Aston Martin'den Adrian Newey açıklaması

05.04.2024 - 16:18 | Son Güncellenme: 05.04.2024 - 16:26

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in, Red Bull başmühendisi Adrian Newey'e teklif yaptığı ve görüşmelere başlandığı iddia edildi. Takım konuyla ilgili açıklama yaptı.

Aston Martin'den Adrian Newey açıklaması

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Aston Martin, Red Bull'un başmühendisi Adrian Newey ile ilgilendiğine dair iddialara cevap verdi. Takımın patronu Mike Krack, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve Sky F1'e konuştu. İddialara göre Aston Martin, Adrian Newey'e 2025 sezonunda başlayacak şekilde 4 yıllık kontrat ve 100 milyon dolar teklif etti.

Mike Krack ilk kez açıkladı

Aston Martin takım patronu Krack, teknik kadroları hakkında "Dan, Tom, ve Luca Furbatto ile çok güçlü bir teknik ekibimiz var. Yakın zaman Bob Bell de ekibimize katıldı. Yani şu anda sahip olduklarımızdan oldukça memnunuz. Adrian Newey ile ilgili bir ilgimiz ve girişimimiz kesinlikle olmadı" dedi.

"Bunu şu an da tüm araçlarda görüyorsunuz"

Padoktaki takımların birbirlerinin çözümlerini kopyaladığı hakkında soruya yanıt veren başarılı takım patronu, "Bence yönetmelikler bu şekilde olduğunda ve yıllar içerisinde tutarlı şekilde devam ettiğinde, araç tasarımlarında genel bir yakınlaşma eğilimi görüyoruz. Bunu şu anda tüm araçlarda görüyorsunuz. Hepsi benzer bir felsefeye yaklaşıyor. Şahsen diğerleriyle kıyaslarsam, bizimkinde has bir şey olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.


 

Senin için hazırladığımız haberler