Mehmet Demirkol: ''Bence oyuna girmeliydi Montella unuttu herhalde”

22.06.2024 - 23:00 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 23:18

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Portekiz’e 3-0 mağlup olarak sahadan ayrılmasının ardından Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu.

Mehmet Demirkol: ''Bence oyuna girmeliydi Montella unuttu herhalde”

AJANSSPOR HABER

A Milli Futbol Takımımız, Euro 2024'ün ilk mağlubiyetini aldı. Grubun ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden milliler ikinci maçta Portekiz’e 3-0 mağlup oldu. Maçtan hemen sonra ise ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'ye açıklamalarda bulundu. İşte Demirkol'un maç yorumu ve detaylar...

“Cenk’i unuttu herhalde”

Sanrtaforlu bir oyun düzenini de denememiz gerektiğini söyleyen Demirkol: “Bence Cenk, 2-0 yenik duruma düşmemizin ardından oyuna girmeliydi. Cenk Tosun, Pepe ile de oynamış antrenman yapmış bir forvet. Montella oyun olarak düşmemizden sonra Arda yerine Cenk’i oyuna alabilirdi. Unuttu herhalde Cenk Tosun’u, büyük bir hata yaptı oyuna almayarak. Yunus iki pozisyonda zorladı Portekiz defansını zorladı ama oyunun hakimiyetini kaybettiketen sonra bence sahada kalmasının bir anlamı yoktu. Santraforlu bir oyuna geçmemiz lazım.

Bu kadar boş alan yakaladığı bir maç olmamıştır

Bruno Fernandes’in bu kadar boş alan yakaladığı bir maç daha olmamıştır. İkinci golden sonra Portekiz sahaya yerleşti ve bekledi. Oynamak istemedi. Neredeyse hiçbir şey oynamadılar. İyi oynadık diyebilmek için aralara girebilmemiz lazımdı. Bütün kapıları kapattılar deyim yerindeyse.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol: “Turnuvadaki en çaresiz performanstı”
Habere Git

Guardiola’nın dediği gibi

Guardiola’nın “Büyük sporcuları büyük yapan hemen unutmaktır” dediği gibi bu maçı hemen unutmak lazım. Hemen çalışmalara başlamak lazım. Büyük sporcu olmak istiyorsan hemen bunu yapacaksın. 15 gün önce ‘Gürcistan galibiyeti, Çekya galibiyeti ve Portekiz yenilgisi’ deseler kabul ederiz. Böyle bakmak lazım. Kötü oynadık hatta oynamadık ama yol devam ediyor. Herhangi bir takımdan farkımız yok şuanda. Hemen ayağa kalkmak lazım, Çekya’ya yenilgi durumda en iyi üçüncü de olmayabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler