McLaren'ın genç pilotları F1'de göz kamaştırıyor

29.09.2023 - 00:45 | Son Güncellenme: 29.09.2023 - 00:58

Formula 1 takımlarından McLaren’in genç pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri, sergiledikleri performansla göz kamaştırıyorlar.

McLaren'ın genç pilotları F1'de göz kamaştırıyor

AJANSSPOR-HABER

McLaren’nin genç pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri, sergiledikleri performansla takımlarının yüzünü güldürüyor. Sezona Lando Norris ve Oscar Piastri ikilisiyle başlayan McLaren, genç pilotlarıyla birlikte Markalar Sıralaması’nda 172 puanla 5. sırada yer alıyor. McLaren, 4. sıradaki Aston Martin ile puan farkını 49’a indirirken, en yakın rakibi Alpine’le puan farkını 88’e çıkardı.

Norris'in yükselişi

McLaren’in 23 yaşındaki İngiliz pilotu Lando Norris, Formula 1’deki 5. sezonunda Sürücüler Sıralaması’nda 115 puanla 7. sırada yer alıyor. Son üç sezonunda da 100 puan barajını aşan İngiliz pilot, bu sezon dört kez podyuma çıkmayı başardı. McLaren takım patronu Andrea Stella verdiği demeçte Norris ve Piastri’nin gelişimlerinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

McLaren'dan son 8 yarışta 145 puan

Formula 1’in İngiliz ekiplerinden McLaren, bu sezonki 16 yarışta 172 puan topladı. İngiliz ekip, ilk 8 yarışta 17 puan toplarken, son 8 yarışta ise 145 puan toplayarak Markalar Sıralaması’nda beşinciliğe yükseldi. McLaren’de ilk 8 yarıştaki 17 puanın 12’sini Lando Norris alırken, Oscar Piastri ise 5 puan toplamıştı. Son 8 yarışta elde edilen 145 puanın 103’ünü Lando Norris, 52 puanını ise Oscar Piastri elde etti.

İlgini Çekebilir
Max Verstappen’nin şampiyonluk yarışı!
Habere Git

McLaren'ın yükselişi

İngiliz ekibi, şimdiye kadar düzenlenen 16 yarışın ilk yarısında 17 puan toplamıştı. Son 8 yarışta da 145 puanla şahlanan McLaren’de Lando Norris, sezonun ilk yarışlarında aracın denge ve performansını anlamanın kolay olmadığını ifade etmişti. Lastik aşınmaları ve yakıt tüketimi gibi takımın güçlü yönlerine değinen Norris, güncelleme paketlerinin gelmesiyle aracın daha da hızlandığını vurgulamıştı. İngiliz ekip özellikle son yarışlarda getirdiği güncelleme paketleriyle ve sidepod girişinin boyutunu revize ederek yarışlarda etkili performans gösterdi.

Piastri çaylak sezonunda parlıyor

McLaren ekibinin Avustralya’lı 22 yaşındaki pilotu Oscar Piastri, Formula 1 kariyerine etkili başladı. İlk sezonu olmasına rağmen 57 puanla Sürücüler Sıralaması’nda 9’uncu sırada olan çaylak pilot, bu sezon çıktığı 16 yarışta sadece 2 kez yarış dışı kaldı. Oscar Piastri, bu sezon ilk kez Japonya Grand Prix’sinde 3’üncü olarak podyuma çıktı. Piastri geçmişte Formula 2 ve Formula 3’te şampiyonluk kazanmış ve bu sezon Formula 1 gridinde kendisine koltuk bulmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler