Giresunspor'da Skandal! Başkan Kendisine Prim Yazdı, Euro Geliri TL Gösterdi

11.06.2023 - 18:48 | Son Güncellenme: 11.06.2023 - 19:04

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak, eski başkan Hakan Karaahmet'in kendisine 1 milyon liralık galibiyet primi yazdığını Vedat Muriqi gelirinde de usulsüzlük yapıldığını söyledi.

Giresunspor'da Skandal! Başkan Kendisine Prim Yazdı, Euro Geliri TL Gösterdi

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'e veda eden ve 285 milyon liralık borçla TFF 1. Lig'in yolunu tutan Giresunspor Kulübü'nün başkanı Nahid Ramazan Yamak, eski başkan Hakan Karaahmet'e dair skandal bir iddia ortaya attı. Yamak, Karaahmet'in kendisine 1 milyon lira galibiyet primi yazdığını açıkladı. Yamak, düzenlediği basın toplantısında söz konusu primin dekontunu da gazetecilere gösterdi. Eski yönetim Vedat Muriqi'den gelen parayı da usulsüz kaydetmiş! 

Eski başkan galibiyet primi almış

Yamak, "1 milyon TL... Eski kulüp başkanına prim vermiş kulüp. Akhisar maçından sonra. O hafta çok iyi oynamış. Kulüp prim çıkışı yapmış eski başkana. 1 milyon TL!Dekontu burada. Tarih 23.06.2021.. Kasa banka raporunda bu başkana verilen prim olarak gözüküyor. Herhalde çok iyi çalışmış ki, prim vermişiz başkana da!" dedi. 

Giresunspor'da 52 milyon liralık usulsüzlük

Kulüple ilgili denetleme raporlarıyla tespit edilen usulsüzlüklerin savcılığa bildirildiğini söyleyen Yamak, "İlk denetleme raporunda 25-26 milyon lira civarında olan usulsüzlük ikinci denetleme raporunda 52 milyon TL. Kulüpte görünen 52 milyon TL'lik bir usulsüzlük var. Ve bu daha buzdağının görünen yüzü. Bakalım görünmeyen yüzlerinde ne çıkacak, onları da göreceğiz" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Giresunspor'da istifa
Habere Git

"Karahamet bankadan çekip hesabına aktardı"

Eski başkan Karaahmet'in 1 milyon liralık prim dışında da kasadan para çektiğini savunan Yamak, "1 milyon 200 bin liralık bankadan elden çekilerek başkana verilen para. 1 milyon liralık primin dışında. Hikâye zaten hep böyle! Bankadan parayı çekip kendi hesabına yatırıyorsun. Yani kasa hesabından o kadar çekilen nakit para var ki! Neden bu kasa hesabından çekiliyor da açıktan kullanılıyor? Bütün ödemelerinizi mi gayriresmi yapıyorsunuz? Bankalar arasıda resmi para transferi yapılmıyor da neden bu paraların hepsi kasaya çekiliyor da kasadan yapılıyor. Koskaca Giresunspor'un banka hesabı yok mu?" dedi. 

Karaahmet'in 15 milyon borcu 118'e döndü!

Kulüpte tutulan yevmiye defterlerine 2 yılın sonunda ancak ulaşabildiklerini söyleyen Yamak, ön muhasebe defterlerinin sorunlu olduğunu söyledi: "Eski başkan Hakan Karaahmet'in yevmiye defterinde 15 milyon 311 bin lira kulübe borcu gözüküyor. Ön muhasebe defterinde de eski başkanın kulübe borcu 118 bin lira görünüyor! Ama yevmiye defterinde 15 milyon lira gözüküyor." 

Muriqi'den gelen 61 Euro, 61 TL oldu!

Fenerbahçe'nin Rizespor'dan transfer ettikten sonra İtalya'nın Lazio Kulübü'ne 20 milyon Euro'ya sattığı Vedat Muriq'in Türkiye'de ilk forma giydiği takım Giresunspor'du. 2014-16 arasında yeşil beyazlıların formasını giyen Kosovalı golcünün transferinden kulübe de pay düştü. Yamak bu konuda da şu çarpıcı bilgiyi verdi: "Lazio'dan Vedat Muriqi için Giresunspor Kulübü'ne gelen para 61 bin 683 Euro. Nasıl işleniyor biliyor musunuz= 61 bin 683 TL olarak işleniyor. 

İlgini Çekebilir
Giresunspor 3 puanla lige veda etti
Habere Git

Yamak, gözyaşlarını tutamadı

Konuşması sırasında duygulanan ve gözyaşlarını tutmakta zorlanan Yamak, "Ben bunların hepsinin takipçisiyim. Ben 'Tribünde ağlayan çocuğun gözyaşıyım, tribündeki taraftarın teriyim' derken bunu söylemek istiyorum. Bunların hesabını verecekler. Tek başıma kalsam bile bunların hesabını herkes verecek" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler