındaki iddialara göre 42 yaşındaki tecrübeli pilot, ya Red Bull'a geçecek ya da Aston Martin ile sözleşme yenileyecek.

Toto Wolff'ün Verstappen rüyası

Mercedes takım patronu ve hissedarı Toto Wolff, Lewis Hamilton'dan boşalan pilot koltuğuna Max Verstappen'i oturtmak istiyor. ORF'nin iddiasına göre Mercedes, Red Bull'un 3 kez dünya şampiyonu olan 26 yaşındaki pilotu Max Verstappen için yıllık 80 milyon doları gözden çıkardı. Wolff ayrıca, Verstappen'in takıma gelme ihtimalinin doğmasından dolayı yeni pilot için beklemeye de hazır olduğunu aktardı.

Kimi Antonelli Mercedes'e mi geçecek?

2006 doğumlu 17 yaşındaki Kimi Antonelli, geçen sezon Formula Bölgelsel Avrupa Şampiyonası ve Orta Doğu Şampiyonasında şampiyonluk yaşadı. Bu sezon Mercedes'in gençlik akademesine getirilen genç pilot, yeni sezonda George Russell'ın takım arkadaşı olabilir.

İlgini Çekebilir
Aston Martin'den Adrian Newey açıklaması
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler