Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Hatayspor Ve Gaziantep Maçlarını Konuştu

31.03.2023 - 12:25 | Son Güncellenme: 31.03.2023 - 14:06

Süper Lig ekibi Beşiktaş'ta kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF'nin Hatayspor ve Gaziantep FK maçları ile ilgili verdiği kararlar hakkında açıklama yaptı. Detaylar...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Hatayspor Ve Gaziantep Maçlarını Konuştu

AJANSSPOR HABER

TFF'nin Gaziantep FK ve Hatayspor'ıun ligden çekilmesi sonrası verdiği karara tepki veren Beşiktaş'ta kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çebi, karara neden itiraz etitklerini de açıkladı. İşte detaylar...

''Türkiye adına umut verdiler''

Deprem bölgesi hakkında açıklamalarda bulunan Çebi, ''Herkesin ramazanını kutluyorum, herkese hayırlara vesile olsun. Depremde derin acılar çektik. Kolay değil ama üstünden kalkacağız. Herkes gibi elimizden geleni yaptık. Çadırları kurduk. Kısa zamanda devreye girdik. Derneklerimizin sayesinde iletişimiz çok daha iyi oldu. Çarşı grubundaki arkadaşlarımız Türkiye adına bana umut verdiler. O gün Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaraylı bir araya geldi ve paketleri yaptılar.'' dedi.

''Karar çok erken verildi''

Hatayspor ve Gaziantep FK maçında verilen karar hakkında açıklama yapan Çebi, ''Depremden 3 gün sonra başka alternatif üzerinde de duruldu. Depremde zarar gören illerimizi temsil eden takımların mücadeleye devam edemeyecekleri ve ligde kalmalarını itiraz etmeden kabul ettik. İki kulübümüzü burada tutmalıyız, yanlarında olacağımızı söyledik. Takımların çekilmesi sonrası alternatifler gündeme geldi. Herkes görüşlerini dile getirdi. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ve TFF Başkanının birlikte açıklaması oldu. Karar o gün verilmedi. Maalesef erken açıklama oldu. Ligleri yeteri kadar uzattık. 25 gün sonra da yapılırdı. Biz yanlış şekilde gündem olduk. Adaletli olmadığını ifade ettik. O gün sessiz kalan rakiplerimizin aslında kendi taraftarlarını sosyal medyadan devreye soktular. Bize muhalefet olanlarda sosyal medyadan destek verdiler. Bizim açıklama üstüne alınan karar doğru gibi lanse edildi. Rakiplerimizin menfatine yarıyacak şekilde yönetildi. Onlar iyi iş başardılar. Adaletten uzak olduğu bu konunun tekrar gündeme getirilmesini istedik.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Puan silmede Beşiktaş’a bir iyi bir kötü haber
Habere Git

''7 kulüp karara karşı''

Alınan karara 7 kulübün karşı olduğunu ifade eden Çabi, ''O gün, TFF'de yaklaşık 7 takımın temsilcilerinin şu andaki uygulamanın doğru olmadığını, ligden çekilen takımların oynamış oldukları maçların ta baştan beri yok hükmünde bulduklarını ifade ettiler. Diğer 4 tanesi bunun doğru olduğunu söyledi. Orada olmayan diğer 6 kulübe sorulacağı belirtildi. Bugün akşama kadar kulüpler yazılı bir şekilde görüşlerini bildirecekler. Nasıl bir sonuç çıkacağını inanın bilmiyorum. 7 tane kulübün 1-2 tanesi puan olarak avantajlı gözükse dahi diğer 5-6 tanesi hiçbir şekilde menfaatlenmemesine ve kısmen zarar görmelerine rağmen adaletin bu olmadığını söylemeleri çok ilginçtir." dedi.

''UEFA'ya gideceğiz''

Beşiktaş'ın oynadığı deplasmana değinen Çebi, "Rakiplerimizin menfaatine yarayacak şekilde bu süreç yönetildi. Rakiplerimiz iyi iş başardılar yani. Sonuç itibarıyla adaletten uzak olduğunu iddia ettiğimiz bu kararın, o günkü sıcak atmosferden etkilenilerek alelacele alınmış olabileceğini kendimize göre gerekli enstrümanlarla gündeme getirmeye başladık lig başladıktan sonra. TFF bu kararı değiştirmezse sonuna kadar gideceğiz. Bu ligin adil olduğunu düşünmüyorum. Gerekirse UEFA'ya gideceğim. Ben 19 deplasman oynayacağım, sen 17 deplasman oynayacaksın. Deplasmanda oynamanın ne önemi var diyemezsiniz. 3-4 takım çok meraklıysa, ‘kendi sahamda oynayacağım maçları, deplasmanda oynamayı talep ediyorum’ desinler bakalım.'' dedi.

''Bilerek sessiz kaldılar''

Kararın açıklandığı zaman yaptığı konuşmaya sosyal medyadan rakipler bilerek saldırdığını açıklayan Beşiktaş Başkanı, "İşin ilginç tarafı şu; o gün sessiz kalanlar, bugün biz 'Bu karar doğru değil' diye gündeme getirdiğimizde birden bire konuşmaya başladılar. O gün bizim düşüncemiz doğrultusunda bir karar alınmış olsaydı, o gün konuşmayanlar konuşacaktı. Eğer bugün konuşuyorsanız, o gün de itiraz edecektiniz. Bu net. Bunu ortaya koymakta fayda var. O gün işlerine gelen karar uygulandığı için hiç konuşmuyormuş gibi davranarak, sosyal medya vasıtasıyla birçok insanın duygusuna dokunarak Beşiktaş'ın, diğer birçok kulübün adaletli bulduğu bu sistemi desteklemiş oldular. Herkesin dikkatini bir noktaya çekmek istiyorum. o gün konuşmamalarının nedeni, işlerine geldiği içindi. Bu yüzden sessiz kaldılar. Bugün bunu ispat etmişlerdir. Bugün konuşmaları, işlerine gelmeyen bir karar çıktığı takdirde konuşacakları, susmayacakları, itiraz edecekleri yönündedir. Bunu ifade ediyorlar zaten." dedi.

İlgini Çekebilir
Hatayspor ve Gaziantep FK maçları için hukuk ne diyor? Beşiktaş...
Habere Git

''Tepkili değilim. Saygı duyuyorum"

Kararı destekleyen kulüplere saygı duyduğunu dile getiren Çebi, "Çok ilginç, 'Bu karar işime geliyor ama bunun değişmesi lazım, Beşiktaş Kulübü'nün söylediği doğrudur' diyen 7 tane kulüp var. Diğer 4 tane kulüp ise; çok ilginç, onları da anlıyorum, saygı duyuyorum, hiçbir şekilde hatalı bulmuyorum; bizim puan tablosuna baktığımızda, bu işimize geliyor, diğeri gelmiyor diyip yürüyen sistemi desteklediler. Yani şu andaki puan durumuna göre işlerine geldiği içindir. Bunu net bir şekilde ifade etmişlerdir. Tepkili değilim. Saygı duyuyorum." dedi.

''Adalet istiyorlar''

Çoğu kulüp adalet istediği için bu karara karşı olduğunu açıklayan Çebi, "Mevcut durumun yürümesini isteyenler, tamamen puan odaklıdır. Diğer şu anda yürüyen sisteme muhaliflerin ise dezavantajlı olsa dahi adaletli olmak gerektiğini söylemesi çok ilginç. Ben bunun üstünde durmak istiyorum. Sadece konu bu. Nokta. Benim teklifime muhalefet edenler sadece içinde bulundukları puan durumu nedeniyle muhaliftirler. Lehimizde olanlar 'Bu bize yaramasa dahi adalet bunu gerektiriyor' diyorlar. Tüm kamuoyunun dikkatini buraya çekmek istiyorum." dedi.

''UEFA, 'Belgeleri getireceksin' diyor''

Ahmet Nur Çebi açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Biz bu işi nereye dayandırıyoruz? UEFA içinde bulunduğumuz kurum. Katılıyoruz faaliyetlerine. Ekonomisinden faydalanıyoruz vs. TFF diyor ki, '31 Mart tarihi itibarıyla, şubat sonunu kapsamak kaydıyla, herhangi bir kulübe bonservis borcunuz olmadığını, oyunculara, teknik kadroya borç olmadığını ve hatta vergi dairesine, devlete borcunuz olmadığına dair belgeler getirin diyor. TFF'ye diyoruz ki ekonomik durum var, bizi biraz vergi konusunda muaf tutsanız falan 'Olmaz' diyor. UEFA, 'Belgeleri getireceksin' diyor. İyi de UEFA'nın bu durumunu şart olarak kulüplerin önüne koyuyorsunuz da, UEFA'nın önünüze koymuş olduğu 'Ligden çekilen takım olursa, oynamış olduğu maçlar silinir' hükmünü niye yok sayıyorsunuz." 

''Hocamız kurulu bir kadronun üzerine geldi''

Teknik direktör Şenol Güneş hakkında konuşan Çebi, "Hocamız kurulu bir kadronun üzerine geldi. Bunun eksilerini kulüp olarak biz yaşadık ama kısa sürede bunu telafi edeceğini biliyordum. Nitekim de bunu son maçlarda gördük. Sivas ve Karagümrük maçlarındaki kayıplar bizi sarstı. Ara transfer dönemini iyi geçirdik ve aldığımız galibiyetlerle durumu toparladık. Şampiyonluk yolunda rakiplerimizle çok dişli bir mücadeleye gireceğimizi düşünüyorum." dedi.

''Bir konuda eğer haklıysanız UÇK'ya başvuru yaparsınız''

Kayserispor'dan transfer edilen Onur Bulut, hakkında konuşan Çebi, "Onur Bulut transferinde Kayserispor'u incitmemek için çok sessiz kaldım ama maalesef çok fazla kırıcı söylemde bulundular. Özellikle oyuncu hakkında tatsız şeyler oldu. Bir konuda eğer haklıysanız UÇK'ya başvuru yaparsınız. Herkesin bildiği bir şey var. Çocuğu odaya alıp imza attırıyorsanız sonra da attırmadık diyorsanız bu kandırmadır. Çocuğa teşekkür edeceklerine yerden yere vuruyorlar. Umarım UÇK doğru kararı verir." dedi.

''3'te 2 falan filan diye bir şey yok''

Kulüpler Birliği'nin kararı TFF'ye göndermeyeceğini açıklayan Çebi, "Kulüpler Birliği burada bir karar alıp TFF'ye göndermeyecek. Kulüpler Birliği, benim talebim üzerine kulüplerin görüşlerini içeren yazılı veya sözlü beyanları TFF'ye iletmek üzere bir karar aldı. Lütfen karıştırmayın. 3'te 2 falan filan diye bir şey yok." dedi. 

''Derbiyi kazanmak istiyoruz''

Derbi hakkında konuşan Çebi, "Takımda herkes derbiyi kazanacağını söylüyor. Havalar da bizim orada çok güzel. Fenerbahçe de iddialı, şampiyon olmak istiyorlar. Uzun zamandır şampiyonluğu da istiyorlar. Galatasaray da 100. yılda şampiyon olacağım diyor. Biz de aradan çıkıp şampiyon olmak istiyoruz." dedi. 

''MHK dağıtıldı, yerine başka MHK getirildi''

Hakemler hakkında ve MHK hakkında açıklamalar yapan Çebi, "Maç maç, hakem hakem konuyu değerlendirmekten yoruldum. Çok da sağlıklı değil. Konu A-B-C hakem veya MHK başkanı gibi konularla çözülecek değil. Bu sistem meselesi. 1-1.5 sene evvel hakemlerin birçoğu görevden aldı. Yenilerle yola devam edilmesi düşünülürken, Tahkim şu bu kararlarıyla bu hakem arkadaşlar geri döndü. Bunların gönderilmesinin ve yenilerin gelmesinin doğru olduğunu söyledi. Zamanının yanlış olduğu söylendi. Ne hikmetse ben hep zamanlamayı yanlış yapıyorum. Böyle bir algı yapıldı ama alakası yok, tam zamanıydı. Hata yapıldı ve bu hakemler tekrar geriye maalesef geri geldiler. O günkü MHK dağıtıldı, yerine başka MHK getirildi. MHK'yi değiştirmekle bu işler çözülseydi, 50 kere çözülürdü. Ben konuya Meler, Kalkavan adlarıyla yürümek istemiyorum. Bu hakemlerle, hakemleri karalamayla alakalı ifadem yok. Bu hakemlerle ilgili söylemler var. Fenerbahçeli taraftar penaltımı vermedi, ötekisi şampiyonluğumu elimden aldı diyor. Kapatalım bu defteri, yeni bir sayfa açalım demekti temennim. Bırakın gitsinler, bırakın yepyeniler gelsinler. Beyaz bir sayfayı hakemlik için açmadığımız takdirde geçici pansumanlarla Türk futboluna katkı veremeyecekler." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler