Fenerbahçe-Medipol Başakşehir: 2-0 (Maç Sonucu-Özet)

11.06.2023 - 21:36 | Son Güncellenme: 12.06.2023 - 00:02

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Medipol Başakşehir'i mağlup eden Fenerbahçe namağlup şampiyon olmayı başardı. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Fenerbahçe-Medipol Başakşehir: 2-0 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

61. Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde Fenerbahçe, İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda karşılaştığı Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup etti ve 7. kez kupayı müzesine götürdü.

Batsman maça damga vurdu

Sarı-lacivertli takımın gollerini 1 ve 29. dakikada Michy Batshuayi kaydetti. Bu sezon Kanarya ile 32 karşılaşmaya çıkan Belçikalı yıldız, 20 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Başakşehir'in golü sayılmadı

Medipol Başakşehir, karşılaşmanın 66. dakikasında Adnan Januzaj ile skoru 2-1'e getirdi ancak hakem Atilla Karaoğlan pozisyonda kaleci İrfan Can Eğraibayat'a faul yapıldığı gerekçesiyle golü iptal etti. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan transfer! İmzalar atıldı...
Habere Git

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

  • 61. Ziraat Türkiye Kupası finalindeki Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçının ilk yarısını Fenerbahçe 2-0 önde tamamladı.
  • Fenerbahçe karşılaşmaya golle başladı. 1. dakikada Rakip yarı sahada topu kapan Arda'nın pasıyla ceza sahasına giren Batshuayi, kaleci Muhammed'i geçip yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
  • 11. dakikada Deniz Türüç'ün sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde müsait durumdaki Keny ve Serdar Gürler'in hamle yaptığı top auta gitti.
  • 25. dakikada Batshuayi'nin pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Arda'nın şutunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
  • 29. dakikada Arda'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Arao'nun ortasında kaleci Muhammed'in kontrol edemediği meşin yuvarlağa sahip olan Batshuayi'nin dokunuşuyla top filelere gitti: 2-0
  • 39. dakikada Arda'nın sağ kanattan yaptığı ortada Valencia'nın kafa vuruşuyla kaleye göndermek istediği top direğin hemen yanından auta çıktı.
  • Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümünü Fenerbahçe 2-0 üstün bitirdi.

Arda Güler 1500 dakikayı tamamladı

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, Medipol Başakşehir karşılaşmasının 41. dakikası itibarıyla serbest kalma maddesinin konuşulduğu 1500 dakikayı doldurdu. Bilindiği üzere, yıldız oyuncunun bu süreyi dolduramaması durumunda sözleşme gereği 5 milyon Euro'ya serbest kalacağı iddia edilmişti.

  • Süper Lig: 905 dakika
  • Avrupa Ligi: 234 dakika
  • Avrupa Ligi Elemeleri: 106 dakika
  • Şampiyonlar Ligi Elemeleri: 18 dakika
  • Türkiye Kupası: 237 dakika

İlgini Çekebilir
Beşiktaş aradığı 10 numarayı buldu!
Habere Git

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

  • 61. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, kupanın sahibi oldu.
  • 51. dakikada Arda'nın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Zajc'ın sert şutunda, meşin yuvarlak direğe çarpıp oyun alanın döndü.
  • 63. dakikada Lima'nın sol kanattan yaptığı ortada Keny ile kaleci İrfan Can'ın müdahale etmek istediği top sekerek Januzaj'a geldi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitse de hakem Atilla Karaoğlan, pozisyonda faul olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
  • Karşılaşmayı 2-0 kazanan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Fenerbahçe'nin 7. Türkiye Kupası

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i mağlup eden Fenerbahçe, kupayı 7. kez müzesine götürmeyi başardı.

Daha önce bu organizasyonda 6 kez mutlu sona ulaşan sarı-lacivertliler, 4 senenin ardından yeniden final heyecanı yaşadı.

Son finaline 2017-2018 sezonunda çıkan Fenerbahçe, Akhisarspor'a mağlup olarak kupa sevincinden uzak kalmıştı. Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 18'inci finaline çıktı.

Son 19 sezonda 9. kez final heyecanı yaşayan sarı-lacivertliler, bu süreçte sadece 2 kez kupaya uzandı. Fenerbahçe, söz konusu toplam 17 finalde ise sadece 6 kez kupa alabildi.

Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandığı sezonlar

Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmayı başardığı sezonlar şöyle:

SEZON TAKIMLAR SONUÇ
2022-2023 Fenerbahçe-Medipol Başakşehir 2-0
2012-2013 Fenerbahçe-Trabzonspor     1-0
2011-2012 Fenerbahçe-Bursaspor 4-0
1982-1983 Fenerbahçe-Mersin İdman Yurdu 2-1, 2-0
1978-1979 Fenerbahçe-Altay 1-2, 2-0
1973-1974 Fenerbahçe-Bursaspor 0-1, 3-0
1967-1968 Fenerbahçe-Altay 2-0, 0-1

 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe NBA yıldızı Matador'un peşinde!
Habere Git

Fenerbahçe 9 yıl sonra kupa hasretine son verdi

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i 2-0 yendi ve yaklaşık 9 yıl sonra kupa hasretini sona verdi.

Sarı-lacivertli takım, son kupasını 25 Ağustos 2014'te kaldırmıştı. Kanarya, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamlama başarısı göstermişti. Yanal'ın sezon sonunda ayrılmasının ardından takımın başına geçen İsmail Kartal yönetiminde TFF Süper Kupa maçına çıkan Fenerbahçe, Galatasaray'ı penaltılarda geçerek kupa sevinci yaşamıştı.

Sarı-lacivertliler daha sonra 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında mücadele ettiği hiçbir kulvarda kupa kazanma başarısı gösteremedi. Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonunda da şampiyonluğa ulaşamayarak kupa sevinci yaşayamadı.

Ali Koç'un, ilk kupası

Maça gelmeyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, futbol branşında ilk kupasını kazanmayı başardı. Sarı-lacivertli kulübün başına 2018 yılında geçen Koç, 5 yıllık başkanlık döneminde futbolda resmi bir kupa almayı başaramamıştı. 

Namağlup şampiyon Fenerbahçe,

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda hiçbir maçı kaybetmedi ve namağlup olarak şampiyon oldu.

Teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde sezona iyi bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, 3 kulvarda zirve mücadelesine tutunmaya çalıştı.

Söz konusu süreçte lig ve Avrupa'da istediğini elde edemeyen Fenerbahçe, kupada ise finale kalmayı başardı. Turnuvaya 5. turdan katılan sarı-lacivertliler, sırasıyla İstanbulspor, Çaykur Rizespor ve Kayserispor'u geçerek yarı finale geldi.

Yarı finalde 2 maç üzerinden Demir Grup Sivasspor ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibiyle deplasmanda berabere kalırken evinde kazanmayı bilerek adını finale yazdırdı. Finalde de Başakşehir'i deviren sarı-lacivertli takım, namağlup şampiyon oldu.

İlgini Çekebilir
Giresunspor'da skandal! Eski başkan kendisine prim yazmış
Habere Git

Sadettin Saran maçı tribünden takip etti

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran da, Fenerbahçe - Medipol Başakşehir Ziraat Türkiye Kupası finali maçını tribünden takip etti. Sarı lacivertli taraftarlar tribünde karşılaştıkları Sadettin Saran ile selfie'ler çektirdi.

Enner Valencia alkışlarla sahayı terk etti

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Enner Valencia karşılaşmanın 75. dakikasında alıkışlarla oyundan çıktı. Sarı-lacivertli takım ile olan sözleşmesi sona eren Ekvadorlu yıldızın Internacional kulübü ile anlaştığı iddia edilmişti. Bu sezon Fenerbahçe ile gol krallığı yaşayan golcü oyuncu, sarı-lacivertli forma altında çıktığı 116 karşılaşmada 59 gol ve 17 asist kaydetti.

Jorge Jesus veda etti

Enner Valencia gibi Teknik Direktör Jorge Jesus'un da sözleşmesi sona erdi. 1 yıllık Sarı-lacivertli takım kariyerine kupa ile veda eden Portekizli teknik adamın Suudi Arabistan Milli Takımı ile anlaşmaya vardığı öne sürülmüştü.

Arda üçlü çekti

Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de Arda Güler, karşılaşma sonrası üçlü çekti.

Maçtan detaylar

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Cevdet Kömürcüoğlu, Mehmet Emin Tuğral

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Serdar Aziz, Szalai, Peres, Arda Güler (Dk. 90+1 Mert Hakan Yandaş), Arao, Zajc (Dk. 74 Osayi-Samuel), İrfan Can Kahveci (Dk. 84 Rossi), Valencia (Dk. 74 İsmail Yüksek), Batshuayi (Dk. 90+1 Serdar Dursun)

Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner, Duarte, Touba (Dk. 77 Aleksic), Caner Erkin (Dk. 34 Lima), Biglia (Dk. 34 Karzev), Keny, Berkay Özcan, Deniz Türüç (Dk. 84 Şener Özbayraklı), Serdar Gürler (Dk. 34 Januzaj), Figueiredo

Goller: Dk. 1 ve 29 Batshuayi (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 14 Zajc, Dk. 88 Serdar Aziz (Fenerbahçe), Dk. 67 Deniz Türüç, Dk. 88 Keny (Medipol Başakşehir)

Fenerbahçe kupayı 5 yıldızlı formayla aldı

Bu sezon 61. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi, Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan final maçında rakibi Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe oldu. 9 sezon sonra kupaya sahip olan sarı-lacivertliler, tarihindeki 7. Türkiye Kupası'nı da kazanmış oldu.

Sarı-lacivertli futbolcular, törene 5 yıldızlı formaları giyerek katıldı. Düzenlenen törende sarı-lacivertliler kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.

Maçın oyuncusu ise basın mensuplarının oylarıyla Arda Güler seçildi.

Bakan Osman Aşkın Bak’tan Fenerbahçe’ye tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İzmir’de oynanan 61. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Medipol Başakşehir’i mağlup ederek kupayı kazanan Fenerbahçe Kulübü için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan 61. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde rakibini yenerek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Kulübü’nü kutluyorum. Şampiyonlukta emeği geçen başta futbolcular olmak üzere, teknik heyeti, kulüp yönetimini ve sarı-lacivertli camiayı tebrik ediyor, finalde gösterdiği mücadeleden dolayı Medipol Başakşehir’i de kutluyorum. Her iki kulübümüze gelecek sezonda başarılar diliyorum.”

Senin için hazırladığımız haberler