Mehmet Demirkol: “Turnuvadaki en çaresiz performanstı”

22.06.2024 - 22:11 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 22:15

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu'nda Türkiye Portekiz’e 3-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu.

Mehmet Demirkol: “Turnuvadaki en çaresiz performanstı”

AJANSSPOR HABER

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Portekiz’e 3-0 yenilerek  mağlubiyet almasının ardından Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu. 

“En çaresiz performanstı”

Açılış maçında İskoçya’nın Almanya'ya karşı gösterdiği performanstan sonra turnuvadaki en kötü performansı sergilediğimizi söyleyen Demirkol: “Hiçbir şey yapamadık. Ortaya koyduğumuz oyun turnuvada İskoçya’nın Almanya’ya karşı gösterdiği performanstan sonra en çaresiz performanstı. Bu kadarını beklemiyordum. Savunma olarak direnemedik, Hocanın attığı zarlar da gelmedi. Maçın başında Yunus’un ve Zeki’nin arka direkte Kerem’i buluşturduğu iki top var. Plan buydu belli ki ama olmadı. Hakan Çalhanoğlu’nu müthiş kontrol ettiler çok büyük baskı altına aldılar. Seyirci teşhisi koyuyor. Bir şey olamayacak bari Arda Güler’i izleyelim dediler.

Samet çok büyük hata yaptı

Samet çok büyük hata yaptı. Hataya kadar “turnuvanın takımına girebilir” diye düşündüm. Çok iyi gidiyordu. Bu yaşta bu tecrübede milli bir stoperin hem kaleye doğru hem de bakmadan atması inanılır gibi değil ondan sonra çözülme oldu." şeklinde konuştu.

“Portekiz vites yükseltse…

Portekiz’in ikinci golden sonra temposunu düşürdüğünü söyleyen Mehmet Demirkol: "İkinci yarı topa bastılar biz de pozisyon üretemedik. Birinci, ikinci viteste oynadılar. Vites yükseltseler farka gidebilirdi maç. Barış kayboldu. Kalecinin uzun top atmasıyla Barış’ı kaçıramazsınız. Rakip çıkarken baskı yapacaksınız topu kapacaksınız tek ayak üzerinden yakalayacaksınız.

Oyun kabul edilebilir değil

Portekiz’e herkes 3-0 yenilebilir ama bu oyun kabul edilebilir bir oyun değil. Dağıldık. Montella’nın tercihleri de tutmadık. Abdülkerim, Ronaldo’nun nerden geçebileceğini biliyor ama adam geçiyor. Topu baskıdan çıkarışları ve boşluğu atışları bizi darmadağın etti. Yediğimiz üçüncü gol kabul edilebilir değil. Yerleşik oyunda böyle bir gol yemek… Ayakta duramadık. Bir takım ayakta duramaz mı? Hiç mi antrenman yapmadınız bu stadyumda? Bizden hep bir adım öndeler. Topu çok iyi çıkarıyorlar. Çok çabuk ivmeleniyorlar.

Pepe 18 yaşında gibi

Pepe 18 yaşında gibi Beşiktaş’taki halinden çok daha iyi. Ciddi bir maç olmaktan çıktı. Bu kadar beklemiyordum.” İfadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler