EURO 2024 Haberleri | A Milli Takım'da Stefan Kuntz'dan İstifa Açıklaması

11.09.2023 - 17:13 | Son Güncellenme: 11.09.2023 - 17:38

EURO 2024 Elemeleri'nde son olarak Ermenistan karşısında alınan beraberlik sonrası istifası istenen Stefan Kuntz, Japonya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

EURO 2024 Haberleri | A Milli Takım'da Stefan Kuntz'dan İstifa Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takımımız’da, Ermenistan karşısında ortaya konan kötü futbol ve son anda 1-1’lik beraberliğin alınması sonrası gözler tekrar teknik direktör Stefan Kuntz’un geleceğine çevrildi.  Alman teknik adam Japonya ile oynanacak hazırlık maçı öncesi flaş açıklamalarda bulundu.

"Yalan temelli konular beni ilgilendirmiyor"

Ermenistan maçı sonrası tüm oyuncularla ve takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu ile konuştuğunu ifade eden Kuntz, Bütün oyuncularla, Hakan'la konuştum. Yalan temelli konular beni ilgilendirmiyor. Bu hiçbir şekilde yapılmayacak bir durum. Bu tarz durumlar, sosyal medyadan inanılmaz hakaretler işittiğim bir hale geliyor. Hala burada hocayım. Ne yaptığımızı biliyorum. EURO 2024'e katılacağız." dedi.

Kuntz'dan Almanya Milli Takımı iddialarına cevap

"Almanya Milli Takımı ile adınız geçiyor?" sorusunu da cevaplayan Kuntz, "Demek ki o kadar kötü bir hoca değilim." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Stefan Kuntz ile yola devam edeceklerini açıkladı:
Habere Git

İsmail Yüksek: "Hırvatistan ve Letonya maçları kritik"

Fenerbahçe'nin ve A Milli Takımı'nın başarılı oyuncusu İsmail Yüksek ise şu ifadeleri kullandı:

"Yarın çok özel bir maç olacak bizim ve Japonya için. FIFA sıralamasında 20. sıradalar. Asya sıralamasında bir numarada. Çoğu oyuncuları Avrupa'da mücadele ediyor. Son dakikaya kadar mücadele ediyorlar. 1998'den bu yana Dünya Kupası'na kalıyorlar. Son üç Dünya Kupası'nda son 16 grubuna kaldılar. Son 16 grubunda da Hırvatistan'a penaltılarla elendiler. Ekim ayındaki Hırvatistan ve Letonya maçları öncesi değerli bir maç olacak. Gerek Avrupa Şampiyonası gerekse 2026 Dünya Kupası'na katılma bakımından ilginç bir futbol ekolüyle karşılaşmak bizim için önemli. Sonunda kazanacağımız bir maç olur. İki takıma da başarılar diliyorum. "

"Ermenistan maçını kazansaydık belki daha başka olacaktı"

1-1 Ermenistan maçında kötü oynamadıklarını ifade eden İsmail Yüksek, "Ermenistan maçı istemediğimiz bir sonuçla bitti. Analizlerimizi yaptık. Yarın da zor bir maç olacak. Almanya maçını 4-1 kazandılar. Japonya maçında güzel bir mücadele sergileyeceğimizi düşünüyorum.  Ermenistan maçını kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Özellikle ilk yarıda fırsatlar yakaladık. Hocamız ve ekibi gerekli analizleri yaptı. Biz de aramızda gerekli istişareleri yaptık. En önemli hedefimiz Avrupa Şampiyonası'na katılmak. Ermenistan maçını kazansaydık belki daha başka olacaktı. Kaybedilmiş bir şey yok." dedi.

Kuntz: "Japonya, ne kadar saygın bir takım olduklarını gösterdi"

Japonya'nın hazırlık maçında Almanya'ya gol yağdırmasına da değinen Kuntz, "Alman vatandaşı olarak son maçın skoru bizi üzse de Japonya'nın oynadığı oyun ve aldıkları net skor, ne kadar saygın bir takım olduklarını gösterdi. " dedi.

"Onların kararının bize etkisi olmayacaktır"

"Japonya Teknik Direktörünün as oyuncuları kadroya almayacağım" sözlerinin hatırlatılması üzerine Kuntz, "Bizim de aslında düşüncemiz süre veremediğimiz oyunculara şans vermekti. Onların kararının bize etkisi olmayacaktır." dedi. 

"Bir çok oyuncuya Milli Takım şans verdik"

"Göreve geldiği günden bu yana yaklaşık 2 yıl geçecek. istediklerini başardı mı?" soruna Kuntz, "Göreve başladığımızda hem Hamit Bey'le (Altıntop) hem de o zamanki yönetimle Dünya Kupası'na katılmak ve Uluslar Ligi'nde yukarı çıkmaktı. Uluslar Ligi'ne rahatlıkla çıktık. Göreve geldiğimizde bir çok oyuncuya Milli Takım şans verdik. Anadolu takımlarında oynarlarken büyük takımlara transfer yaptılar. Burak gibi çok önemli bir forvet milli takım kariyerine son verdi. Böyle bir şeyin üstesinden gelmek zorunda kaldık. 19 maçlık serüvende aslında gol atma sorumlululuğunu tüm oyunculara devrettik. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Genel olarak düşündüklerimizi ve planladıklarımızı gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum." yanıtını verdi.

"Letonya'ya karşı iki galibiyet aldık"

Milli takımın genel performansına da değinen Kuntz, "İtalya-Makedonya'ya karşı 1-1 berabere kaldı. Buraya başladığımızda Milli Takım mental yapısı düşük olduğu için geri düştüğümüz maçları çeviremiyor dediler. Letonya'ya karşı iki galibiyet aldık. Faroe Adaları'nda kaybettiğimiz maçta gidişatımız belli olmuştu. Eğer iyi yaptıklarımızı da mesela Faroe Adaları'na kaybettiğimiz kadar eşit bir şekilde değerlendirirsek pozitif unsurlar negatif unsurlardan daha fazla ağır basar." dedi.

"Beklenmedik anlarda birden sakatlıklar olabiliyor"

"Gelecek ay çok önemli maçlara çıkacağız. Özellikle Hırvatistan maçı. Kadro ve taktik değişiklikler düşünüyor mu?" sorusu üzerine Alman teknik adam, "Öncelikle Japonya ve Hırvatistan'ın çok birbirine benzetileceğini düşünmüyorum. Aynı zamanda Japonya maçı bir hazırlık maçı. Belçika'da oynuyoruz. Bir dahaki maç Osijek'te oynanacak ve tüm biletler satılmış ve deplasmanda olacak. Kesinlikle Ermenistan maçında süre almayan oyunculara da süre vereceğiz. Beklenmedik anlarda birden sakatlıklar olabiliyor. Diğer oyuncuların da bu seviyedeki maçlarda performanslarını değerlendirebilmek için onları görmek istiyoruz." yanıtıyla sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler