Ali Kunak: "Lale Orta görüntü taşımadı, Mehmet Büyükekşi bunu biliyor"

19.10.2023 - 15:13 | Son Güncellenme: 19.10.2023 - 16:00

Daha önce MHK'da görev alan Ali Kunak, Halil Umut Meler ve eski MHK Başkanı Lale Orta'nın VAR görüntülerini Ali Koç'a gönderildiği iddialarıyla ilgili konuştu.

Ali Kunak: "Lale Orta görüntü taşımadı, Mehmet Büyükekşi bunu biliyor"

AJANSSPOR-HABER

Lale Orta başkanlığında Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) PMIK Üyesi, 3. Bölge, 8. Bölge ve BAL Sorumlusu olarak görev yapan Ali Kunak, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a açıklamalarda bulundu.

"Genel sekreterlik kalktı, icra kurulu üyeliği geldi"

Lale Orta başkanlığı dönemindeki görev tanımı hakkında sözlerine başlayan Kunak, "İcra Kurulu Üyesiydim ve Bölgesel Amatör Lig Sorumlusu olarak görev yapıyordum. MHK'nın yeni yapılandırılmasında genel sekreterlik görevi tanımlı değil resmi olarak. Ama bu görevi de fiili olarak yaptım. Daha önce tanımlıydı, şimdi değişti. Genel sekreterlik kalktı, icra kurulu üyeliği geldi. Başkan dahil 4 kişiydik" dedi.

"Halil Umut Meler'in derbiye atanması sürpriz olmadı"

"Galatasaray-Beşiktaş maçını yönetecek Halil Umut Meler sürpriz oldu mu?" sorusuna Kunak, "Olmadı. Geçen hafta maçı yoktu. A Milli maçı yönetti. Takvim de Halil Umut Meler'i bu maça oturttu. Zaten ülkemizde bu tür maçlara hakem bulmada isim sıkıntısı var. Yaşar Kemal Uğurlu'nun derbiye çıkacak performansı elde edemediği için ismi geçmedi. Arda Kardeşler performansını oturtamadı. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan Kerem ve Abdülkerim kararı!
Habere Git

"Mete Kalkavan vardı. O da gitti Galatasaray maçında Efes forması giydi"

Halil Umut Meler bizim First Class hakemimiz. Bir de Abdülkadir Bitigen var. Mete Kalkavan vardı. O da gitti Galatasaray maçında Efes forması giydi... Aslında tecrübe olarak Mete bu maçı kaldıracak kapasitedeydi. Hakem, 24 saat hakem olduğunu unutmamalı. 

"Galatasaray maçına çıkamamak hakem için bir eksikliktir"

Mete'nin basket maçında forma giymesi bunun en basit örneği. Bu ona çok büyük zarar verdi. Bir daha Galatasaray maçına çıkabiliyor mu? Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçlarına çıkıyor. Her hakemin idealinde sürekli üç büyüklerin maçına çıkmak vardır. Böylece hakem de ruhen mutlu olur. Şimdi Galatasaray maçına çıkamamak hakem için bir eksikliktir.

Bu devam edebilecek bir sorun. Hüseyin Göçek'in Galatasaray U-17 Basketbol Takımı'nda forma giydiği bir fotoğrafı yıllarca karşısına çıktı. Onun için hakem yaşantısını devam ettirirken bu tür hareketlerden mutlaka kaçınmaları lazım" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Erden Timur'a: Yalan ve iftira
Habere Git

"Lale Orta'nın konuşması yasak"

Erden Timur'un Lale Orta ve Ali Koç VAR görüntüsü iddiası hakkında konuşan Kunak, "Sayın Erden Timur'un açıklamalarından sonra Lale Orta dün sabah TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yazıştı. Lale Orta organik olarak federasyona bağlı. UEFA Gözlemcisi olarak görev yapıyor. Ben konuşurum, beni bağlamaz. Ama Lale Orta'nın konuşması yasak. 

"Lale Orta rahatsızlığını Büyükekşi'ye söyledi"

Çünkü TFF kontenjanında. Ancak kendisi dün sabah Mehmet Büyükekşi ile yazıştı. Bu konuyla ilgili söylenenlerden rahatsızlık duyduğunu, gerçek dışı bir konu olduğunu, kendisinin görüntü taşımadığını, bunu Büyükekşi'nin de bildiğini söylerek, bu konuda federasyondan bir bildiri bekliyorum dedi. Büyükekşi ise 'Evet bu konuyu Hukuk Kurulu ile görüştükten sonra bildiri yayınlayalım' dedi" diye konuştu.

"Erden Timur bir duyum almıştır"

"Hukuk Kurulu'nda neden müzakere edilecek bu olay?" ile ilgili soruya Kunak, "Böyle bir görüntünün kimseye taşınmadığına Büyükekşi bizzat şahit. Erden Timur bir duyum almıştır. Ama onu da yanıltmışlar diye düşünüyorum. Kendi başına böyle bir şey uyduracak bir insan değil. Ama demek ki yanlış bilgi gelmiş. Erden Timur bunun ne şekilde iletildiği konusunda belgesi varsa onu söylesin o zaman. Bu büyük bir suçlama. Erden Timur o zaman ispatlamalı" dedi.

İlgini Çekebilir
Yusuf Sarı'ya talip çıktı!
Habere Git

"Hata belki yapmış olabiliriz, o başka konu"

Lale Orta'nın hukuk yolunu değerlendireceğini söyleyen Kunak, "Lale Orta hukuk yolunu değerlendirecektir. Federasyonun yapacağı açıklamanın içeriği Lale Orta için yeterli olacak mıdır? Her kulübe eşit mesafedeydik. Aynı hizadaydık. Hiç çizgimiz şaşmadı. Hata belki yapmış olabiliriz, o başka konu. Ama niyetimizde asla sapma olmadı" diye konuştu.

"En büyük hatamız Donk'un Zaniolo'ya müdahalesi olayı"

"En büyük hatanız neydi?" sorusuna yanıt veren Kunak, "Donk'un Zaniolo'ya müdahalesi olayı. Lale Hanım yayıncı kuruluşa görüntü gönderip göndermediği ile ilgili laflar oldu. Gönderip göndermediğini bilmiyorum. Yaptıysa da iyi niyetli bir harekettir. Gönderip göndermediğini bilmiyorum. Gönderdiğine dair laflar çıktı. Sormadım. Göndereceğini de düşünmedi. Bilmiyorum, sorsam cevabı ne olurdu... Yapılan yanlışı düzeltmek için yapmıştır. Tamamıyla doğruyu göstermek için yapılmış bir harekettir eğer yapıldıysa. Yayıncı kuruluşla paylaştığını bilmiyorum ama federasyon başkanına gösterdiğini biliyorum. O görüntü yayıncı kuruluşta vardı ama yayıncı kuruluş bunu gözden kaçırdı" dedi.

Kunak son olarak ise Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki karşılaşmayı da hakem Abdülkadir Bitigen'in yöneteceğini söyledi. 

Senin için hazırladığımız haberler