Voleybol Haberleri: Mehmet Akif Üstündağ ve Guidetti'den Açıklama!

25.11.2022 - 12:38 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 12:49

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, antrenör Giovanni Guidetti ile ayrılık sürecine dair ortak açıklama yaptılar. İşte detaylar...

Voleybol Haberleri: Mehmet Akif Üstündağ ve Guidetti'den Açıklama!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Giovanni Guidetti ile birlikte açıklamalarda bulundu. İşte Üstündağ ve Guidetti'nin açıklamaları...

'Kararı beraber aldık''

Milli Takım antrenörlüğünden ayrılan Guidetti hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Akif Üstündağ, ''Guidetti ile sıkıntılı bir süreç yaşamadık. Ülkemize verdiği katkıdan dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz her konuda beraber karar aldık. Hakkımmızı helal ediyoruz. Onun da bize hakkını helal etmesini bekliyoruz. Guidetti çok emek verdi. Türk voleybolu inanılmaz ivme yakaladı ve bunun devam edeceğini düşünüyorum. Kişiler olmayabilir ama bunun devam etmesi gerekiyor. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Avrupa Şampiyonası'nda varız. Dünya Şampiyonası'nda varız. Erkekler de ivme yakaladık. İnanıyorum ki Paris Olimpiyatları'nda kızlarımızın mutlak katılması, erkeklerin de yüzde 51 şansı bulunduğunu düşünüyorum. Erkeklerde ilk defa olimpiyat elemesi oynayacağız. Kulüplere teşekkür ediyorum. Hepimiz aynı takımdayız. Guidetti'nin de bu takımdan ayrıldığını düşünmüyorum.'' ifadelerini kullandı.

''Artık Türkiyeliyim''

Türkiye Voleybol Milli Takım'ından ayrılan Guidetti, ayrılık süreci hakkında konuştu. Guidetti, ''Türkiye'nin bana verdiklerini geri vermek için Türkiye Milli Takımı'ndan gelen teklifi kabul ettim. 15 yıldır Türkiye'deyim. Artık Türkiyeliyim. Bundan gurur duyuyorum. Üç Avrupa Şampiyonası'nda 3 madalyamız oldu. Dünya Şampiyonası'na katıldık. En önemlisi çalışmaya başladığımızda Türkiye dünyada 15 sıradaydı şu anda 7. sıradayız. Bundan dolayı çok mutluyum.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Giovanni Guidetti dönemi resmen sona erdi
Habere Git

''Herkese teşekkür ederim''

Taraftar, takıma ve başkana teşekkürlerini ileten Guidetti, ''Başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Ben herkesin eniştesinden herkesin hocası oldum. Son 5 yıldır çaba gösteren herkese oyuncularımıza taraftarlarımıza taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. İki gün önce Bitlis'ten bir genç kız bana ulaştı. Milli Takım'dan ayrılmanıza üzüldüm ama Bitlis'e ve bize daha çok zaman harcayacağınız için sevindim dedi. Bu tür mesajlar beni motive etti. Bu 5 yıl içinde elimden gelenini en iyisini yaptım. Gelecekte Türkiye'nin en iyi taraftarlarından biri olacağım. Türkiye voleybol ülkesi ve öyle kalmasını istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler