A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Giovanni Guidetti Dönemi Resmen Bitti

18.11.2022 - 17:39 | Son Güncellenme: 18.11.2022 - 22:42

Türkiye Voleybol Federasyonu Filenin Sultanları'nın başantrenörü Giovanni Guidetti ile yolların ayrıldığını açıkladı. Guidetti ve Mehmet Üstündağ basın toplantısı yapacak

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Giovanni Guidetti Dönemi Resmen Bitti

Türkiye Voleybol Federasyonu, Filenin Sultanları'nın başantrenörlüğünü yapan Giovanni Guidetti ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını açıkladı.

Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan açıklama

Teşekkürler Giovanni Guidetti
 

2017 yılından bu yana A Milli Kadın Voleybol Takımımızda başantrenör olarak görev yapan Giovanni Guidetti ile yapılan görüşme sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir.

Detaylar daha sonra Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile Giovanni Guidetti’nin beraber yapacağı basın toplantısıyla açıklanacaktır.

Ayrılacağı iddiası gündemdeydi

İtalyan antrenörün Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile olan sözleşmesini 2024'ü beklemeden bugün yarın feshedeceği iddia ediliyordu. Kısa bir süre sonra bu haber resmileşti. 

Milli Takım başarıları

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı İtalyan başantrenör yönetiminde 2021 FIVB Uluslar Ligi'ni üçüncü, 2019 Avrupa Şampiyonası'nı ikinci, 2017 ve 2021 Avrupa Şampiyonası'nı üçüncü tamamlarken, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı ise beşinci bitirdi.

İlgini Çekebilir
Guidetti'den ayrılık sonrası ilk açıklama!
Habere Git

VakıfBank ile 25 kupa kazandı

Giovanni Guidetti 2008-2009 sezonundan beri başında bulunduğu VakıfBank ile toplamda 25 kupa kazandı. Türk Hava Yolları'nda forma giyen milli oyuncu Bahar Toksoy Guidetti ile evli olan Giovanni Guidetti, VakıfBank ile 4 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 5 CEV Şampiyonlar Ligi, 7 Türkiye Ligi, 5 Türkiye Kupası ve 4 Türkiye Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu gördü.

Senin için hazırladığımız haberler