Süper Lig ve 1.Lig'de Küme Düşmemek İçin Mücadeleye Devam! Tahkim...

14.06.2023 - 20:51 | Son Güncellenme: 14.06.2023 - 22:06

Süper Lig ve 1. Lig takımlarından Giresunspor, Ümraniyespor, Altınordu ve Denizlispor liglerin tescil iptali için Tahkim'e gidiyor. Detaylar haberimizde...

Süper Lig ve 1.Lig'de Küme Düşmemek İçin Mücadeleye Devam! Tahkim...

Salim MANAV - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Süper Lig ve 1. Lig'in tescil edildiğini açıkladı. Süper Lig'e veda eden Bitexen Giresunspor ve Ümraniyespor, 1. Lig'e veda eden Altınordu ve Denizlispor'dan hamle geldi. 

4 kulüp, Tahkim Kurulu'na itiraz edecek

Süper Lig'den Giresunspor ve Ümraniyespor; 1. Lig'den Altınordu ve Denizlispor, liglerin tescil iptali için Tahkim Kurulu'na itiraz edecek.

Küme düşmenin kaldırılması reddedildi

Giresunspor ve Ümraniyespor, Süper Lig'de küme düşenin kaldırılması için Kulüpler Birliği ve TFF'ye başvuru yapmıştı. 2 kulübün bu talebi TFF tarafından kabul edilmemişti.

İlgini Çekebilir
TFF Beşiktaş'ı dinlemedi: Galatasaray ve Fenerbahçe'ye tescil
Habere Git

Kulüpler Birliği, "küme düşme kaldırılsın" talebine olumsuz!

Geçtiğimiz günlerde Ajansspor’un ulaştığı bilgiye göre geçtiğimiz pazartesi günü yapılan Kulüpler Birliği toplantında kulüplerin büyük bir çoğunluğunun küme düşmenin kalkmaması gerektiğini talep ettiği bilgisine ulaşıldı.

Tahkim Kurulu, liglerin tescil iptali için kanıt istiyor

Tescilin kaldırılmasını isteyen kulüpler Tahkim Kurulu'na sonuçların şaibeli olduğuna dair somut hukuksal deliller sunması gerekiyor. Deprem nedeniyle düşmenin kaldırılmasına Tahkim'in olumlu cevap vermesi zor görünüyor. Çünkü bu durumda şampiyonluk için yarışan Beşiktaş'ın depremzede takımların maçlarının yok sayılması yönündeki talebi de yeniden tartışma konusu olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler