Malatya Arguvan Spor Kulübü TFF 3. Lig'den Çekilme Kararı Aldı

11.02.2023 - 16:11 | Son Güncellenme: 11.02.2023 - 16:28

Kahramanmaraş merkezli depremler büyük bir yıkım yarattı. Malatya'da, Yeni Malatyaspor'un ardından Malatya Arguvan Spor Kulübü de ligden çekilme kararı aldı.

Malatya Arguvan Spor Kulübü TFF 3. Lig'den Çekilme Kararı Aldı

AJANSSPOR HABER

6 Şubat sabahı 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, 9 saat sonra ise 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler ciddi yıkım yarattı. Kahramanmaraş merkezli feci afet, toplam 10 ilde can kaybına neden oldu. Futbol dünyası da afette büyük yaralar aldı. Malatya'da birçok sporcu hayatını kaybetti.

Malatya Arguvan Spor depremde yara aldı

Malatya Arguvan Spor, depremde yara alan futbol takımları arasında bulundu. Kulübün futbolcularından Mert Ali Turgut'un ailesi ve Furkan Yiğit'in yakınları enkaz altında kaldı. Kulüp müdürü Oğuz Akar ve takım malzemecisi Yusuf Yılmaz'ın ise evleri yıkıldı.

Arguvan Belediye Başkanı açıkladı

Malatya Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, "Malatya Arguvan Spor'umuzun futbolcularından Mert Ali Turgut'un ailesi ve Furkan Yiğit'in yakınlarının göçük altında olduğunu, kulüp müdürümüz Oğuz Akar ve takımımızın malzemecisi Yusuf Yılmaz'ın evlerinin yıkıldığını derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
3. Lig ekibi ligden çekiliyor! Dilekçeyi verdi...
Habere Git

Malatya Arguvan Spor ligden çekiliyor

Depremden en fazla etkilenenler arasında yer alan Malatya Arguvan Spor'un tesisleri de hasar aldı. Kulüp, TFF 3. Lig'den çekilme kararı aldı. Feci afette yakınlarını kaybeden takım, sezonun geri kalanında mücadele etmeyecek.

Ligin 11. sırasındaydı

TFF 3. Lig 3. Grup'ta yer alan Malatya Arguvan Spor, çıktığı 21 lig maçında 5 galibiyet, 11 beraberlik ve 5 mağlubiyet almıştı. Malatya temsilcisi, topladığı 26 puan ile ligin 11. sırasında bulundu.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi açıkladı! 1. Lig maçları ertelendi, Yeni Malatya çekildi
Habere Git

Yeni Malatya da çekildi

Malatya Arguvan Spor ligden çekilme kararı alırken, TFF 1. Lig'de mücadele eden şehrin bir diğer temsilcisi Yeni Malatyaspor da sezonun kalanında sahaya çıkmayacaklarını Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bildirdi. TFF, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor ve Spor Toto 1. Lig'den Yeni Malatyaspor'un kendilerine bu yönde yazının geldiğini ve çekilme kararı alan takımların düşürülmeyeceğini açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler