Verstappen için F1'de şampiyonluk tarihi neteşiyor mu?

29.09.2023 - 00:19 | Son Güncellenme: 29.09.2023 - 00:31

Formula 1’de çifte şampiyonluk yaşayan Red Bull Racing pilotu Max Verstappen, Katar Grand Prix’sinde şampiyon olabilir.

Verstappen için F1'de şampiyonluk tarihi neteşiyor mu?

AJANSSPOR-HABER

Formula 1 ekiplerinden ve bu sezon Japonya’da şampiyonluğunu ilan eden Red Bull Racing’in Hollandalı pilotu Max Verstappen, üçüncü kez şampiyon olmanın eşiğinde. Çifte dünya şampiyonu bu sezon topladığı 400 puanla zirvenin sahibi konumunda. En yakın rakibi olan takım arkadaşı Sergio Perez’e 177 puan fark atan Verstappen, Katar Grand Prix’sinse üçüncü şampiyonluğunu ilan edebilir.

Red Bull’dan 6’ncı şampiyonluk

Markalar Sıralaması’nda bitime 6 yarış kala şampiyonluğunu garantileyen Red Bull Racing bu alanda rekor kırmayı başardı. 16 yarış sonunda 623 puan toplayan Red Bull Racing takımı üst üste 2’nci kez Markalar Sıralaması’nda zirvede yer aldı. Red Bull Racing’in takım patronu Christian Horner, Max Verstappen için “Şimdiye kadar çalıştığımız en rekabetçi pilot” ifadelerini kullanmıştı. Red Bull Racing, bu sezonki 16 yarışın 15’ini kazandı.

Vettel'in rekorunu Verstappen kırdı

Formula 1’in efsane pilotlarından Sebastian Vettel, 2013 senesinde art arda 9 yarış kazanarak rekora imza atmıştı. Bu sezon ise Max Verstappen, çıktığı 16 yarışın 13’ünü zirvede tamamladı. 2013 senesinden beri Vettel’e ait olan art arda yarış kazanma rekorunu bu sene art arda 10 yarış galibiyeti ile Max Verstappen kırmıştı. Verstappen’in serisi, Miami Grand Prix’siyle başlamış ve İtalya Grand Prix’sine dek devam etmişti. Singapur Grand Prix’sinde ise yarışı Ferrari pilotu Carlos Sainz kazanmış ve hem Red Bull’un hem de Verstappen’in galibiyet serisi sona ermişti.

İlgini Çekebilir
F1 Japonya Grand Prix'sini Verstappen kazandı
Habere Git

Verstappen Katar Grand Prix’sinde nasıl şampiyon olur?

Sürücüler Sıralaması’nda 400 puanla adeta tek başına zirvede yer alan çifte şampiyon, üçüncü şampiyonluğuna artık çok yakın. Max Verstappen’in en yakın rakibi olan takım arkadaşı Sergio Perez, Verstappen’in 177 puan gerisinde bulunuyor. Peki Verstappen bitime 5 yarış kala nasıl şampiyon olabilir? Bu sezonla beraber yürürlüğe giren sprint yarışlarında da pilotlara puanlar veriliyor. Max Verstappen, 7 Ekim’deki sprint yarışını ilk 6 içerisinde bitirirse üçüncü kez dünya şampiyonu olacak. Bir başka ihtimal ise, Hollandalı pilot sprint yarışında eğer 7’nci veya 8’inci olursa, takım arkadaşı Perez’in 3’üncü olmasını bekleyecek. Eğer şampiyonluk 8 Ekim tarihindeki yarışa kalırsa, Max Verstappen’in şampiyon olması için 8’inci sırada bitirmesi de kendisini üçüncü kez dünya şampiyonu yapacak.

Verstappen 36 yıllık rekoru yineleyebilir

Katar Grand Prix’sinde, bu sene yürürlüğe giren sprint yarışı olacak. Çifte dünya şampiyonu eğer sprint yarışında ilk 6 içerisinde bitirebilirse, Grand Prix öncesi şampiyonluğunu ilan edecek ve 36 yıl sonra bunu gerçekleştiren ilk pilot olacak. 1987 yılında Nelson Piquet, Grand Prix öncesi kaza yapan Nigel Mansell’in yarışamamasından dolayı şampiyonluğunu ilan etmişti. Katar Grand Prix’sinde, bu sene yürürlüğe giren sprint yarışı olacak. Çifte dünya şampiyonu eğer sprint yarışında ilk 6 içerisinde bitirebilirse, Grand Prix öncesi şampiyonluğunu ilan edecek ve 36 yıl sonra bunu gerçekleştiren ilk pilot olacak. 1987 yılında Nelson Piquet, Grand Prix öncesi kaza yapan Nigel Mansell’in yarışamamasından dolayı şampiyonluğunu ilan etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler