TFF Beşiktaş'ı dinlemeyip Galatasaray ve Fenerbahçe'ye Tescil Etti

13.06.2023 - 22:14 | Son Güncellenme: 13.06.2023 - 22:25

Beşiktaş'ın "Süper Lig'i tescil etmiyoruz" açıklamasına karşın TFF yönetimi, tüm ligleri ve kupa sonuçlarını onaylayarak resmileştirdi. İşte alınan kararlar

TFF Beşiktaş'ı dinlemeyip Galatasaray ve Fenerbahçe'ye Tescil Etti

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Beşiktaş'ın itirazına rağmen Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 2022-23 futbol sezonunu tescil etti. Son haftalardaki küme düşmenin kaldırılmasına yönelik talepler de tescille birlikte rafa kalkmış oldu.

Beşiktaş tescil etmeyeceğini açıklamıştı

Bilindiği güzere Beşiktaş, deprem nedeniyle ligden çekilen Atakaş Hatayspor ile Gaziantep FK'nın maçlarının geçersiz sayılmaması nedeniyle Süper Lig'i kendi namına tescil etmeyeceğini açıklamıştı. Fakat TFF, siyah beyazlı kulübe kulak asmadı ve tüm ligleri ve kupaları tescil ettiğini duyurdu.

Lig de kupa da tescil edildi

TFF'den yapılan açıklamada, "2022-2023 sezonunda Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabaka sonuçlarının, hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine göre, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. maddesi hükmü gereğince tesciline, buna göre; 2022-2023 Sezonu Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig puan cetvellerinin ekteki şekli ile tesciline.." diyerek karar verdi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Saiss yolcu! İşte yerine düşünülen isimler...
Habere Git

Galatasaray lig, Fenerbahçe kupa şampiyonu

Galatasaray'ın lig ve Fenerbahçe'nin ise kupa şampiyonluğunu da onaylayan TFF açıklamasında şöyle denildi: "Spor Toto Süper Lig'i 1. olarak tamamlayan Galatasaray A.Ş. Kulübü'nün Süper Lig Şampiyonu ve Ziraat Türkiye Kupası'nı Kazanan Fenerbahçe A.Ş. Kulübü'nün Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu olarak tesciline..."

Ümraniye ve Giresunspor'un düşmesi tescillendi

TFF, Spor Toto Süper Lig'de HangiKredi Ümraniyespor ve Bitexen Giresunspor takımlarının Spor Toto 1. Lig'e düşmelerini de tescil edken, ligin yeni isimlerini de kabul etti: "Spor Toto 1. Lig müsabakaları sonucunda Yılport Samsunspor ile Çaykur Rizespor A.Ş. ve Play-Off müsabakaları sonucunda başarılı olan Pendikspor Futbol A.Ş. takımlarının Spor Toto Süper Lig'e yükselmelerine..."

Depremzedelerin geri dönüşüne de onay

Deprem nedeniyle ligden çekilen takımlara dair karar da açıklandı: "TFF Yönetim Kurulu'nun 10.02.2023 tarih ve 55 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca; Atakaş Hatayspor ve Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.'nin 2023-2024 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de ve Adanaspor A.Ş. ve Yeni Malatyaspor'un 2023-2024 futbol sezonunda Spor Toto 1.Lig'de yer almalarına, Spor Toto 1. Lig müsabakaları sonucunda Altaş Denizlispor ve Altınordu takımlarının TFF 2. Lig'e düşmelerine, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 13.06.2023 tarih ve 79 sayılı toplantısında karar verilmiştir."

İlgini Çekebilir
İşte Beşiktaş'ın gidecekler listesi ve 4 + 1 planı
Habere Git

Tescil kararları değiştirilebiliyor

TFF yönetim ligleri ve kupa sonuçlarını tescil etti. Ancak sonuçların şaibeli olduğuna dair ortaya bir belge çıkarsa tescil kararı yeniden gözden geçiriliyor. TFF Yönetim Kurulu, yapacağı araştırma sonucunda ortaya atılan iddiaları haklı bulursa verdiği tescil kararlarını iptal edip, yeni kararlar verebilir.

Senin için hazırladığımız haberler